Serie A: Ποιοι παίρνουν τα περισσότερα

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Serie A: Ποιοι παίρνουν τα περισσότερα

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους παίκτες που αμοίβονται με τα περισσότερα χρήματα στην Serie A για τη σεζόν 2015-16.

Πολλά περισσότερα απ' ότι τα τελευταία χρόνια δαπάνησαν φέτος τα top club του Campionato. Παίκτες-ονόματα ήρθαν από τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και πήραν θέση ανάμεσα σε άλλους που αποτελούν σταθερά αστέρια της Serie A. Τα Μέσα Ενημέρωσης της Ιταλίας έβγαλαν στη δημοσιότητα τους μισθούς όλων των παικτών των 20 ομάδων για τη σεζόν 2015-16 και εμείς πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί που βαραίνουν περισσότερο το wage budget του συλλόγου τους (οι αριθμοί είναι σε εκατ. ευρώ).

6.5 | Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Οντας στην πρώτη ομάδα της Ρόμα από το 2001-02 ο Ντε Ρόσι παραμένει capitano futuro αφού ο Τότι δεν λέει να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο πλέον 32χρονος έχει κάτι κοινό με τον Φραντσέσκο, το γεγονός ότι ενώ μπορούσε να παίξει σε αρκετά μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, προτίμησε να μείνει στην Αιώνια Πόλη και την Magica. Η πίστη του αυτή έχει κάνει το κλαμπ της πρωτεύσουσας να του πληρώνει εδώ και χρόνια βασιλικό συμβόλαιο, κάνοντάς τον εδώ και χρόνια τον πιο ακριβοπληρωμένο στην Serie A. Σε αυτή την κατηγορία τουλάχιστον αφήνει από κάτω τον Τότι. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει παίξει τη μπάλα που μπορεί -με την Εθνική παίζει πάντα εξαιρετικά- όμως το ότι βρίσκεται για 14η σεζόν στο Olimpico τον κάνει έναν μικρό αυτοκράτορα.

5.5 | Γκονσάλο Ιγουαΐν
Τους τελευταίους μήνες ο ίδιος έκανε ζημιά στο πρεστίζ του με το χαμένο πέναλτι στο τελευταίο ματς της σεζόν 2014-15 με την Λάτσιο, στο οποίο αν ευστοχούσε θα έβγαζε την Νάπολι στα προκριματικά του Champions League, ενώ έχασε και με την Αργεντινή στον τελικό του Copa America με την Χιλή. Ακόμα κι έτσι όμως, ο Πιπίτα είναι ένα από τα σημαντικά ονόματα στην Serie A και σε δύο χρόνια έχει βάλει 53 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους Βεζουβιάνι. Κάπως έτσι το βλέπει και ο πρόεδρος, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, και δίνει στον Αργεντινό 5.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Οι τιφόζι πάντως θα ήθελαν από έναν παίκτη οπου παίρνει τόσα να το βάλει εκείνο το πέναλτι.


4.5 | Εντιν Τζέκο
Μάλλον η πιο δυνατή εισαγωγή της Serie A για την σεζόν 2015-16 είναι ο Βόσνιος, ο οποίος είναι ο βαρύς φορ που τόσο ήθελε η Ρόμα. Ο Τζέκο αμοιβόταν με 5.5 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Σίτι, οπότε δεν θα δεχόταν μεγάλο ψαλίδι για να μετακομίσει στο Olimpico. Οι Τζαλορόσι του δίνουν 4.5 εκατ. τον χρόνο και ο 29χρονος άρχισε την απόσβεση σε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν, που ήρθε μάλιστα νωρίς. Τη 2η αγωνιστική σκόραρε στο εντός έδρας ντέρμπι κόντρα στην πρωταθλήτρια Γιουβέντους, νικώντας με κεφαλιά τον Μπουφόν, και βοήθησε για να έρθει η νίκη με 2-1. Μετά τους Ντέστρο, Ντουμπιά, η Ρόμα φαίνεται να έχει έναν επιθετικό top-class και αυτό πληρώνει.

