Lost in... injury time!

Lost in... injury time!

bet365

Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει στην Αρσεναλ, οι τραυματισμοί «σκοτώνουν» την ομάδα και όλοι αναρωτιούνται τι πάει στραβά! Οι εμμονές του Βενγκέρ και ο Φορσάιθ που δεν έκανε τη... μεγάλη διαφορά!

Το ματς στο Κάροου Ρόουντ έχει τελειώσει και ο Αρσέν Βενγκέρ προβληματισμένος σκέφτεται αν έπραξε σωστά που χρησιμοποίησε τον Αλέξις Σάντσες! Υπερασπίζεται την απόφαση του, τονίζει πως ήθελε ο Χιλιανός να παίξει και κοιτάζει το ιατρικό δελτίο για το επόμενο παιχνίδι με τη Σάντερλαντ! Οκτώ βασικοί παίκτες δεν θα είναι στη διάθεσή του κι αναρωτιέται τι... στο καλό πάει στραβά και η Αρσεναλ είναι η πιο εύθραυστη ομάδα της Premier League!

Η κατάρα των τραυματισμών δε σπάει και σίγουρα δεν φταίει μόνο η κακή τύχη για όλα όσα συμβαίνουν στους «κανονιέρηδες». Οι μέθοδοι προπόνησης του Βενγκέρ ή η λανθασμένη εμπιστοσύνη σε πολλούς παίκτες που έχουν κολλήσει σε ένα φαύλο κύκλο τραυματισμών έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο για τα διαδοχικά χτυπήματα; Θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, αν η τεχνική ηγεσία δεν φόρτωνε τόσο πολύ κάποιους παίκτες. Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Σάντσες με τη χθεσινή του συμμετοχή έφτασε τις 90 με την Αρσεναλ τους τελευταίους 16 μήνες, ενώ προέρχεται και από το καυτό καλοκαίρι του Copa America.

For how long can Arsenal weather their injury crisis?

Σίγουρα οι τραυματισμοί είναι μέρος του ποδοσφαίρου, αλλά τα τελευταία χρόνια παίκτες, όπως οι Αρτέτα, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ, Γουίλσιρ, Γουέλμπεκ, Τσάμπερλεν, Ροζίτσκι και Γκιμπς έχουν γίνει πιο εξοικειωμένοι... Βέβαια, ο Βενγκέρ εξακολουθεί να πιστεύει σε αυτούς και να τους κάνει σημαντικούς στα πλάνα του! Αλλωστε, ήταν αυτός που επέμεινε στην επέκταση του συμβολαίου των Ροζίτσκι, Αρτέτα... Αν ο Αλσατός κατάφερνε να σπάσει αυτό τον κύκλο, αφήνοντας κάποιους εύθραυστους εκτός ομάδας;

Ο Αλσατός έκανε τα πάντα για να δει... άδειο ιατρικό δελτίο! Ηταν αυτός που αναζήτησε τον Expert για τα αποδυτήρια της ομάδας και τον βρήκε στο πρόσωπο του Σαντ Φορσάιθ. Ηταν ένας από τους τέσσερις ειδικούς που προετοίμασαν ιδανικά βήμα - βήμα την ομάδα του Λεβ για το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία! Ο Αμερικανός θεωρείται πρωτοπόρος στο να παίρνει από τους top παίκτες το 100% της απόδοσής του και οι πυλώνες της εργασίας του στηρίζονται σε «νοοτροπία, διατροφή, ανάκτηση από τραυματισμό».

Γιατί μαγεύτηκε ο Βενγκέρ από τον Αμερικάνο Expert; Είχε δουλέψει με κάθε Γερμανό παίκτη ξεχωριστά, δίνοντας του και πρόγραμμα για όλα όσα πρέπει να ακολουθήσει! Είχε λόγο στην οργάνωση του ταξιδιού της Γερμανίας στη Βραζιλία. Τσέκαρε ο ίδιος το προπονητικό κέντρο και φρόντισε να προσαρμοσθεί στις ανάγκες της ομάδας. Δούλεψε με σεφ τριών Michelin και υπήρχε φορητή κουζίνα σε κάθε ταξίδι της ομάδας, ώστε οι παίκτες να παίρνουν τα καλύτερα γεύματα. Εκανε απίθανη δουλειά και η Γερμανία έφτασε στην κούπα!


Μπορεί η φυσική κατάσταση των Λονδρέζων να εντυπωσιάζει, όμως το ιατρικό δελτίο δεν αδειάζει... Ολοι ήλπιζαν πως πως η εμπειρία του από την Εθνική Γερμανίας θα άλλαζε την κατάσταση στα αποδυτήρια της Αρσεναλ, όμως ούτε ο Φορσάιθ έχει το μαγικό ραβδί! Bέβαια, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί θυμίζει σε όλους τους 86 τραυματισμούς της σεζόν 2013-14, τονίζοντας πως από τότε που ανέλαβε έχει βελτιώσει το δελτίο τραυματισμών περίπου 25%!!! Κανείς όμως δεν είναι τέλειος... H ουσία είναι πως οι Λονδρέζοι έφτασαν τους 50 τραυματισμούς σε μια χρονιά, αριθμός σοκ και τεράστιο εμπόδιο στον δρόμο για τον πολυπόθητο τίτλο!

Οι 50 τραυματισμοί της Άρσεναλ το 2015

Αλέξις Σάντσεζ – Τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο /29 Νοεμβρίου

Λοράν Κοσιελνί - Ισχίο /29 Νοεμβρίου

Σάντι Καθόρλα - Γόνατο / 29 Νοεμβρίου

Μικέλ Αρτέτα - Θλάση 21/ Νοεμβρίου

Λοράν Κοσιελνί - Μηρός / Ισχίο 4 /Νοεμβρίου

Έκτορ Μπεγερίν - Θλάση /31 Οκτωβρίου

Θίο Γουόλκοτ - Θλάση /27 Οκτωβρίου

Άλεξ Τσάμπερλεν - Τράβηγμα /27 Οκτωβρίου

Περ Μερτεσάκερ - Ασθένεια /23 Οκτωβρίου

Μικέλ Αρτέτα - Αστράγαλος / 22 Οκτωβρίου

Ματιέ Φλαμινί - Τράβηγμα /26 Σεπτεμβρίου

Φρανσις Κοκλέν - Γόνατο /19 Σεπτεμβρίου

Μεσούτ Οζίλ - Γόνατο /27 Αυγούστου

Λοράν Κοσιελνί - Πλάτη /22 Αυγούστου

Περ Μερτεσάκερ – Ασθένεια /22 Αυγούστου

Εκτορ Μπεγιερίν - Ισχίο / Μηρός /27 Αυγούστου

Τζακ Γουίλσιρ - Ποδοκνημική / Κνήμη /1η Αυγούστου

Μικέλ Αρτέτα - Θλάση 14 Ιουλίου

Τόμας Ροζίτσκι - Γόνατο 12 Ιουνίου

Ολιβιέ Ζιρού - Ποδοκνημική / Κνήμη 9 Ιουνίου

Άλεξ Τσάμπερλεν / Τράβηγμα - 10 Μαϊου

Άαρον Ράμσεϊ - Αστράγαλος / Μηρός 4 Μαΐου

Ντάνι Γουέλμπεκ - Τραυματισμός στο γόνατο/ 2 Μαΐου

Ματιέ Ντεμπισί - Τράβηγμα 28 Απριλίου

Περ Μερτεσάκερ - Αστράγαλος 18 Απριλίου

Άλεξ Τσάμπερλεν / Προσαγωγοί - Πρόσθιος χιαστός 6 Απριλίου

Λοράν Κοσιελνί / Προσαγωγοί - Πρόσθιος χιαστός 4 Απριλίου

Βόιτσεκ Σέζνι / Πλευρά 1η Απριλίου

Ντάνι Γουέλμπεκ / Γόνατο 21 Μαρτίου

Μεσούτ Οζίλ / Ασθένεια 20 Μαρτίου

Άλεξ Τσάμπερλεν / Τράβηγμα 9 Μαρτίου

Τόμας Ροζίτσκι / Ασθένεια / 7 Μαρτίου

Γκαμπριέλ / Τράβηγμα / 4 Μαρτίου

Νάτσο Μονρεάλ / Πλάτη 3 Μαρτίου

Βόϊτσεκ Σέζνι / Ασθένεια 3 Μαρτίου

Τζακ Γουίλσιρ / Αστράγαλος / Πρόβλημα στο πόδι 24 Φεβρουαρίου

Ματιέ Φλαμινί / Τράβηγμα 15 Φεβρουαρίου

Έκτορ Μπεγιερίν / Αστράγαλος / Πρόβλημα στο πόδι 11 Φεβρουαρίου

Ααρον Ράμσεϊ / Γόνατο /10 Φεβρουαρίου

Αλέξις Σάντσες / Γόνατο / 26 Ιανουαρίου

Άαρον Ράμσεϊ / Τράβηγμα / 10 Φεβρουαρίου

Αλέξις Σάντσες / Τράβηγμα / 26 Ιανουαρίου

Άλεξ Τσάμπερλεν / Προσαγωγός - Πρόσθιος χιαστός 18 Ιανουαρίου

Μικέλ Αρτέτα / Αστράγαλος / Πρόβλημα στο πόδι 14 Ιανουαρίου

Ματιέ Ντεμπισί / Ωμοπλάτη11 Ιανουαρίου

Κάλουμ Τσέιμπερς / Ασθένεια 9 Ιανουαρίου

Κίραν Γκιμπς / Αστράγαλος / 3 Ιανουαρίου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...