Άνχελο Ενρίκες: Η λύση της Γιουνάιτεντ για την επίθεση;

Άνχελο Ενρίκες: Η λύση της Γιουνάιτεντ για την επίθεση;

Άνχελο Ενρίκες: Η λύση της Γιουνάιτεντ για την επίθεση;

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τον επιθετικό που ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και φέτος «βγάζει μάτια» ως δανεικός με τη φανέλα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι «άσφαιρη» και γνώριζε την τρίτη διαδοχική ήττα της στην Πρέμιερ Λιγκ, ένας δικός της ποδοσφαιριστής σημείωνε χατ-τρικ και οδηγούσε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην μαθηματική κατάκτηση του δέκατου σερί πρωταθλήματος στην Κροατία. Ο λόγος για τον Άνχελο Ενρίκες, ο οποίος με τα τρία γκολ του κόντρα στη Σπλιτ (5-1 το τελικό αποτέλεσμα) έφτασε τα 17 σε 23 παιχνίδια και φυσικά αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του.

Εκτός από τα γκολ του στο πρωτάθλημα Κροατίας, ο Χιλιανός φορ «έλαμψε» με την παρουσία του και στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς αγωνίστηκε και στα έξι παιχνίδια που έδωσε η Ντιναμό στους ομίλους, πετυχαίνοντας τρία τέρματα. Μαζί με τα 6 γκολ στο Κύπελλο, ο Ενρίκες έχει βρει δίχτυα 26 φορές τη φετινή σεζόν. Αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος ώστε να... περιφρονήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άσχετα αν το επίπεδο του πρωταθλήματος Κροατίας απέχει χιλιόμετρα από το επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ. Ποιος είναι όμως ο 21χρονος επιθετικός, που ανήκει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2012;

Μέχρι τα 12 του χρόνια ο Άνχελο Ενρίκες δεν είχε καμία επαφή με το ποδόσφαιρο. Ίνδαλμά του ήταν ο «μύθος» της Χιλής στο τένις, Φερνάντο Γκονζάλες, ο οποίος έχει κατακτήσει τρία ολυμπιακά μετάλλια. Αυτόν έβλεπε κάθε μέρα ο Ενρίκες στο γήπεδο, καθώς έκαναν προπόνηση στη ίδια ομάδα. Μέχρι που... βαρέθηκε το τένις – όπως έχει δηλώσει ο ίδιος – και αποφάσισε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Στο συγκεκριμένο άθλημα, το πρότυπο το είχε μέσα στο σπίτι του, αφού ο μεγαλύτερος κατά 13 χρόνια αδερφός του είναι ο Σέζαρ Ενρίκες, ο οποίος ήταν και είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και τη σεζόν 2008-09 αγωνίστηκε στη χώρα μας για λογαριασμό του Πανθρακικού.

Σε ηλικία 13 ετών, ο Ενρίκες πηγαίνει στις ακαδημίες της Ουνιβερσιδάδ και πολύ γρήγορα το ταλέντο του περνάει τα σύνορα της Χιλής. Το 2009 δοκιμάζεται από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανάβει το πράσινο φως. Όχι για άμεση απόκτησή, αλλά για μια συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους, που προέβλεπε πως για τα επόμενα πέντε χρόνια, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα μπορούσαν οποιαδήποτε στιγμή να αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ. Σκοπός της Γιουνάιτεντ ήταν ο Άνχελο Ενρίκες να συνεχίσει να αγωνίζεται στη Χιλή, προκειμένου να «ψηθεί» και μια φορά το χρόνο να πηγαίνει για τρεις εβδομάδες στο Μάντσεστερ, ώστε οι άνθρωποι των «μπέμπηδων» να παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξή του.

Το 2011 σε ηλικία 17 ετών (γεννημένος στις 13 Απριλίου 1994) ο Ενρίκες κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Ουνιβερσιδάδ και μπορεί να μην αγωνίζεται πολύ, όμως είναι μέλος της ομάδας που κατέκτησε την ίδια χρονιά το Κόπα Σουνταμερικάνα. Από’ κει κι έπειτα η πρόοδος του Χιλιανού θα είναι ραγδαία. Οι εμφανίσεις του στο Κόπα Αμέρικα U-17 με τη φανέλα της εθνικής Χιλής (3 γκολ σε 4 παιχνίδια) αλλά και ο χρόνος συμμετοχής που πήρε στην Ουνιβερσιδάδ το 2012 (11 γκολ σε 17 εμφανίσεις) του άνοιξαν το δρόμο για το ευρωπαϊκό όνειρο, αλλά και για την εθνική ανδρών της χώρας του, με την οποία μετρά δύο γκολ σε πέντε συμμετοχές.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2012, ο Ενρίκες γίνεται ο πρώτος Χιλιανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «μπέμπηδων» και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δήλωσε: «Πρόκειται για έναν πολύ γρήγορο επιθετικό, με εξαιρετικά τελειώματα». Ο 18χρονος – τότε – επιθετικός κάνει ντεμπούτο στις 28 Σεπτεμβρίου με την ομάδα U-21 της Γιουνάιτεντ, σκοράροντας μάλιστα στη νίκη με 4-2 επί της Νιούκαστλ.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο δρόμος του... δανεισμού. Γουίγκαν, Σαραγόσα και φέτος Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποτελούν μέχρι στιγμής τους ευρωπαϊκούς σταθμούς στην καριέρα του Χιλιανού επιθετικού, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε επίσημο αγώνα με την πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εξαίρεση ένα φιλικό προετοιμασίας το καλοκαίρι του 2013 κόντρα στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, όπου αγωνίστηκε και σκόραρε.

Βάσει αριθμών, η φετινή χρονιά είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη στην καριέρα του Ενρίκες και ίσως η Γιουνάιτεντ να πρέπει να ασχοληθεί με την περίπτωσή του το καλοκαίρι, οπότε και ολοκληρώνεται ο δανεισμός του στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Με την αγωνιστική κατάσταση των Φαλκάο και Φαν Πέρσι να είναι σε «ελεύθερη πτώση» και τον Γουίλσον να μην μπορεί να κάνει μέχρι στιγμής τη διαφορά, γιατί ο Χιλιανός να μην πάρει μια ευκαιρία από τον Λουίς Φαν Χάαλ;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα