Ντιμίτρι Παγιέτ: Όρισε τη μοίρα του με τέχνη

Ντιμίτρι Παγιέτ: Όρισε τη μοίρα του με τέχνη

Κώστας Ζάλιαρης
Ντιμίτρι Παγιέτ: Όρισε τη μοίρα του με τέχνη

bet365

Η περίπτωση του Ντιμίτρι Παγιέτ είναι από αυτές που δίνουν μαθήματα. Μετά και την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Κώστας Ζάλιαρης βρηκε την ευκαιρία ν' ασχοληθεί με ακόμα μια «ρομαντική» ποδοσφαιρική ιστορία...

Ποδόσφαιρο είναι αυτό που αν θέλεις κάτι πραγματικά, είτε έχεις το χάρισμα, είτε το δουλέψεις, τότε θα το πετύχεις.

Οι ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες είναι (και) αυτές των παικτών που ξεκίνησαν πολύ διαφορετικά και ίσως να μην φαντάζονταν καν ότι θα μπορούσαν να φτάσουν στο τοπ επίπεδο, όμως το κατάφεραν γιατί πολύ απλά θυσίασαν πολλά και δούλεψαν πολύ σκληρά.

Θα βρεθεί κάποιος να πει ότι η επιτυχία πολλές φορές είναι και θέμα τύχης και συνθηκών. Εννοείται ότι και αυτοί οι παράγοντες παίζουν ρόλο, όμως, δεν παύει να υφίσταται και ο ρομαντισμός στο άθλημα, ακόμα και στην Πρέμιερ Λιγκ που πλέον είναι από τα πιο πλούσια πρωταθλήματα και οι ομάδες, ακόμα κι όταν βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, έχουν χρήματα να διαθέσουν για παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.

Ο Ντιμίτρι Παγιέτ είναι από τα παιδιά που όταν ξεκίνησαν, δεν γνώριζαν ότι θα κάνουν λαμπρή καριέρα. Μπορεί να το ήθελαν πολύ και να το επιδίωξαν, όμως θα έπρεπε να δουλέψουν δύο φορές παραπάνω για να αυξήσουν τις πιθανότητες επίτευξης του στόχου τους. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Γάλλος νυν αστέρας της Γουέστ Χαμ, έκανε πράξη την... παραπάνω δουλειά προκειμένου να μπορεί να βγάλει τα προς το ζην.

Όταν ακόμα το καθεστώς της συνεργασίας του με τη Ναντ στη Γαλλία ήταν ερασιτεχνικού τύπου, αλλά με συμβόλαιο που του απέφερε ένα μισθό... για τα βασικά, ο Παγιέτ εργαζόταν και σε κατάστημα ρούχων ως πωλητής, βοηθώντας τους πελάτες να επιλέξουν τα καλύτερα για τις αγορές τους και φυσικά να γεμίσει το ταμείο του καταστήματος για να μπορέσει κι εκείνος να πάρει τα χρήματα που χρειαζόταν για να συμπληρώνει σε αυτά που έπαιρνε από τον γαλλικό σύλλογο στον οποίο έπαιζε ποδόσφαιρο.

Η δουλειά αυτή, φυσικά, δεν μπορεί να συγκριθεί με το εργοστάσιο στο οποίο βρισκόταν ο Τζέιμι Βάρντι μόλις πριν από 3-4 χρόνια, όταν ακόμα βρισκόταν στο ερασιτεχνικό επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου προτού γίνει ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ εν έτει 2016, έπειτα από 25 αγωνιστικές στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ο Παγιέτ, είχε μάθει προφανώς από μικρή ηλικία να εκτιμά πράγματα. Ήξερε πως έπρεπε να κοπιάσει για να καταφέρει αυτό που ήθελε. Καλή η μπάλα, αλλά πρέπει κάπως να προσέξει και τη ζωή του. Ήξερε, επίσης, ότι δεν έπρεπε να χάσει τις ευκαιρίες που θα του παρουσιάζονταν. Καλά τα εξτρά χρήματα από το κατάστημα ρούχων, αλλά όσο χρόνο είχε ελεύθερο, έπρεπε να μάθει να «δαμάζει» τη μπάλα, όπως πλέον το κάνει στη Γουέστ Χαμ, όπου ήδη έχει καταφέρει πολλά τους λίγους μήνες που βρίσκεται στο Λονδίνο, μετακομίζοντας στην αγγλική πρωτεύουσα από τη Μαρσέιγ.

Έχει γίνει ποδοσφαιρικός ήρωας στα μάτια των οπαδών των «σφυριών» και έχει ήδη υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας για να παραμείνει στον σύλλογο μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Παράλληλα, έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των 121 ετών της ομάδας του, λαμβάνοντας πλέον – σύμφωνα με τα διάφορα δημοσιεύματα – 125.000 λίρες.

Στις πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου και την επισημοποίηση από πλευράς Γουέστ Χαμ, ο Παγιέτ στάθηκε στο... ρομαντικό κομμάτι της θητείας του στο «Boleyn Ground». «Πιστεύω ότι υπάρχει μια σχέση... αγάπης» είπε, όπως το ανέφερε και ο ίδιος ο λονδρέζικος σύλλογος στη φωτογραφία που αναρτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα social media για να ... πέσει το site από την μαζική είσοδο των οπαδών προκειμένου να μάθουν για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό.

Χαρακτηρίστηκε η μεταγραφή της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ. Φέτος που υπάρχουν τόσοι πρωταγωνιστές και η Λέστερ έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του Τύπου με την πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί, η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς έχει πάρει λιγότερα credits από αυτά που αξίζει, με ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει πολλά τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί. «Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχω πάρει στην ομάδα τα τελευταία 25 χρόνια» τόνισε ο εκ των μεγάλων αφεντικών της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Σάλιβαν, για τον Ντιμίτρι Παγιέτ.

(Δεν... λυπάται ούτε τους συμπαίκτες του)

Είναι ο ποδοσφαιριστής που θα κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και με την τεχνική του θα καταφέρει να ταλαιπωρήσει πάρα πολύ τους αμυντικούς, είναι εκείνος που θα «διαβάσει» σωστά τις ανάγκες του παιχνιδιού και των συμπαικτών του, δίνοντας ανάσες στην ομάδα του όταν θα τις χρειάζεται, ενώ, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τα «σφυριά» δεν... σταυρώνουν νίκη στα ματς που δεν παίζει ο Παγιέτ, στον οποίο ο Σλάβεν Μπίλιτς έχει τονίσει ότι έχει την ευθύνη για τις στημένες φάσεις από τη στιγμή που τα χτυπήματά του είναι εξαιρετικά, ενώ, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Γουέστ Χαμ θα πρέπει να τον ψάχνουν στο γήπεδο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να εκμεταλλευτούν την καταλυτική του παρουσία από το κέντρο και μπροστά ώστε να προωθηθεί σωστά η μπάλα.

Στη Γαλλία, την τελευταία του σεζόν, όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μαρσέιγ, αναδείχθηκε κορυφαίος στο κομμάτι των ασίστ, ενώ ήταν κορυφαίος στη δημιουργία φάσεων για γκολ, με 135, επίδοση που ήταν καλύτερη από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Στη μεστή και πιο ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία των 28 ετών, ο Παγιέτ τώρα πραγματοποιεί ίσως την καλύτερή του χρονιά από άποψη του ρόλου που έχει στην ομάδα του, δίχως αυτό να σημαίνει ότι πίσω στην πατρίδα του, στις ομάδες όπου βρέθηκε ήταν... «κομπάρσος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα