Πως πρέπει να σκέπτεσαι έξω από τη μεγάλη περιοχή

Gazzetta team
Πως πρέπει να σκέπτεσαι έξω από τη μεγάλη περιοχή

bet365

Πάσες, σουτ και οργάνωση από το μεσαία γραμμή χάρη σε αυτές τις τρεις ασκήσεις τις οποίες παρουσιάζει ο επιθετικός της Arsenal, Mikel Arteta.

Άσκηση πρώτη: εξάσκηση του μυαλού

Βοηθάει στο κοντρόλ, την ετοιμότητα και τη λήψη αποφάσεων

Αυτή είναι μια άσκηση την οποία κάναμε στη Barcelona. Ο προπονητής Α πασάρει είτε στον παίκτη Α ή στον Β ο οποίος πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Εάν ο προπονητής Α δώσει πάσα στον παίκτη Β τότε αυτός πρέπει να κοιτάζει αμέσως προς τους προπονητές Β και C και να δει πόσα δάχτυλα έχουν υψωμένα. Τότε πρέπει να γυρίσει αυτομάτως προς τον προπονητή Α και να του φωνάζει τον αριθμό των δακτύλων πριν ακόμα λάβει τη μπάλα. Στη συνέχεια και αμέσως μόλις πάρει την πάσα πρέπει να κάνει κοντρόλ και να σουτάρει σε ένα από τα τρία κενά μίνι τέρματα. Εν τω μεταξύ οι προπονητές την πλευρά τους ή ακόμα να πιέσουν τον παίκτη Β δημιουργώντας συνθήκες αγώνα. Επίσης οι προπονητές μπορούν και να καλύψουν τα τέρματα ούτως ώστε να του μειώσουν τις πιθανότητες να σκοράρει.

Άσκηση δεύτερη: δυνατά σουτ

Βοηθάει στην πρώτη επαφή, στο κοντρόλ και στο τελείωμα

Ο παίκτης Α στέκεται μέσα στο ημικύκλιο και πετάει την μπάλα στον τερματοφύλακα. Αυτός του την επιστρέφει κάθε φορά με διαφορετική τροχιά και δύναμη. Αυτός του την επιστρέφει κάθε φορά με διαφορετική τροχιά και δύναμη. Ο παίκτης Α έχει μόνο δυο επαφές στη διάθεσή του – μια για κοντρόλ και μια για το τελείωμα. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν αυτός του ημικυκλίου που βρίσκεται ειδάλλως η μπάλα επιστρέφεται στον τερματοφύλακα. Ο παίκτης Α έχει και το δικαίωμα να τελειώσει με τη μια χωρίς κοντρόλ. Η άσκηση μπορεί να έχει και παραλλαγές προσθέτοντας και άλλους πασαδόρους έξω από τη μεγάλη περιοχή. Αυτό δημιουργεί συνθήκες αγώνα διότι μπορεί η μπάλα να σου έρθει κάπου στην άκρη της περιοχής και τότε δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για κοντρόλ και τελείωμα.

Άσκηση Τρίτη: κράτημα μπάλας

Βοηθάει στο κοντρόλ και στην πάσα

Σημάδεψε στο γήπεδο χρησιμοποιώντας 4 κώνους μια έκταση 10μ. επί 10μ. Τοποθέτησε έναν παίκτη δίπλα σε κάθε κώνο. Δώσε μια μπάλα στους παίκτες οι οποίοι στέκονται στους κώνους Α και Β και μια στους παίκτες οι οποίοι βρίσκονται στους κώνους C και D. Η άσκηση αρχίζει με πάσα του Α στο B και του C στον D. Οι δυο μπάλες συνεχίζουν να κινούνται ταυτόχρονα γύρω από το τετράγωνο με την κατεύθυνση τους δείκτες του ρολογιού.

Ο κάθε παίκτης έχει δυο επαφές. Μια για το κοντρόλ και μια για την μεταβίβαση. Τη στιγμή που λαμβάνεις την πάσα έχε ίσια το κορμί σου – αυτό θα βοηθήσει στο χειρισμό της μπάλας γύρω από τον κώνο, και κατόπιν δώσε την πάσα στο συμπαίκτη σου. Θυμήσου αρκεί μόνο μια κακή πρώτη επαφή και μια κακή πάσα για να σε προλάβει η δεύτερη μπάλα του άλλου ζευγαριού.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα