Ωρα για Supercopa Euroamericana!

Gazzetta team
Ωρα για Supercopa Euroamericana!

bet365

Το FFT του Gazzetta γράφει για το Copa Euroamericana ανάμεσα σε Σεβίλλη και Ρίβερ Πλέιτ που γίνεται για πρώτη φορά και δεν έχει -ακόμα- επίσημο χαρακτήρα.

Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στους πρωταθλητές Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής είναι πάντα πολύ διαφορετικές από τα υπόλοιπα ντέρμπι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους, ανάμεσα σε διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου και πάντα με φόντο τον εκπληκτικά σημαντικό τίτλο του Βασιλιά του κόσμου στο ποδόσφαιρο. Από το 1960 μέχρι σήμερα η διοργάνωση άλλαξε αρκετές μορφές στον τρόπο που αναδεικνύεται ο νικητής και τα ξημερώματα της Παρασκευής θα δούμε μία αναμέτρηση με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Μπορεί να ακόμα να μην έχει το background για να περάσει στα βιβλία της ιστορίας, όμως σίγουρα ο τελικός του Supercopa Euroamericana αποτελεί από τα γεγονότα της χρονιάς. Για πρώτη φορά θα κοντραριστούν στο Monumental του Μπουένος Αϊρες, η κάτοχος του Europa League, Σεβίλλη (νίκησε στα πέναλτι την Μπενφίκα στο Τορίνο), με την ομάδα που σήκωσε το Copa Sudamericana, Ρίβερ Πλέιτ (επικράτησε σε διπλό τελικό της Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία, 1-1, 2-0).

Ο πρόεδρος των Μιγιονάριος, Ροδόλφο Ντ’ Ονόφριο, πιστεύει πάντως ότι στο μέλλον θα έχει επίσημο χαρακτήρα. «Είναι τιμή μας που θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι με την Σεβίλλη. Είναι σημαντικό για όλους στην Ρίβερ και γενικότερα ενδιαφέρον, για το τεχνικό επιτελείο και για εμάς, θα συναντηθούν δύο πρωταθλητές». Την ιδέα είχε η εταιρία DirecTV, η οποία εκμεταλλεύτηκε τη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων και διοργανώνει το πρωτότυπο event με τη συναίνεση της Conmebol, Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής.

Για την Σεβίλλη, είναι η πρώτη φορά που θα παίξει στο γήπεδο της Ρίβερ, όχι όμως και στην Αργεντινή. Το ισπανικό κλαμπ βρέθηκε στη χώρα του τανγκό το 1966 για το φιλικό με την Τουκουμάν και έχασε 1-0, ενώ η δεύτερη επίσκεψή της ήρθε το 1990 όταν έπαιξε στην Μεντόσα με την Γοδόι Κρους και νίκησε 0-2 χάρη σε γκολ των Κόντε και Σεράνο. Η τρίτη φορά ήταν με αφορμή τη μεταγραφή του Ντιέγο Μαραντόνα.

Τον Οκτώβριο του 1992 οι Nervionenses των Ντιεγκίτο και Μπιλάρδο έκαναν το ταξίδι στην Λατινική Αμερική για να παίξουν με την μέχρι τότε ομάδα του Μαραντόνα, Μπόκα Τζούνιορς. Οι δύο αντίπαλοι έδωσαν δύο αγώνες, έναν στην Κόρδοβα, στο γήπεδο Mario Kempes (1-3) και έναν στο La Bombonera (2-3). Αν και δύσκολα θα μπορούσε κανείς να το φανταστεί, αυτός που έλαμψε στα παιχνίδια ήταν ο Πινεδίτα, παίκτης από τα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης, ο οποίος έβαλε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ τον Σούκερ.

Από την πλευρά της, η Ρίβερ έχει να θυμάται το ταξίδι στην Ανδαλουσία το 1961 για το φιλικό στο Sanchez Pizjuan αγώνα στον οποίο νίκησαν οι γηπεδούχοι 3-2. Σήμερα, ο τεχνικός της Σεβίλλης, Ουνάι Εμερι, έχει στη διάθεσή του τρεις Αργεντινούς, τον στόπερ, Νίκο Παρέχα, τον κεντρικό χαφ, Εβερ Μπανέγα και τον τερματοφύλακα, Μαριάνο Μπαρμπόσα, πρώην παίκτη των Μιγιονάριος.

Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, αναμένεται να παρατάξει την Ρίβερ με 4-3-1-2 και τους Τσιαρίνι, Μερκάδο, Μαμάνα, Πετσέγια, Βέγα, Σολάρι, Πόνσιο, Ντριούσι, Πισκουλίτσι, Σιμεόνε, Μπόγιε, ενώ ο Ουνάι Εμερι θα είναι για ακόμα μία φορά πιστός στο 4-2-3-1 και επικρατέστεροι είναι οι Ρίκο, Παρέχα, Ναβάρο, Καρίσο, Κολοτζιέτσακ, Κόκε, Ιμπόρα, Βιδάλ, Ρέγιες, Ασπας, Γκαμεϊρό.

Follow me: Giorgio_Oddo

 

Τελευταία Νέα