Οι πιο παραγωγικές ακαδημίες της Serie A

Οι πιο παραγωγικές ακαδημίες της Serie A

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τις ομάδες που οι ακαδημίες τους έχουν δώσει τους περισσότερους παίκτες στη σημερινή Serie A.

22 | Ιντερ
Παραδοσιακά και όπως φαίνεται από το όνομά της, είναι... Internazionale. Παρότι οι Ιταλοί στο ρόστερ της αποτελούν σταθερά είδος προς εξαφάνιση, αυτό δεν σημαίνει ότι τα τμήματα υποδομής δεν παράγουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν στο top-level του calcio. Η Ιντερ είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα που έχει δώσει τους περισσότερους παίκτες στην Serie A, αν και στο δικό της ρόστερ βρίσκονται μόλις οι 4 από τους 22 που έχει βγάλει συνολικά. Σαντόν, Μπιαμπιανί, Γκνουκούρι, Μπέρνι είναι στη διάθεση του Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τους δύο πρώτους να θεωρούνται μόνο μέλη της πρώτης ομάδας και κομμάτι του συνεχούς rotation. Εκτός Giuseppe Meazza συνεχίζουν την καριέρα τους 18 άσοι εκ των οποίων τα πιο γνωστά ονόματα είναι Μπονούτσι, Μπαλοτέλι, Ντέστρο, Πάντεφ, ενώ οι υπόλοιποι είναι οι Πασκουάλε, Κρισέτιγκ, Μπενάσι, Μπέλετς, Ομπι, Λιβάγια, Ντάνκαν, Μετζιορίνι, Σιλιγκάρντι, Λόνγκο, Μοναντσέλο, Μπιανκέτι, Λαρίμπι, Μ' Μπαγιέ.

19 | Αταλάντα
Σαφώς από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ιταλία αυτή των Μπεργκαμάσκι, αφού τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει παικταράδες το Campionato. Ο τεχνικός, Εντι Ρέγια, έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του 6 παίκτες από τα σπλάχνα του κλαμπ, όπως είναι ο Μάρκο Σπορτιέλο, εκ των κορυφαίων portieri αυτή τη στιγμή στην Serie A και οι Μπρίβιο, Κόντι, Ραϊμόντι, Μπελίνι, Τουλίσι. Πέρα από τους δικούς της, 13 παίκτες που έμαθαν ποδόσφαιρο στην Αταλάντα παίζουν αυτή τη στιγμή στη μεγάλη κατηγορία και είναι οι εξής. Μποναβεντούρα, Μοντολίβο, Τζάτζα, Πατσίνι, Γκαμπιαντίνι, Κονσίλι, Μπαζέλι, Παντοΐν, Γκράσι, Μπρεσάν, Κολόμπι, Σάλα, Σουάγκερ.

19 | Μίλαν
Οπως ακριβώς η Αταλάντα, η Μίλαν έχει βγάλει από τα τμήματα υποδομής 19 παίκτες και οι 6 από αυτούς βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη ομάδα της. Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, Αμπάτε, Αντονέλι, Καλάμπρια, Ντε Σίλιο, Ελι, έχουν όλοι παίξει φέτος στην Serie A υπό τις οδηγίες του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και υπάρχουν ακόμα 13 άσοι που έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στο ποδόσφαιρο με τη φανέλα των Ροσονέρι. Οι πιο γνωστοί είναι οι Αστόρι, Μποριέλο, Μάτρι, Κριστάντε, Αλμπερτάτσι, ενώ υπάρχουν και οι Αντόνιο Ντοναρούμα, Βέρντι, Γκόμπι, Φιαμότσι, Μακαρόνε, Μέρκελ, Σαμάρκο, Σιμόνε Ρομανιόλι.

17 | Ρόμα
Καλή είναι και η παραγωγή της Ρόμα, που βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας. Ο Eterno Capitano, Φραντσέσκο Τότι, ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι και ο Αλεσάντρο Φλορέντσι είναι παίκτες που έχουν μεγαλώσει από κάθε άποψη στην Αιώνια Πόλη και μαζί τους, από τα τμήματα υποδομής έχει βγει και ο Σαντίκ. Εκτός από τους τέσσερις που, βρίσκονται σήμερα στη διέθεση του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ακόμα 13 παίκτες που πρωτοέπαιξαν μπάλα στο Olimpico, βγάζουν σήμερα το ψωμί τους στην Serie A. Αλέσιο Ρομανιόλι και Μπερτολάτσι πωλήθηκαν αντί σχεδόν 50 εκατ. ευρώ στην Μίλαν αυτό το καλοκαίρι, ενώ οι υπόλοιποι είναι οι Μπόβο, Τσέρτσι, Πέπε, Ντ' Αλεσάντρο, Γκρέκο, Πελεγκρίνι, Πολιτάνο, Ρόζι, Σαμπέλι, Βιβιάνι, Αντέι.

15 | Εμπολι
Από τις εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος η Εμπολι, έχει στο δυναμικό της 7 ποδοσφαιριστές που έχουν μεγαλώσει ποδοσφαιριστά στον ίδιο τον σύλλογο. Σαπονάρα, Πουτσιαρέλι, Τονέλι, Μτσελίτζε είναι βασικά εργαλεία στα χέρια του Μάρκο Τζανπάολο και μαζί τους είναι οι Πιου, Πελαγκότι, Ντιουσέ που ακόμα ωριμάζουν. Το Carlo Castellani όμως έχει βγάλει έναν εκ των θρύλων της Serie A, Αντόνιο Ντι Νατάλε και τους φτασμένους Εντερ, Λόντι, Νταϊνέλι, όπως επίσης τους Χισάι, Ρουγκάνι και Μπρούγκμαν, Μπάσι.

15 | Γιουβέντους
Μόλις δύο είναι οι παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Γιουβέντους και αποτελούν προϊόντα των ακαδημιών της. Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο, έχει περάσει όλη του την καριέρα στους Bianconeri, ενώ ο νεαρός τερματοφύλακας, Αουντέρο, δεν ήταν δυνατόν να έχει παίξει, όσο υπάρχει στο κλαμπ ο μύθος, Τζίτζι Μπουφόν. Πέρα από τους δύο, η Μεγάλη Κυρία του calcio έχει δώσει στην κατηγορία ακόμα 13 ποδοσφαιριστές. Ιμόμπιλε, Κασάνι, Μαρόνε, Μιράντε είναι μάλλον τα πιο γνωστά ονόματα, με τους Αριάουντο, Μπιάνκο, Μπούχελ, Κριβέλο, Φράρα, Αντρέα Μαζιέλο, Κονκό, Μαϊέτα, Ματιέλο, να ακολουθούν.

*Οσον αφορά το πιο κάτω κομμάτι της λίστας, σε διψήφιο αριθμό παικτών βρίσκονται οι Φιορεντίνα (11), Λάτσιο (10), Νάπολι (10) και ακολουθούν Παλέρμο (9), Σαμπντόρια (8), Τζένοα (6), Τορίνο (6), Ελλάς Βερόνα (6).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης