Στέφανο Σένσι: Ο νέος Βεράτι

Στέφανο Σένσι: Ο νέος Βεράτι

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Στέφανο Σένσι που έχει κάνει hot spot το γήπεδο της Τσεζένα και που θεωρείται στην Ιταλία ο 'νέος Βεράτι'.

Με τους περισσότερους Ιταλούς παικταράδες μέσους να βρίσκονται στο τελευταίο κομμάτι της καριέρας τους, ο Μάρκο Βεράτι της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο επόμενος ηγέτης στο κέντρο της Squadra Azzurra, αφού είναι αλήθεια ότι ταλέντο ξεχωρίζει δύσκολα στη θέση τα τελευταία χρόνια. Οι κινήσεις όμως των μεγάλων κλαμπ φανερώνουν ότι ένα νέο αστέρι ίσως υπάρχει στην Serie B. Αυτός είναι ο Στέφανο Σένσι, πολυσύνθετος μέσος 20 ετών χάρη στον οποίο η Τσεζένα κάνει φέτος sold out σε κάθε ματς...

Γεννήθηκε στο Ουρμπίνο το 1995 και ξεκίνησε να παίζει μπάλα στα 5 του στην ομάδα της πόλης. Το πρώτο κλαμπ που τον εντόπισε ήταν η Ρίμινι αλλά το ουσιαστικά μεγάλο βήμα το έκανε στα 14 του όταν αποκτήθηκε από την Τσεζένα. Εκανε ντεμπούτο στην Primavera το 2011 και τις σεζόν 2013-14 και 2014-15 έπαιξε δανεικός στην Σαν Μαρίνο που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Lega Pro. Εχοντας την άνεση να παίξει σαν playmaker (trequartista) και σαν ο πρώτος μέσος μπροστά από την άμυνα (regista), την πρώτη χρονιά είχε 26 συμμετοχές και 1 γκολ και τη δεύτερη εκτόξευσε το παιχνίδι του με 33 ματς και απολογισμό 8 γκολ και 2 ασίστ.

Δεν θέλει μεγάλη φαντασία για να βρει κανείς ότι από φέτος είναι βασικός στην Τσεζένα, η οποία παίζει στην Serie B. Με τους Μπιανκονέρι έχει παίξει στα 12 από τα 13 φετινά ματς βοηθώντας το κλαμπ στη μάχη για την επιστροφή στα σαλόνια του calcio. Με ταχύτητα και ικανότητες στη διατήρηση της κατοχής και το δημιουργικό κομμάτι, ο δεξιοπόδαρος άσος έχει πάρει από τους συμπατριώτες του το προσωνύμιο 'νέος Βεράτι'. Λόγω του ύψους του (1.68μ.), των χαρακτηριστικών, της θέσης αλλά και της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται, ο 20χρονος έχει πάρει τον βαρύ παραλληλισμό με τον νυν σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν που από την Πεσκάρα έφυγε απευθείας για την γαλλική πρωτεύουσα χωρίς να παίξει ποτέ στην Serie A.

Οι εμφανίσεις του, πέρα από το ότι του έχουν χαρίσει μία συμμετοχή στην Εθνική Ιταλίας U-17 και δύο στην U-20, έχουν μετατρέψει το Dino Manuzzi σε hot spot για τους scout συλλόγων της Serie A αλλά και του εξωτερικού. Στο πρόσφατο ντέρμπι με την Μπάρι στο γήπεδο της Τσεζένα βρέθηκαν άνθρωποι των Μίλαν, Ιντερ, Νάπολι, Τζένοα, Αταλάντα που ήθελαν να δουν από κοντά τον χαφ του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2018.

Η Μίλαν και η Γιουβέντους είναι τα μεγαλύτερα κλαμπ που θέλουν τον Σένσι, ενώ ρεπορτάζ υπάρχει για για τις Ρόμα, Τσέλσι. Οι Ροσονέρι θέλουν να συνεχίσουν την πολιτική των τελευταίων ετών να μαζεύουν ό,τι ποιοτικό κυκλοφορεί στην Ιταλία, ενώ Μπιανκονέρι δεν θέλουν μετά τον original Βεράτι, τον οποίο έχασαν για 12 εκατ. ευρώ, να χάσουν και τον 'νέο Βεράτι'.

Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Μπέπε Μαρότα, θέλει να τον πάρει στο Τορίνο, όμως σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, ο μάνατζερ του παίκτη, Μπέπε Ρίσο, έχει καλές σχέσεις με την Μίλαν και τον Αντριάνο Γκαλιάνι. Η μεταγραφή του δεν αποκλείεται να αποτελέσει μάχη (και) πρεστίζ ανάμεσα στους κορυφαίους της Ιταλίας, όμως αυτός που έδειξε σίγουρος για το μέλλον του ήταν ο Ενρίκο Πρετσιόζι. «Εχουμε option για την απόκτηση του Σένσι. Εχουμε συμφωνία κυρίων και βρισκόμαστε στην pole position. Ο Ομάρ Μιλανέτο ήδη τον παρακολουθεί. Τα τελευταία χρόνια ο τεχνικός διευθυντής μας δεν μπορούσε να κάνει πολλά εξαιτίας κάποιων προβλημάτων, τα οποία τώρα είμαστε έτοιμοι να λύσουμε» είπε ο πρόεδρος των Ροσομπλού.

Δεδομένου ότι υπάρχει η φήμη ότι ήδη έχει απορριφθεί πρόταση 7-8 εκατ. ευρώ, δύσκολα το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα παίζει σε ομάδα σε μεγάλη κατηγορία ακόμα και αν η Τσεζένα δεν εξασφαλίσει την άνοδο. Το γεγονός ότι πολλοί σύλλογοι έχουν μαζευτεί για να τον πάρουν, ανεβάζει ήδη την τιμή του. Το αφεντικό των μεταγραφών, Ρίνο Φόσκι, έχει πιάσει το νόημα και ήδη αρχίζει να παίζει το παιχνίδι. «Η Παρί Σεν Ζερμέν πλήρωσε 12 εκατ. ευρώ για τον Βεράτι και ο Σένσι είναι 3 εκατοστά ψηλότερος. Κάντε τον υπολογισμό...».

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης