Φύγε μακριά από μια προβληματική κατάσταση

Gazzetta team
Φύγε μακριά από μια προβληματική κατάσταση

bet365

Πώς να αποφεύγεις τα χτυπήματα από αμυντικούς κλαδευτήρια χάρη στις απλές συμβουλές από τον πανέξυπνο ποδοσφαιριστή της Manchester United και της Εθνικής Αγγλίας Wilfried Zaha.

Ερώτηση στον Wilfried Zaha:

«Παίζω πλάγιος επιθετικός αλλά πολλές φορές έχω προβλήματα στο ένας εναντίον ένας ειδικά όταν ο αντίπαλος είναι δυνατός. Τι πρέπει να κάνω;»

Ο Wilfried Zaha του απαντάει:

Δεν είναι μόνο τι κάνεις εσύ με τη μπάλα αλλά πρέπει να παρακολουθείς και τις κινήσεις του αντιπάλου.

Παρακολούθησε προσεκτικά τις κινήσεις του και προσπάθησε να πας αντίθετα από αυτόν.

Να θυμάσαι ότι αυτό που κάνουν αυτοί με τα πόδια τους είναι το ίδιο σπουδαίο με αυτό που κάνεις εσύ με τα δικά σου.

Εγώ προσωπικά όταν πηγαίνω επάνω στον πλάγιο αντίπαλο αμυντικό έχω πάντα ψηλά το κεφάλι μου και αμέσως μετά όταν του κάνω την πρώτη προσποίηση παρακολουθώ να δω το πρώτο σημάδι της αντίδρασης του και τότε πηγαίνω τη μπάλα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ο αντίπαλος χρειάζεται μόνο μια στιγμή για να γυρίσει προς τη νέα κατεύθυνση της μπάλας αλλά αυτή τη στιγμή είναι αρκετή για να σου δώσει το πλεονέκτημα.

Το καλύτερο είναι να πηγαίνεις επάνω του εφόσον μπορείς από πλάγια, διότι εάν πας κατευθείαν επάνω μου θα σου βάλει το σώμα του και θα σταματήσει και εσένα και τη μπάλα. Αυτό το πάθαινα συχνά το παρελθόν. Εάν οι αμυντικοί είναι σκληροί παίκτες κρατάω τις αποστάσεις και εκεί είναι το πλεονέκτημα να μην πηγαίνεις κατευθείαν επάνω του αλλά πλαγίως γιατί έτσι και αποφεύγεις να σε τσακίσει από πίσω αλλά και να μπορέσεις να παίξεις το ένα-δύο γύρω από αυτόν με έναν συμπαίκτη σου.

Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να νικήσεις πάντοτε μόνος σου έναν αντίπαλο αμυντικό. Μαζί με έναν συμπαίκτη σου μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό. Το κλειδί είναι η σωστή απόφαση.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα