Μάχη με τον χρόνο η Τσέλσι!

Μάχη με τον χρόνο η Τσέλσι!

bet365

Η Τσέλσι έχασε τον τίτλο, όχι όμως τη μάχη με το... μέλλον! Παίκτες «ελεύθεροι», έδειξαν ικανοί να καλύψουν το χαμένο έδαφος και ο Αμπράμοβιτς θέλει να παραδώσει ένα δυνατό σύνολο σε Γκουαρδιόλα ή Σιμεόνε!

Οι ουρανοί... άνοιξαν, η βροχή δεν σταματούσε στο Σέλχαρστ Παρκ , αλλά η Τσέλσι δεν ήταν... συννεφιασμένη! Οι παίκτες του Γκους Χίντινκ έκαναν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και κέρδισαν έπειτα από καιρό το χειροκρότημα των φιλάθλων τους! Αλλωστε, ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη στις οκτώ τελευταίες εξόδους, αλλά και η μεγαλύτερη σε έκταση έπειτα από… ένα έτος περίπου (5-0 τη Σουόνσι στις 17/1/2015).

Παίκτες απαλλαγμένοι από άγχος, πίεση, ποδοσφαιριστές που ήθελαν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις! Η καταθλιπτική Τσέλσι έμεινε στο 2015 και η νέα χρονιά είχε κάτι το αισιόδοξο. Παίκτες ελεύθεροι να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν! Η κατάκτηση του τίτλου ήταν στόχος που... έφυγε μαζί με τον παλιό χρόνο, όμως υπάρχουν ακόμα πράγματα που είναι ζωντανά, όπως η εικόνα των Φάμπρεγας, Κόστα, Μίκελ! Ο πρώτος... ξύπνησε, είχε πολλά τρεξίματα, εμπνεύσεις, κάλυπτε χώρους, μοίραζε σωστά! Ο δεύτερος... ξάφνιασε τους πάντες στη φάση του πρώτου γκολ, αφού έπαιξε ομαδικά και μοίρασε μια υπέροχη ασίστ! Μάλιστα, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το τρίτο του τέρμα μετά την αποχώρηση του Μουρίνιο! Ο Μίκελ ήταν εντυπωσιακός σε δεύτερο διαδοχικό ματς, με τους φίλους της ομάδας να τον αποθεώνουν έπειτα από καιρό, άλλωστε ποτέ δεν ήταν ο αγαπημένος τους! Αψογες μεταβιβάσεις, σωστός στις τοποθετήσεις του, κερδισμένα τάκλιν και με την εικόνα του ανάγκασε τον Χίντινκ να πει: «Είναι ο ιδανικός παίκτης για να φέρει ισορροπία στην ομάδα»

Η Τσέλσι ήταν συμπαγής, πειθαρχημένη, εξαιρετική σε όλες τις γραμμής, δούλεψε σκληρά σε κάθε θέση και πήρε ένα μεγάλο διπλό κόντρα στην ομάδα του Αλαν Πάρντιου! Απλό και ουσιαστικό παιχνίδι, όπως πέρσι, όταν δεν είχε... αντίπαλο!

Νέα εποχή; Οι Μπλε βρίσκονται στο -13 από την Τότεναμ και η τετράδα μοιάζει απίθανη! Η Τσέλσι στις 18 στροφές που απομένουν πρέπει να τρέξει πολύ, χρειάζεται ο Γουίλιαν να έχει πολλούς συμπαραστάτες στον αγωνιστικό χώρο! Αλλωστε, στόχος είναι η ομάδα να φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο για τον προπονητή που θα αναλάβει το καλοκαίρι. Θα είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Ντιέγκο Σιμεόνε, κανείς δεν ξέρει ακόμα, αν κι αυτό που θα θελήσει ο νέος είναι μια ομάδα με δυνατή σπονδυλική στήλη και εγκέφαλο! Ο Γκους Χίντινκ έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της εκκαθάρισης, της διατήρησης ενός κορμού που θα είναι σε θέση να εκτοξεύσει την ομάδα της επόμενης σεζόν με τις σωστές πινελιές του νέου προπονητή! Η Τσέλσι δίνει τη μάχη για το μέλλον και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς καλείται να αποδείξει πως πραγματικά θέλει τους Μπλε!

Ο Χίντινκ τσέκαρε την ομάδα, την απόδοση, την στάση των παικτών και έβγαλε τα συμπεράσματά του! Ο Ολλανδός θέλει τρεις παίκτες και η λίστα του… γεμάτη. Στην κορυφή βρίσκεται ο Νικολάς Ν΄Κουλού της Μαρσέιγ, ο οποίος μετρά 150 συμμετοχές στη Γαλλία και ήδη ο 25χρονος στόπερ έχει ενημερώσει τους Μασσαλούς πως θέλει να αποχωρήσει! Δεύτερος στόχος ο Ισκο και σύμμαχος η επιθυμία του Ισπανού να φύγει από τη Μαδρίτη! Αλλωστε, τα 12 λεπτά συμμετοχής στα πέντε τελευταία ματς του ανοίγουν ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου! Ο Ρώσος αφήνει στην άκρη τα 63 εκατ. λίρες που έδωσε το καλοκαίρι για μεταγραφές και σκοπεύει να σπρώξει άλλα 50 εκατ. ! Πάντως, δεν θα ξεχάσει κανείς πως τόσα είχε δώσει για να φέρει στην ομάδα του τον Φερνάντο Τόρες! Οσο για τους μεγάλους στόχος του Ιανουαρίου; Αυτοί είναι οι: Βάρντι (20 εκατ. λίρες), Τεϊσέιρα (20 εκατ. λίρες) και Στόουνς (35 εκατ.λίρες)! Μόλις… 28 ημέρες πριν το τέλος των μεταγραφών, όμως η Τσέλσι βιάζεται!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...