Ο «κόκκινος διάβολος» με το αγγελικό πρόσωπο (vids)

Ο «κόκκινος διάβολος» με το αγγελικό πρόσωπο (vids)

Ο «κόκκινος διάβολος» με το αγγελικό πρόσωπο (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, τον επιθετικό-killer που χρειαζόταν μόλις λίγα λεπτά συμμετοχής, προκειμένου να σκοράρει και να δώσει μεγάλες νίκες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αν αγωνιζόταν στο μπάσκετ, θα ήταν από τους λεγόμενους βασικούς, καθώς στο συγκεκριμένο άθλημα σημασία δεν έχει ποιοι ξεκινούν στην αρχική πεντάδα, αλλά ποιοι αγωνίζονται στο τέλος. Σαν άλλος... μπασκετμπολίστας, λοιπόν, ο Νορβηγός στράικερ κατέρριψε κάθε κανόνα και κάθε λογική στο ποδόσφαιρο την προηγούμενη 15ετία. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, που περνούν σαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, δεν προλαβαίνουν καν να μπουν στο ρυθμό του παιχνιδιού. Οι περισσότεροι, όχι όμως ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Κάθε φορά που το αποτέλεσμα «στράβωνε» ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήξερε πως στην άκρη του πάγκου καθόταν ο ποδοσφαιριστής που θα έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά. Ένα νεύμα του Σκωτσέζου τεχνικού, λίγα λεπτά ζέσταμα για τον Σόλσκιερ και με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο το γκολ ερχόταν για τη Γιουνάιτεντ. Ήταν ο άσος στο μανίκι του Φέργκιουσον, ο οποίος προτιμούσε να μην ξεκινά το Νορβηγό, ώστε να τον έχει φρέσκο στο φινάλε. Και το κόλπο συνήθως πετύχαινε. Μέχρι και Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησαν το 1999 οι «μπέμπηδες» με τη χρυσή αλλαγή του ανθρώπου που είχε αγγελική μορφή, όμως ήταν ένας πραγματικός «κόκκινος διάβολος». Ας δούμε τα σημαντικά γκολ του Σόλσκιερ κάθε φορά που περνούσε σαν αλλαγή στο παιχνίδι.

Μάντσεστερ Γιουν. – Μπάγερν Μον. 2-1 (τελικός Τσάμπιονς Λιγκ 1998-99)
Ό,τι και να πει κανείς για αυτό το παιχνίδι είναι λίγο. Η ανατροπή του αιώνα κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων στο Καμπ Νου έφερε τη σφραγίδα του Σόλσκιερ, που πέρασε στο παιχνίδι στο 81ο λεπτό, αντί του Άντι Κόουλ. Ο Σέριγχαμ ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 91’ το γκολ του Μπάσλερ, με τον Νορβηγό killer να... σκοτώνει την Μπάγερν στο 93’ και να χαρίζει το τρόπαιο στη Γιουνάιτεντ.

Μπορντό – Μάντσεστερ Γιουν. 1-2 (Τσάμπιονς Λιγκ 2000-01)
Το παιχνίδι βρισκόταν στο 1-1, όταν στο 83ο λεπτό ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Σόλσκιερ, με τον Νορβηγό να το δικαιώνει δύο λεπτά αργότερα. Γκολ στην αντεπίθεση και νίκη με 1-2 για τη Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουν. – Τσέλσι 2-2 (Πρέμιερ Λιγκ 1997-98)
Η Τσέλσι προηγήθηκε δύο φορές στο Ολντ Τράφορντ. Την πρώτη φορά ο Σκόουλς ήταν αυτός που ισοφάρισε, με τα πράγματα να δυσκολεύουν στο φινάλε και τον Φέργκιουσον να περνά τον Σόλσκιερ στο ματς στο 66’. Ο Νορβηγός έσωσε την ομάδα του για μια ακόμη φορά, αφού βρήκε δίχτυα στο 86ο λεπτό και χάρισε στους «μπέμπηδες» το βαθμό της ισοπαλίας.

Μάντσεστερ Γιουν. – Γουέστ Μπρομ 1-0 (Πρέμιερ Λιγκ 2002-03)
Στην πρεμιέρα της σεζόν οι «κόκκινοι διάβολοι» δυσκολεύονταν ιδιαίτερα απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, με τον Σόλσκιερ να μπαίνει στο ματς στο 59’ και να δίνει τη λύση στο 78’, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 1-0.

Μάντσεστερ Γιουν. – Λίβερπουλ 2-1 (Κύπελλο Αγγλίας 1998-99)
Μια ακόμη ιστορική ανατροπή για τους «κόκκινους διάβολους», που έφερε τη σφραγίδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ο Όουεν «πάγωσε» το Ολντ Τράφορντ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Φέργκιουσον να βάζει στο παιχνίδι τον Νορβηγό στο 81’. Στο 88ο λεπτό ο Γιορκ ισοφάρισε και στο 92’ ο Σόλσκιερ έδωσε τη νίκη-πρόκριση με 2-1.

Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Γιουν. 1-8 (Πρέμιερ Λιγκ 1998-99)
Ούτε κάποια ανατροπή έγινε εδώ, ούτε ο Σόλσκιερ έδωσε νίκη στο Γιουνάιτεντ στο φινάλε. Απλά όταν ένας ποδοσφαιριστής περνάει στο παιχνίδι στο 71ο λεπτό και από το 80’ έως τις καθυστερήσεις σημειώνει τέσσερα γκολ, τότε αυτό το ματς περνάει στην ιστορία. Αυτός ήταν ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

 

Τελευταία Νέα