Ε, δεν γίνεται να φταίει πάντα ο Κόστα!

Ε, δεν γίνεται να φταίει πάντα ο Κόστα!

Κώστας Ζάλιαρης
Ε, δεν γίνεται να φταίει πάντα ο Κόστα!

bet365

Ναι, δεν είναι από τα καλύτερα παιδιά. Ναι, έχει τα νεύρα του από... 8 χρονών. Δεν γίνεται όμως να φταίει πάντοτε ο Ντιέγκο Κόστα για τους τσαμπουκάδες. Ο Κώστας Ζάλιαρης υπερασπίζεται τον Ισπανό φορ της Τσέλσι...

Το τελευταίο περιστατικό με τον Κόστα και τον Χουάν Κάρλος Παρέδες στο παιχνίδι των «μπλε» με τη Γουότφορντ στο «Vicarage Road» για την 24η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, έδωσε ακόμα μια αφορμή για να μπορεί ο άσος της Τσέλσι να υπερασπίζεται τον εαυτό του, ακόμα κι αν πάλι έδειξε να εκνευρίζεται απίστευτα με τους αντιπάλους του.

Το ιστορικό του στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει δείξει ότι δεν θέλει και πολύ για να χάσει την ψυχραιμία του και να βγει εκτός εαυτού, όμως, σ' έναν καυγά, δεν γίνεται να φταίει μονάχα ο ένας. Σίγουρα ένας εκ των δύο θα έχει μεγαλύτερη ευθύνη και θα έχει προκαλέσει το επεισόδιο, όμως, όταν πλέον ξέρεις πως μπορείς να βγάλεις τελείως εκτός τροχιάς τον αντίπαλό σου, τότε θα το συμπεριλάβεις στα πλάνα σου όταν τον βρεις απέναντί σου...

Αυτό, λοιπόν, φαίνεται ότι γίνεται και με την περίπτωση του Ντιέγκο Κόστα τη φετινή σεζόν, με τον επιθετικό των «μπλε» να έχει κάνει ίσως μια μικρή... προσπάθεια να ωριμάσει και να μην αφήνει τα νεύρα του να βγαίνουν στην επιφάνει πιο εύκολα απ' ότι θα έπρεπε. Το κακό για εκείνον είναι πως πλέον τον έχουν καταλάβει... και οι πέτρες και προσπαθούν να «παίξουν» με το μυαλό του προκειμένου να τον αποσυντονίσουν και να κερδίσουν από βαθμό στο παιχνίδι, μέχρι κάποια αποβολή που θ' αυξήσει τις πιθανότητες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Χουάν Κάρλος Παρέδες έγινε ο τελευταίος από αυτούς που τα έχουν βάλει με τον Κόστα και έχουν ελπίσει ώστε να τον κάνουν να ... βγάλει αφρούς και να γίνει ταύρος εν υαλοπωλείο ώστε να τινάξει τα σχέδια της Τσέλσι στον αέρα.

Αντ' αυτού, όμως, του γύρισε μπούμερανκ, έστω κι αν στο φινάλε η ομάδα του πήρε το αποτέλεσμα. Αρχικά τον χτύπησε στην πλάτη κι έπειτα, σε διεκδίκηση μπαλιάς από τους δυο τους, έπεσε στο έδαφος πιάνοντας το κεφάλι του, με τον Κόστα να γελάει και να προσπαθεί να δείξει στον ρέφερι ότι δεν έχει κάνει τίποτα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως είναι λογικό, οι συμπαίκτες του αντιπάλου ορμούν στον «δράστη» αλλά και προσπαθούν να επηρεάσουν την απόφαση του ρέφερι, πράγμα που επίσης εκνευρίζει τον Ισπανό άσο της Τσέλσι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, συγκρατήθηκε και δεν προκάλεσε περαιτέρω τριγμούς, αν και έδειξε την ψυχοσύνθεση εκείνης της στιγμής, απομακρύνοντας από κοντά του οποιονδήποτε από τους «hornets» τον πλησίαζε. Με τον Κίκε Φλόρες, βέβαια, τα είπε καλά και είχαν θερμό εναγκαλισμό και στο φινάλε, αφού ο κόουτς της Γουότφορντ έδειξε να καταλαβαίνει πως σε αυτή την περίπτωση δεν έφταιξε ο Ντιέγκο Κόστα...

