Ο Μαχρέζ είναι ο καλύτερος της σεζόν

Gazzetta team
Ο Μαχρέζ είναι ο καλύτερος της σεζόν

bet365

Ο Chris Flanagan βρέθηκε στο Selhurst Park και γράφει για όσα μάθαμε από την αναμέτρηση της Κρίσταλ Πάλας με την Λέστερ.

Ο Μαχρέζ αξίζει το βραβείο του MVP της σεζόν

Ρονάλντο Κριστιάνο, Γκάρεθ Μπέιλ, Φρανκ Λάμπαρντ, Στίβεν Τζέραρντ, Γιάγια Τουρέ, Αντρέι Καντσέλσκις. Πριν τη χθεσινή (19/03) μέρα μόλις 6 παίκτες είχαν πετύχει 16+ γκολ σε μία σεζόν στην Premier League, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν επιθετικοί. Ο Πολ Σκόουλς ποτέ δεν τα κατάφερε, ούτε ο Ράιαν Γκιγκς.

Στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας, ο Μαχρέζ έβαλε το όνομά του στην παραπάνω λίστα, για να δώσει στην Λέστερ τη νίκη με το 16ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Οι οπαδοί των αλεπούδων έμειναν στις εξέδρες για πολλά λεπτά μετά το τέλος του ματς, φωνάζοντας: «Θα κατακτήσουμε τον τίτλο»!

Ο Μαχρέζ αυτή τη στιγμή παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην ομάδα του Ρανιέρι, ακόμη πιο σημαντικό και από εκείνον του Βάρντι. Τη στιγμή που ο τελευταίος έχει άμεση συμμετοχή σε 25 γκολ (19 γκολ, 6 ασίστ), ο Μαχρέζ έχει εμπλακεί άμεσα σε 27 (16 γκολ, 11 ασίστ). Είναι και ο λόγος που θα πρέπει να ψηφιστεί ως ο πολυτιμότερος της σεζόν.

Η Λέστερ είχε μόλις 2 σουτ στο πρώτο μέρος, αμφότερα με τον Μαχρέζ. Ο Αλγερινός έχει τέτοια ψυχολογία, που μπορεί να ανοίξει διαδρόμους ανά πάσα στιγμή. Αυτό το ένστικτο τον οδήγησε στο να πετύχει και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Μαχρέζ, μάλιστα, είχε και 5 κερδισμένες μονομαχίες στις 9 που επιχείρησε, αναγκάζοντας τον Πάρντιου να βάλει τον Κέλι στη θέση του Σουαρέ στο ημίχρονο, για να τον μαρκάρει.

Το ελάχιστο

Οι τέσσερις τελευταίες νίκες της Λέστερ έχουν έρθει με σκορ 1-0. Πλέον, είναι 6 στη σεζόν και είναι περισσότερες ακόμη και από την Άρσεναλ της σεζόν 1990-91, που ήταν γνωστή ως η «ομάδα του 1-0». Για την ακρίβεια, οι 13 από τις 19 έχουν έρθει με 1 γκολ διαφορά. Η Κρίσταλ Πάλας είχε κατοχή 56% και 328 πάσες σε σχέση με τις 231 της Λέστερ.

Οι αλεπούδες αμύνθηκαν εξαιρετικά και από τις 328 πάσες της Πάλας, μόνο οι 76 ήταν στο τρίτο της επίθεσης, σε αντίθεση με τις 102 της Λέστερ. Οι αλεπούδες κατάφεραν να απομακρύνουν σωστά την μπάλα 38 φορές (στις 43), με τον Μόργκαν να έχει 17 clearances.

«Ήμουν πολύ ήρεμος, γιατί οι παίκτες μου ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι», τόνισε ο Ρανιέρι μετά το ματς. «Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι μας στη σεζόν», σχολίασε ο Πάρντιου. «Είναι πολύ δυνατή και πειθαρχημένη ομάδα στην άμυνα. Είναι πολύ δύσκολο να τη διασπάσεις και να δημιουργήσεις κινδύνους».

Ντρίνκγουοτερ και Καντέ είναι παγκόσμιας κλάσης

Ντρίνκγουοτερ και Καντέ έλαβαν κλήσεις για τις εθνικές τους ομάδες και έδειξαν γιατί το αξίζουν. Η αμυντική επιτυχία της Λέστερ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη δουλειά που γίνεται ανασταλτικά στη μεσαία γραμμή. Οι αλεπούδες είχαν 30 τάκλιν σε αντίθεση με τα 16 της Πάλας, με τον Καντέ να κάνει 5 και να φτάνει τα 133 στη σεζόν, περισσότερα από κάθε άλλον.

Ο Καντέ κέρδισε την κατοχή 11 φορές, περισσότερες από κάθε άλλον και ολοκλήρωσε και τις 4 ατομικές του προσπάθειες. Τη στιγμή που η Λέστερ είχε σχεδόν 100 πάσες λιγότερες από την Πάλας, κανένας παίκτης της δεν είχε περισσότερες από τις 47 του Ντρίνκγουοτερ.

Ο Βάρντι κάνει τρελή δουλειά

Όπως και Ντρίνκγουοτερ, ο Βάρντι ετοιμάζεται να ενταχθεί στην αποστολή της Αγγλίας, ελπίζοντας να δείξει την αξία του και στον Χόντγκσον. Ο Βάρντι για την ακρίβεια έκανε ένα από τα πιο «ήσυχα» παιχνίδια του στο Λονδίνο. Είχε μόλις 1 σουτ, έλαβε μόλις 22 πάσες και έκανε 11 ο ίδιος. Η ικανότητά του, όμως, να τρέχει στον κενό χώρο, μείωσε την πίεση στην άμυνα της Λέστερ.

Είχε συμμετοχή στο γκολ και ακόμη και σε ένα ματς στο οποίο δεν φάνηκε, η συμβολή του ήταν καθοριστική. Γι’ αυτό είναι παίκτης-κλειδί στη φετινή σεζόν της Premier League. Μπορεί να κάνει τη ζημιά ανά πάσα στιγμή.

Ο Αντεμπαγιόρ δεν βοηθάει

Ο Αντεμπαγιόρ πήρε μπάλα μόλις 9 φορές στο πρώτο μέρος και λογικά έφυγε για την πάγκο στη συνέχεια. Δεν έκανε ούτε σουτ, ενώ δεν είχε ούτε μονομαχία στον αέρα, που είναι από τα πιο δυνατά του σημεία. «Δεν είναι παίκτης, που θα ανοίξει μόνος του μία άμυνα. Ποτέ δεν ήταν», σχολίασε ο Πάρντιου. «Θα πρέπει να του δώσεις την μπάλα και εμείς δεν του την δίναμε».

Ο τεχνικός της Πάλας προτίμησε να βάλει τον Σακό στη θέση του, για να ανοίξει το παιχνίδι στα άκρα, με τον Λέντλεϊ να περνάει στον άξονα και τον Μπολάσι στην κορυφή. Δεν ήταν το ιδανικότερο σενάριο, καθώς η Πάλας έκανε 31 σέντρες στην επανάληψη σε σχέση με τις 10 του πρώτου μέρους.

Ο Αντεμπαριόρ σίγουρα θα μπορούσε να είχε περισσότερα, όμως έχει πετύχει μόλις 1 γκολ σε 9 παιχνίδια από τη στιγμή που υπέγραψε στην Πάλας. Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη εντός έδρας ήττα για τους Λονδρέζους, που τον περασμένο Οκτώβριο είχαν βρεθεί στην 3η θέση. Ξαφνικά, πλησιάζει στη μάχη του υποβιβασμού. «Ξέρουμε που βρισκόμαστε. Έχουμε αρκετές λύσεις, ώστε να μην κινδυνεύσουμε, όμως χρειαζόμαστε επειγόντως βαθμούς», τόνισε ο Πάρντιου.

 

Τελευταία Νέα