4.5 | Πολ Πογκμπά
Είναι 22 ετών αλλά αυτή είναι η 4η σεζόν του στην Γιουβέντους με την οποία έχει ήδη 132 συμμετοχές και 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Το limit up στο επίπεδο παιχνιδιού του Πογκμπά είναι εντυπωσιακό και κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το ότι δεν υπάρχει top club αυτή τη στιγμή που θα μπορούσε να τον αποκτήσει και δεν θα το έκανε. Αν και τα σενάρια ήταν πολλά, πέρυσι ανανέωσε μέχρι το 2019 με την Γιουβέντους και έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο που του βάζει στον λογαριασμό 4.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Μετά τις αποχωρήσεις Τέβες, Πίρλο, Βιδάλ ο Γάλλος μέσος θέλει να γίνει ο νέος ηγέτης και πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 10 που του δίνει σαφώς μεγαλύτερες ευθύνες.


4 | Τζίτζι Μπουφόν
Βρίσκεται στην 20η σεζόν της καριέρας του και 14η στην Γιουβέντους με την οποία έχει κατακτήσει τα πάντα εκτός του Champions League, στον τελικό του οποίου έχει βρεθεί δύο φορές. Ο Μπουφόν θα κλείσει την καριέρα του στην Vecchia Signora όντας πίσω μόνο από τον Ντελ Πιέρο σε συμμετοχές ενώ μόλις έφτασε τις 150 εμφανίσεις με την Εθνική Ιταλίας στην οποία είναι ρέκορντμαν. Ο 37χρονος είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας που έχει δει ποτέ ο πλανήτης και από αυτούς που δίνουν στάνταρ βαθμούς σε κάθε πρωτάθλημα. Για το μέγεθος του Τζίτζι, τα 4 εκατ. ευρώ που αμοίβεται από τους Μπιανκονέρι είναι ένα πολύ λογικό ποσό.

4 Σάμι Κεντίρα
Από τα πιο hot ονόματα παικτών που έμεναν ελεύθεροι αυτό το καλοκαίρι ήταν αυτό του Σάμι Κεντίρα και η Γιουβέντους, πιστή στην τακτική της να παίρνει παικταράδες at-zero-cost, τον έκανε δικό της. Με δεδομένο ότι ο διεθνής μέσος είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2014 και έπαιρνε ένα καράβι λεφτά στην Ρεάλ Μαδρίτης, δεν υπήρχε άλλος τρόπος να επιλέξει το Τορίνο, πέρα από το να υπογράψει ένα δυνατό συμβόλαιο. Ο 28χρονος πρώην άσος της Στουτγκάρδης πάντως δεν έχει καταφέρει να κάνει τίποτα άμεσα στο Τορίνο αφού από την αρχή αντιμετώπιζε προβλήματα και με το buongiorno στην προετοιμασία τραυματίστηκε και έμεινε εκτός δράσης για δύο μήνες.

3.5 | Διάφοροι
Κάτω ακριβώς από τους 6 παίκτες που αμοίβονται με 4+ εκατ. υπάρχουν και 8 που βάζουν κάθε χρόνο στον λογαριασμό τους 3.5 εκατ. ευρώ. Από αυτούς, οι μισοί ήρθαν φέτος στην Serie A. Μάριο Μάντζουκιτς (Γιουβέντους), Κάρλος Μπάκα (Μίλαν), Ζοφρί Κοντογκμπιά (Ιντερ) και Μοχάμεντ Σαλάχ (Ρόμα) είναι οι νέοι και οικονομικά... ωραίοι, ενώ υπάρχουν και οι παλιοί.

Πέρα από τους τρεις των Μπιανκονέρι, Κλαούντιο Μαρκίζιο, Λεονάρντο Μπονούτσι, Τζόρτζιο Κιελίνι, που αποτελούν και οι τρεις σταθερή αξία, αυτός που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση για τα χρήματα που παίρνει είναι ο Ρικάρντο Μοντολίβο των Ροσονέρι, που μετά τον τραυματισμό δεν επέστρεψε ποτέ στο γνωστό του επίπεδο. Μαζί με τον εκ των αρχηγών της Μίλαν, σε μία κατηγορία παικτών που αμοίβονται με χρήματα που δεν βγάζουν ούτε στη σφαίρα της φαντασίας στο τερέν, μπαίνουν οι Νεμάνια Βίντιτς (3.2), Χουάν Ζούνιγκα (3.2), Αλεξ (2.5), Αντρέα Ρανόκια (2.4) και Ασλεϊ Κόουλ (2.3).

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης