Η μάχη που θα κρίνει το Λίβερπουλ - Σουόνσι

Gazzetta team
Η μάχη που θα κρίνει το Λίβερπουλ - Σουόνσι

bet365

Ο Alex Keble γράφει για τη μάχη του Μίλνερ με τον Αγιού, που πιθανότατα θα κρίνει και το αποτέλεσμα στο ματς της Λίβερπουλ με τη Σουόνσι.

Το σύστημα του Γίργκεν Κλοπ αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά στη Λίβερπουλ. Πίεση ψηλά, ένταση και ξεσπάσματα θύμισαν στο ματς με τη Σίτι τη δική του Ντόρτμουντ και λογικά η Σουόνσι έχει μία ανησυχία πριν το ταξίδι στο Anfield.

Η θέση του Μονκ είναι επισφαλής μετά την μόλις 1 νίκη στα τελευταία 8 παιχνίδια και δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι κύκνοι παίζουν νευρικά και χωρίς αυτοπεποίθηση. Αυτό ίσως τους κάνει ευάλωτους στο εκπληκτικό πρέσινγκ των κόκκινων. Η επιθετική τριπλέτα έκανε εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τον τομέα στο Etihad και αναμένεται να πιάσει ίδια στάνταρ απόδοσης και με τη Σουόνσι.

SZ Swansea

Οι εμφανίσεις των Άσλεϊ Γουίλιαμς και Λίον Μπρίτον (που πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Σέλβι) θα είναι κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια του Μονκ να αποφύγει την απόλυση. Έχουν 90 και 95% αντίστοιχα ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων και θα πρέπει να κρατήσουν συμπαγή τη μεσαία γραμμή. Η δική τους ηρεμία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.

SZ Williams

Το κλειδί της νίκης, όμως θα είναι στην επίθεση, ανάμεσα σε Αγιού, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά στο ματς με την Μπόρνμουθ, και Τζέιμς Μίλνερ. Ο Κλοπ έχει δώσει ελευθερία στον Λαλάνα στα δεξιά, το οποίο στη θεωρία αφήνει χώρους στον Αγιού. Με τον Μίλνερ στην ενδεκάδα, όμως, αυτές οι αδυναμίες καλύπτονται. Ο τελευταίος είναι έξυπνος τακτικά, ακούραστος και κινείται παντού. Η αμυντική του προσήλωση επιτρέπει στους επιθετικούς να παίρνουν ρίσκα. Στο ματς με την Σίτι είχε 8 τάκλιν.

SZ Milner Lallana

Τώρα, απέναντί του θα βρεθεί ο Αγιού, που από τα αριστερά μετατρέπεται σε δεύτερο επιθετικό και θεωρητικά θα κινείται στον ίδιο χώρο με τον Μίλνερ. Ο Γκανέζος πήρε αρκετές πάσες στο ματς με την Μπόρνμουθ, ενώ βοήθησε πολύ την ομάδα του και στον αέρα. Είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία της Σουόνσι να φύγει με αποτέλεσμα από το Anfield.

 

Τελευταία Νέα