Φέρντιναντ, μεγάλος παίκτης, τεράστιο πρότυπο!

Φέρντιναντ, μεγάλος παίκτης, τεράστιο πρότυπο!

bet365

Οι προβολείς έπεσαν για τον ποδοσφαιριστή Φέρντιναντ, ωστόσο η νεολαία του Νησιού θα τον... ψήφιζε για Πρωθυπουργό! Η ποδοσφαιρική Αγγλία λέει αντίο σε έναν τεράστιο παίκτη και έναν μεγάλο άνθρωπο.

Η αυλαία πέφτει και μια σπουδαία καριέρα έφτασε στο τέλος της! Λαμπρή παρουσία εντός και εκτός γηπέδων για έναν αμυντικό που έβαλε τη σφραγίδα του στο Νησί! Ενας μεγάλος ηγέτης των γηπέδων είπε αντίο, ένας άνθρωπος που με την προσφορά του ξέφυγε από το αθλητικό πλαίσιο και βοήθησε ανθρώπους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας «Έχω πολλές αναμνήσεις, θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή Νέρων της Γουέστ Χαμ, ο οποίος βοήθησε στο να διαμορφώσω την προσωπικότητά μου, θα είμαι πάντα ευγνώμων. Θέλω να ευχαριστήσω τους Ράμσεϊ, Ρέντναπ, Ο' Λίρι, Μόγιες, όλους τους συμπαίκτες και το προσωπικό των ομάδων».

Ωστόσο, το μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στον μέντορά του, στον άνθρωπο που απογείωσε την καριέρα του. «Κέρδισα όλα αυτά τα τρόπαια με τη Γιουνάιτεντ και ο Σερ Αλεξ ήταν αυτός που μου έδωσε την ευκαιρία να τα καταφέρω. Χωρίς τον Φέργκιουσον δεν θα είχα αυτή την ευκαιρία, με αυτόν ωρίμασα ως άνθρωπος και παίκτης. Είναι ο καλύτερος προπονητής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου».

Η σεζόν ήταν δύσκολη για τον Φέρντιναντ, έζησε τον απόλυτο εφιάλτη με το θάνατο της γυναίκας του, το πάλεψε με την ΚΠΡ, αλλά δεν κατάφερε να τη βοηθήσει. Δέχθηκε κριτική, δικαιολογημένη σε κάποιες στιγμές, αλλά το αντίο έκανε τους Αγγλους να καταλάβουν πόσο μεγάλος παίκτης υπήρξε. Ο Στίβεν Τζέραρντ αποθεώθηκε και πάει στην Αμερική με τυμπανοκρουσίες, χύθηκε αρκετό μελάνι για να αποχαιρετήσει τον Λάμπαρντ, ωστόσο ο πρώην αμυντικός της Γιουνάιτεντ έχει περισσότερες διακρίσεις και από τους δυο μαζί!

Σίγουρα το 36ο έτος της ηλικίας του ήταν το χειρότερο, ωστόσο κατάλαβε πως ο... άτιμος χρόνος δεν κάνει διακρίσεις. Δεν είπε το ιδανικότερο αντίο, ελάχιστες συμμετοχές φέτος, μόλις πέντε στα τελευταία 26 των Ρέιντζερς. Ωστόσο, το κατάλαβε, η θραύση ήταν έντονη και ο Φέρντιναντ προτίμησε να κρεμάσει τα παπούτσια του από μια σεζόν σε ομάδα εκτός Πρέμιερ Λιγκ!

Εκτός γηπέδου έκανε λάθη, από τροχαία ατυχήματα και απουσίες από αντιντόπινγκ κοντρόλ μέχρι... προκλητικές διακοπές στην Αγία Νάπα! Όλα αυτά μπορεί να του... τσαλάκωσαν την εικόνα, αλλά όλοι ξέρουν πόσο εργατικός και αφοσιωμένος είναι σε αυτό που έκανε!

Ο Φέρντιναντ κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό! Έχει συνείδηση! Εργάστηκε σκληρά για την ευημερία του! Έξι τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και δυο Λιγκ Καπ, ένα Παγκόσμιο Συλλόγων. Εξι φορές τις τελευταίες 12 σεζόν οι συμπαίκτες τον ψήφισαν στην ομάδα της σεζόν! Ποτέ δεν υπήρξε παίκτης της χρονιάς, όπως ο Λάμπαρντ και ο Τζέραρντ, ωστόσο είναι κάτι που το χει η... μοίρα των αμυντικών! Η εικόνα του με την Αγγλία το 2006, αλλά και το δίδυμο που έφτιαξε με τον Τέρι ήταν απροσπέλαστο και σωστά οι Αγγλοι τον θεωρούν στους κορυφαίους. Μόλις δυο γκολ δέχθηκαν στη διοργάνωση, από τους Σουηδούς! Το 2002 μαζί με τον Κάμπελ έπαιξε σε 450 λεπτά και δέχθηκε τρία τέρματα. Όλοι θα θυμούνται τον στόπερ που διέθετε ταχύτητα, υπομονή, ψυχραιμία, τον παίκτη με περισσότερες από 400 συμμετοχές στη Μάντσεστερ και 81 στην Αγγλία. Η μεταγραφή του σε Λιντς και Γιουνάιτεντ προκάλεσε αίσθηση και έσπασε ταμεία!

Ακούραστος εργάτης και εκτός γηπέδων, έβαλε από το κεφάλαιό του ώστε να βοηθήσει παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να αποφύγουν τις καταστάσεις χωρίς επιστροφή. Κατάφερε να διεισδύσει σε ταραγμένες περιοχές προκαλώντας τους ανθρώπους να αλλάξουν και να στηρίξει αυτούς που πάλευαν να αντιμετωπίσουν τα δεινά της κοινωνίας.

Time to salute Rio Ferdinand - role model and hero

Πλήρωσε ενοίκια σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, όπως και συλλόγους νεολαίας. Ηταν μέντορας για παιδιά που το είχαν ανάγκη, έκανε ακόμα και τον... τραπεζίτη για να βγάλει ανθρώπους από το αδιέξοδο. Η επιρροή του στο... επικίνδυνο Νότιο Λονδίνο είναι μεγάλη, αφού καθοδηγεί νεαρούς να αποφύγουν τις συμμορίες.

Μην τρελαθούμε, δεν το κάνουν πολλοί! Οι Πολιτικοί ξέρουν να δίνουν υποσχέσεις, ο Φέρντιναντ τις κάνεις πράξη! Εχει εργαστεί σε κοινότητες που παλεύουν τη νεανική εγκληματικότητα, έχει συγκεντρώσει χιλιάδες λίρες για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και... παρέσυρε συμπαίκτες του να τον βοηθήσουν στο σκοπό του! Η αυλαία πέφτει και το ποδόσφαιρο πρέπει να τιμήσει και να αποχαιρετήσει έναν πολύ μεγάλο παίκτη και ένα τεράστιο πρότυπο. Δεν είναι λίγοι οι Αγγλοι που είπαν πως ο Ρίο είναι πιο... αναγνωρίσιμος από τον Κάμερον και τον Μίλιμπαντ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...