Ο καλύτερος Ιγουαΐν ever

Ο καλύτερος Ιγουαΐν ever

Ο καλύτερος Ιγουαΐν ever

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Γκονσάλο Ιγουαΐν που συνεχίζει να κρατά ψηλά την Νάπολι και απειλεί το ρεκόρ γκολ όλων των εποχών στην Serie A.

Με την Γιουβέντους να οδεύει ολοταχώς προς το 5ο σερί Scudetto, οι Partenopei είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να ακολουθήσει σε αυτή τη μάχη για δύο στην Serie A. Και αυτό συμβαίνει χάρη στον Πιπίτα, ο οποίος φέτος δείχνει να μην υπολογίζει τίποτα και κάνει τα πάντα έτσι ώστε η Νάπολι να εξαντλήσει μέχρι το φινάλε όσες πιθανότητες της έμειναν για να επαναλάβει το θαύμα των ημερών του Ντιέγο Μαραντόνα, πριν 26 χρόνια. Στον αγώνα της Κυριακής (20/03) στο San Paolo, η Τζένοα πήγε στα αποδυτήρια με 0-1, όμως οι τιφόζι των Vesuviani πλέον δεν αγχώνονται. Στην επανάληψη ο Αργεντινός killer εκτέλεσε μέσα από την περιοχή για το 1-1 και κράτησε το καλύτερο για μετά, όταν με ένα από τα καλύτερα curlers που έχουμε δει φέτος στα ευρωπαϊκά γήπεδα, έστειλε την μπάλα ένα μέτρο έξω από το νοητό όριο της εστίας για να επιστρέψει και να πάει δοκάρι-και-μέσα.

Με τα δύο γκολ κόντρα στους Ροσομπλού, ο Αργεντινός έφτασε τα 29 στη φετινή Serie A, επίδοση η οποία σημαίνει 2-3 πράγματα. Πρόκειται για την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του καθώς άφησε πίσω το 2009-10 όταν και είχε σημειώσει 27 στην La Liga με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ έχει αυτή τη στιγμή 31 σε όλες τις διοργανώσεις (2 στο Europa League) ξεπερνώντας τα 29 που είχε πριν 6 χρόνια με τους Merengues.

Ο 28χρονος, που έχει σκοράρει κόντρα σε κάθε ομάδα που συμμετέχει αυτή τη στιγμή στο Campionato, έχει κάνει εδώ και καιρό σαφές ότι διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Με 29 γκολ πριν μπει ο Απρίλιος έχει ήδη ισοφαρίσει την πιο παραγωγική χρονιά του ανθρώπου τον οποίο αντικατέστησε όταν αποκτήθηκε από την Νάπολι, του Matador, Εντινσον Καβάνι, ο οποίος αγαπήθηκε τρελά στο San Paolo αλλά φέτος είναι λογικό να έχει 'ξεχαστεί'.

Οσο παραμένει υγιής, ο Ιγουαΐν πλησιάζει με μαθηματική ακρίβεια στο να γράψει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας του calcio. Φέτος έγινε ο πρώτος παίκτης της Νάπολι μετά τον Μαραντόνα το 1988 που σκοράρει σε 6 σερί αγωνιστικές και απέχει ένα γκολ από το να γίνει μόλις ο 11ος στα 90 χρόνια της μεγάλης κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου που βάζει 30+ γκολ. Και απομένουν ακόμα 8 αγωνιστικές.

Ο μεγάλος στόχος του Πιπίτα όμως είναι άλλος. «Είναι δύσκολο να σπάσω το ρεκόρ των 35 γκολ σε μία σεζόν της Serie A, όμως ελπίζω να το καταφέρω». Μεταπολεμικά, μόνο οι Γκούναρ Νόρνταλ, Γιον Χάνσεν, Βαλεντίν Αντζελίνο, Λούκα Τόνι έχουν πιάσει 30άρα, με τον τελευταίο να είναι ο μοναδικός που το έχει κάνει εδώ και 55 χρόνια. Το ρεκόρ που υπολογίζουν οι μεγαλύτερες εταιρίες στατιστικών είναι τα 35 του Σουηδού επιθετικού της Μίλαν, Γκούναρ Νόρνταλ, από το 1949-50, όμως 1928-29 ο Τζίνο Ροσέτι σκόραρε 36 φορές με την Τορίνο.

Ο Ιγουαΐν είναι έτοιμος να γράψει ιστορία στο πιο δύσκολο, ειδικά για επιθετικούς, πρωτάθλημα στον κόσμο. Κάτι που ίσως αποτελεί μεγαλύτερο κατόρθωμα από το να πάρει το Χρυσό Παπούτσι της Ευρώπης, στη λίστα για το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο1 μαζί με τον... Ζόνας Γκονσάλβες της Μπενφίκα και πάνω από Ιμπραΐμοβιτς, Μέσι, Ρονάλντο, Σουάρες. «Είναι τεράστια τιμή και και χαρά που οι οπαδοί με αγαπούν όπως τον Ντιέγο Μαραντόνα. Υπάρχουν ακόμα 8 τελικοί, πρέπει να δείξουμε την ίδια δίψα και θέληση...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης