Γιατί θα πετύχει ο Μπενίτεθ στη Νιούκαστλ

Γιατί θα πετύχει ο Μπενίτεθ στη Νιούκαστλ

Gazzetta team
Γιατί θα πετύχει ο Μπενίτεθ στη Νιούκαστλ

bet365

Ο Paul Wilkes γράφει τους λόγους που ο Ράφα Μπενίτεθ είναι ο ιδανικός άνθρωπος αυτή τη στιγμή για τη Νιούκαστλ.

Ο τρόπος που η Νιούκαστλ χειρίστηκε την απόλυση του ΜακΛάρεν ήταν κάπως κωμικός. Ήταν κοινό μυστικό ότι ήταν με το… 1,5 πόδι εκτός St James' Park, όμως ο τρόπος που ο σύλλογος διαχειρίστηκε την επιλογή του ήταν το λιγότερο ερασιτεχνικός.

Παρόλα αυτά, η αντικατάστασή του με τον Ράφα Μπενίτεθ αποδείχθηκε πολύ εύκολη για τη διοίκηση. Είναι αναβάθμιση όπως και να το δεις. Ο Μπενίτεθ έχει τους κριτικούς του στην Αγγλία, όμως είναι τεράστια επιτυχία για τη Νιούκαστλ. Το να αναλαμβάνεις έναν σύλλογο στην τελευταία 3άδα, αλλά με εξαιρετικό ρόστερ είναι πρόκληση 10 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπενίτεθ λειτουργεί καλύτερα εκεί που κανένας δεν το περιμένει. Όταν οι πιθανότητες επιτυχίας δεν είναι με το μέρος του. Στην Βαλένθια και στην Λίβερπουλ έκανε θαύματα, σε αντίθεση με την Ίντερ και την Ρεάλ, όπου είχε και τα περισσότερα χρήματα να ξοδέψει.

Θα χρειαστεί διαφορετικές ικανότητες, για να σώσει τη Νιούκαστλ από τον υποβιβασμό, κάτι που είχε νιώσει το 1999 με την Εξτρεμαδούρα. Ήταν και η μοναδική μάχη με την παραμονή που έχασε. Ο Ράφα σίγουρα έχει μάθει από εκείνη την εμπειρία, έστω και αν είναι πολλά χρόνια πίσω. «Ήταν πολύ σημαντικό το ότι βρέθηκα στην Αγγλία και έμαθα την ιδέα τους για το ποδοσφαίρου», είχε πει το 2002 στο επίσημο site της UEFA.

Τότε, όπως είχε αποκαλύψει η επαφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο Στιβ ΜακΚλάρεν. «Έχουμε εξαιρετική σχέση. Πάντα τον ρωτάω πώς είναι σαν παίκτης να παλεύεις κάθε μέρα για επιβίωση. Ο Στιβ, όμως, μου λέει ότι αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Είναι κάτι που βρίσκεται στην καρδιά και στο μυαλό των παικτών στην Αγγλία».

Ο χρόνος που πέρασε στην Λίβερπουλ τον βρήκε να αναπτύσσει ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς. Τα παράπονά του κατά της διοίκησης ενίσχυσαν αυτόν τον δεσμό, έστω και αν τον οδήγησαν στην έξοδο. Η κατάσταση μοιάζει να είναι παρόμοια και στη Νιούκαστλ, όπου ο Μάικ Άσλεϊ δέχεται τα πυρά για τις επιλογές του. Σίγουρα, αρχικά θα προσπαθήσει να ενώσει τους πάντες για το καλό του συλλόγου, όμως στο μέλλον ίσως αποδειχθεί η ελπίδα των οπαδών για αλλαγή. Ένας άνθρωπος εντός του συλλόγου, που δε θα φοβάται να πει τη γνώμη του και να τους εκφράσει.

Η οργάνωση του Ισπανού στην άμυνα αναμένεται να κάνει τη διαφορά στη μάχη της παραμονής. Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών στη Νιούκαστλ θα έχουν το τίμημά τους, όμως ο Ράφα ξέρει να προσαρμόζεται στις καταστάσεις. Ο οργανωτής έχει τεράστια ευθύνη στο σύστημά του, με τους Τιοτέ και Σέλβεϊ να καλούνται να κάνουν τη διαφορά.

Η κατοχή αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, ενώ η ικανότητά της Νιούκαστλ να παίξει στην αντεπίθεση θα κρίνει τα πάντα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι καρακάξες καταφέρουν να αφήσουν πίσω τους τις Σάντερλαντ και Νόριτς, τότε θα μπορέσουν επιτέλους να καταστρώσουν το μακροπρόθεσμο πλάνο, που τόσο πολύ έλειψε τα τελευταία χρόνια.

 

Τελευταία Νέα