Τον περασμένο μήνα, ήταν ο πορτιέρο της Γουέστ Μπρομ, Μπόας Μίχιλ με τον οποίο καυγάδισε ο Ισπανός δίχως όμως να ξεφύγει η κατάσταση, σ' ένα παιχνίδι που ο μοναδικός αξιόλογος επιθετικός των Πρωταθλητών Αγγλίας έχει... σκιστεί και έχει φάει πολύ ξύλο από τον Όλσον και τους υπόλοιπους αμυντικούς των «baggies», ενώ, ακόμα πιο πριν, τον Δεκέμβριο στην εκτός έδρας ήττα από τη Λέστερ, ο Κόστα όρμησε στον Βάρντι έπειτα από πολύ σκληρό μαρκάρισμα που δέχθηκε, πάλι όμως πέρα από τον εκνευρισμό της στιγμής όταν και ζήτησε τα ρέστα από τον αντίπαλό του, έδειξε να συγκρατείται και να μην το συνεχίζει, ούτε να ... απλώνει χέρι, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν.

Για τους οπαδούς της Άρσεναλ, δεν το συζητάμε ότι είναι ο... άνθρωπος που φταίει για όλα μετά και τα όσα συνέβησαν με τους Κοσιελνί και Γκάμπριελ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Σ' εκείνο το επεισόδιο, έχει μεν τεράστια ευθύνη και ο ίδιος ο Ισπανός, αλλά ο Παουλίστα έχει πέσει στην παγίδα που ο ίδιος είχε ετοιμάσει για τον Κόστα, αφού από το ... μιλητό, ο αμυντικός των «κανονιέρηδων» προσπάθησε να τον χτυπήσει στα μουλωχτά με αποτέλεσμα να το πληρώσει με την αποβολή του και την ήττα (2-0) της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ από αυτή του Μουρίνιο, τότε.

«Ακόμα κι αν εκείνος προκαλέσει τους αντίπαλους αμυντικούς, θα βγει εκείνος κερδισμένος. Όταν εκνευρίζεται, είναι ακόμα πιο δυνατός και καλός στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν μπορείς να τον σταματήσεις και για να τα βάλεις μαζί του πρέπει να έχεις αποδείξει ότι είσαι πιο δυνατός, ικανός να του βάλεις την κόντρα με το σώμα, να τον προλάβεις στο σπριντ... Όταν γίνεται άγριος, τον συμφέρει...» έχει δηλώσει ο άλλοτε αμυντικός της Άρσεναλ και νυν σχολιαστής στον βρετανικό Τύπο, Μάρτιν Κίον.

Στο ημίχρονο του αγώνα με τη Γουότφορντ, ο Κόστα έλεγε στον Χίντινκ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε και ο κόουτς των «μπλε» μετά τη λήξη της αναμέτρησης: «Μην ανησυχείς, είμαι ήρεμος, θα κάνω αυτό που πρέπει στο γήπεδο και τίποτα παραπάνω». Από την πλευρά του, ο υπηρεσιακός προπονητής των περσινών κυρίαρχων στην Πρέμιερ Λιγκ, δήλωσε: «Οκ, είναι αντρικό άθλημα το ποδόσφαιρο και οι δυνατοί αμυντικοί ή γενικότερα τα βαριά κορμιά, θα παίξουν σκληρά. Όμως, όταν το πράγμα γίνεται ... προβοκάτσια, τότε πάει πολύ».

Ακόμα κι αν ο Κόστα «πλήρωνε» στο πρώτο μισό της σεζόν τον εκνευρισμό του για την τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα επί Ζοσέ Μουρίνιο και κυρίως το σημείο που είχε παραγκωνιστεί με τον Πορτογάλο κόουτς να τον περιορίζει για ... παραδειγματισμό. Πλέον, όμως, το έχει δουλέψει πολύ ο Ντιέγκο Κόστα και παρά το γεγονός πως ουσιαστικά δεν μπορεί να πάρει ούτε ... ανάσα λόγω έλλειψης ικανών αντικαταστατών του στην ομάδα, είναι θηρίο πραγματικό.

«Δεν έγινε απολύτως τίποτα στη φάση με τον Παρέδες... Ξέρω τον Κόστα και τον καταλαβαίνω απόλυτα, τον έχω προπονήσει και ξέρω πόσο δυνατός είναι και πόσα μπορεί ν' αντέξει μέσα στο παιχνίδι με τους δυνατούς αμυντικούς» ήταν τα λόγια του Κίκε Φλόρες που θα μπορούσε να έχει πει πολύ διαφορετικά πράγματα για το συμφέρον της ομάδας του...

 

Τελευταία Νέα