Το ρεκόρ που κυνηγά η Μπαρτσελόνα (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Το ρεκόρ που κυνηγά η Μπαρτσελόνα (vids)

bet365

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έφτασε τα 24 διαδοχικά ματς αήττητη και πλησιάζει το απόλυτο της ιστορίας της, τα 28 σερί της εποχής Γκουαρδιόλα

Με τη νίκη της στο «Ροσαλέδα», η Μπαρτσελόνα έφτασε τα 24 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Τι σημαίνει αυτό; Οτι η τελευταία φορά που αποχώρησε με το κεφάλι σκυμμένο από γήπεδο, ήταν στις 3 Οκτωβρίου με το 2-1 από τη Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Εκτοτε η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έχει τρέξει ένα εκπληκτικό σερί με 19 νίκες και πέντε ισοπαλίες σε La Liga, Champions League και Κόπα ντελ Ρέι. Ετσι η τωρινή Μπάρτσα βιώνει την δεύτερη καλύτερη σχετική επίδοση της ιστορίας της όσον αφορά τα συνεχή αήττητα παιχνίδια.

Πλέον υπάρχει ένας στόχος που αναζητά να πιάσει, ώστε να θέσει ρεκόρ αήττητου και να ξεπεράσει ακόμα και την -κατά πολλούς- κορυφαία Μπαρτσελόνα όλων των εποχών, εκείνη της σεζόν 2010-'11. Ηταν η εκπληκτική ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που έπαιξε πρωτοποριακό ποδόσφαιρο και κατέκτησε πρωτάθλημα και Champions League. Φτάνοντας το δικό της σερί στα 28 ματς.

Εκείνη η Μπάρτσα είχε ηττηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου απρόσμενα την 2η αγωνιστική εντός έδρας μάλιστα (0-2) από την Ερκουλες. Ακολούθησε το 1-2 μέσα στην Ατλέτικο και έκτοτε η φόρα που είχε πάρει, παρέσυρε τα πάντα στο διάβα της. Η τρομερή πορεία σταμάτησε και πάλι απρόσμενα στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου στα μέσα Γενάρη. Εκεί τη νίκησε με 3-1 η Μπέτις (5-0 η Μπάρτσα στο πρώτο ματς), με τους Καταλανούς να έχουν σε αυτό το διάστημα 18 αήττητες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα με το φοβερό: οι 17 να είναι νίκες με τεράστια σκορ (σ.σ.: μόνο μία ισοπαλία εντός 1-1 με Μαγιόρκα), όπως το 0-8 στην Αλμερία.

Παράλληλα υπήρξαν τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στον όμιλο του Champions League. Είχε προηγηθεί της ήττα από την Ερκουλες το 5-1 στον Παναθηναϊκό και επομένως δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την καταμέτρηση. Το Τριφύλλι όμως το νίκησε ξανά στο ΟΑΚΑ με 0-3, ενώ υπήρξαν οι δύο ισοπαλίες με Ρουμπίν Καζάν και Κοπεγχάγη (1-1 και οι δύο). Στο Κύπελλο επίσης ήταν πέντε τα αήττητα, όπου και πάλι μετρήθηκαν τρεις επιτυχίες, δύο ισοπαλίες, ώσπου ήρθε το φινάλε του σερί από τη Μπέτις.

Σε όλο αυτό το διάστημα καταγράφηκαν και άλλα ενδιάμεσα ρεκόρ, όπως το σερί νικών και το σερί νικών εκτός έδρας. Μόνο που πλέον ακόμα και το νούμερο 28 μπορεί να φαίνεται λίγο μπροστά σε αυτό που μπορεί να κάνει τώρα το σύνολο του Λουίς Ενρίκε. Εφόσον δεν ηττηθούν στο Κύπελλο με τη Μπιλμπάο και κόντρα σε Ατλέτικο (εντός), Λεβάντε (εκτός), Θέλτα (εντός) και Σπόρτινγκ Χιχόν (εκτός) ο Μέσι και το παρεάκι του θα έχουν θέσει ένα τρομερό ρεκόρ για τα ιστορικά κιτάπια του club.

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα