Mighty Mandzukic

Mighty Mandzukic

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Mighty Mandzukic

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Μάριο Μάντζουκιτς που επέστρεψε όπως τον περίμεναν στην Γιουβέντους και καλύτερος, σπάζοντας επιδόσεις επιθετικών-θρύλων.

Γνωρίζοντας από τον Ιανουάριο ότι ο Κάρλος Τέβες θα επιστρέψει στην Αργεντινή το καλοκαίρι, στην Γιουβέντους αναγκάστηκαν να δουλέψουν από νωρίς στη μεταγραφική. Αντί 19 εκατ. ευρώ έκλεισαν τον Κροάτη που είχε βάλει 20 γκολ σε 43 ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης και 48 σε 88 με την Μπάγερν Μονάχου. «Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Μαρσονία, η οποία έχει τα ίδια χρώματα με την Γιουβέντους. Εκείνα τα χρόνια φορούσαμε κανονικές εμφανίσεις της Γιούβε, απλά έβγαζαν το σήμα της και έβαζαν το δικό μας. Το feeling υπήρχε από τότε και τελικά τα έφερε έτσι η ζωή να φορέσω την κανονική φανέλα της».

Οι μέρες του 29χρονου στο Τορίνο ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο για τον ίδιο και τους τιφόζι αφού με δική του κεφαλιά η Vecchia Signora άνοιξε το σκορ τον Αύγουστο στο Supercoppa με την Λάτσιο και με 2-0 κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην Ιταλία. «Είναι ένας παίκτης που σε όλες τις ομάδες του έβαζε γκολ. Νομίζω ότι θα κάνει το ίδιο κι εδώ, ήταν παντού πιστός στο σκοράρισμα. Βρίσκεται εδώ γιατί τον πιστεύουμε και αυτός είναι ο λόγος που τον αποκτήσαμε» είπε ο τεχνικός των Bianconeri, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ομως ο Μάντζουκιτς τραυματίστηκε και θα περνούσαν 2.5 μήνες για να βάλει ξανά γκολ σε ιταλική ομάδα.

Αυτό το έκανε στις 25 Οκτωβρίου, όταν πέτυχε το δεύτερο στο εντός έδρας ματς με την Αταλάντα. Ενα γκολ το οποίο από τα 9 που έχει σήμερα είναι το μοναδικό που δεν ισοφαρίζει ή δεν δίνει προβάδισμα στους Τορινέζους. Πριν ανοίξει λογαριασμό στην Serie A, ο Super Mario ήταν αυτός που έκανε το 1-1 στο Etihad κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι στη μεγάλη ανατροπή με 1-2 και αφού επέστρεψε, έγινε πρωταγωνιστής για την Γιούβε.

Με την Εμπολι έκανε με προβολή το 1-1 λίγο αφού οι Bianconeri βρέθηκαν πίσω στο σκορ και μετά το 0-0 στο πρώτο μέρος με την Παλέρμο ήταν αυτός που με κεφαλιά στην αρχή της επανάληψης ξεκλείδωσε την άμυνα των Σικελών ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη. Στον πολύ σημαντικό αγώνα με την Φιορεντίνα, με το σκορ στο 1-1, είναι εκείνος που ξεκινά τη φάση από την άμυνα της Γιούβε και κάνει το σπριντ για να την τελειώσει μετά την απόκρουση του Ταταρουσάνου για το 2-1 και με την Κάρπι απαντά μόνος του στο γρήγορο γκολ του Μποριέλο αφού με δύο δικά του έκανε το 1-2 πριν έρθει το ημίχρονο. Σε αυτά προσθέστε και ένα ακόμα στο Champions League, αυτό που χάρισε τη νίκη 1-0 σε βάρος της Μάντσεστερ Σίτι στο Juventus Stadium.

Στο παιχνίδι με την Κάρπι, ο Μάντζουκιτς έβαλε δύο γκολ με τις μοναδικές δύο επαφές του στην αντίπαλη περιοχή πετυχαίνοντας την πρώτη του dopietta και σκοράροντας για πρώτη φορά σε δύο σερί ματς της Serie A. Δεν ήταν όμως αυτός ο λόγος για τον οποίο οι τιφόζι της Γιούβε τον αποθέωσαν. Σε κάποια φάση ο 29χρονος έκανε τρελό σπριντ προς την άμυνα για να κόψει σαν μπακ και οι οπαδοί τρελάθηκαν αφού είδαν ξανά στο παιχνίδι του Κροάτη χαρακτηριστικά σαν και αυτά που είχε ο αγαπημένος του, Κάρλος Τέβες. «Μπορεί να παίξει δύο σερί αγώνες χωρίς να σταματήσει ούτε ένα λεπτό». Η αμυντική προσφορά του δεν γινόταν να έχει περάσει απαρατήρητη από τον λάτρη της πειθαρχείας, Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος τον είχε υπό τις οδηγίες του στην Βόλφσμπουργκ.

Οντας πλέον σαφώς πιο απελευθερωμένος, ο Μάντζουκιτς εκτός από το να βοηθάει ανασταλτικά, σκοράρει μία φορά κάθε 134 λεπτά και με τη συνολική παρουσία του έχει πάρει τη φανέλα του βασικού από τον Αλβαρο Μοράτα. Η συνεργασία με τον Πάουλο Ντιμπάλα έχει φέρει την Γιουβέντους σε 7 σερί νίκες για πρώτη φορά επί των ημερών του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο πρωτάθλημα και για πρώτη φορά σε απόσταση βολής από το Νο1 της βαθμολογίας. «Με όλους έχω καλή συνεργασία, αλλά ο Μάντζουκιτς αντέχει να παίζει ξύλο με τους αμυντικούς και γενικά το στιλ παιχνιδιού του δημιουργεί χώρους για να πατήσω περισσότερο την περιοχή» είπε πρόσφατα ο Ντιμπάλα.

Τα 9 γκολ του ύστερα από 18 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις στο πρώτο μισό της χρονιάς, αποτελούν ρεκόρ για νεοφερμένο επιθετικό στην Μεγάλη Κυρία και τον βάζουν πάνω από τους Νταβίντ Τρεζεγκέ και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Γάλλος, πρώτος ξένος σκόρερ της Γιουβέντους, είχε στο ίδιο σημείο 7 στην Serie A και 1 στο Champions League και τελείωσε τη σεζόν με 15 γκολ, ενώ ο Σουηδός, εκ των κορυφαίων φορ όλων των εποχών, 8 τέρματα στο Campionato και έκανε ταμείο με 16 τεμάχια σε όλες τις διοργανώσεις. Ενας Μάντζουκιτς που γράφει ιστορία…

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης