Top-30: Τα ακριβότερα deal όλων των εποχών

Gazzetta team
Top-30: Τα ακριβότερα deal όλων των εποχών

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta, ως συνέχεια του Top-100 όλων των εποχών, παρουσιάζει τις 30 πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Πολλές φορές η μεταγραφική περίοδος μπορεί να σε πωρώσει περισσότερο από έναν αγώνα. Φήμες, σενάρια, προτάσεις, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες και το ενδιαφέρον των οπαδών παραμένει στο κόκκινο το καλοκαίρι και τον Ιανουάριο. Ομαδάρες θέλουν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν τα μεγαλύτερα αστέρια της εποχής και τα ταμεία σπάνε όλο και πιο συχνά όσο πλησιάζουμε στις μέρες μας. Μετά τις θέσεις από το 100 έως το 31, ακολουθεί η πρώτη 30άδα παικτών για χάρη των οποίων δαπανήθηκαν τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στη λίστα υπάρχει το ποσό (σε εκατ. ευρώ) που δόθηκε όταν έγινε το deal αλλά και το κόστος προσαρμοσμένο στο σήμερα. Την τιμητική της έχει η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει κάνει δικό της ολόκληρο το βάθρο, έχοντας σπάσει τρεις φορές το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής όλων των εποχών.

30. Χουλκ (Από Πόρτο σε Ζενίτ)
Τιμή 2012: €44.7 - Προσαρμοσμένη τιμή: €46.1
Εχοντας βρεθεί νωρίτερα στην καριέρα του να παίζει στην Κίνα, ο Χουλκ αποκτήθηκε από την Πόρτο και έγινε γρήγορα ένα από τα κορυφαία ταλέντα του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας. Υστερα από 54 γκολ σε 99 αγώνες με τους Δράκους, ο αριστεροπόδαρος επιθετικός ήταν... κανονικός Χουλκ, όντας τρομακτικός για τις αντίπαλες άμυνες. Το καλοκαίρι του 2012 η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έδωσε σχεδόν 45 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, όμως -ο σήμερα 28χρονος- για ένα τέτοιο ποσό ποτέ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

29. Ρομπίνιο (Από Ρεάλ σε Σίτι)
Τιμή 2008: €42.5 - Προσαρμοσμένη τιμή: €46.3
Αποκτήθηκε από την Ρεάλ το 2005 σαν το νέο μεγάλο αστέρι της Βραζιλίας, με τους Μερένγκες να δίνουν 25 εκατ. ευρώ από την Σάντος αλλά έμεινε στην Μαδρίτη μόλις τρία χρόνια. Το καλοκαίρι του 2008 οι Αραβες μόλις είχαν πάρει την Μάντσεστερ Σίτι και πρώτο τους «μπαμ» ήταν ο μικρόσωμος μάγος για τον οποίο έδωσαν 42.5 εκατ. ευρώ. Πέρα από το πρώτο του 6μηνο -που έβγαλε μάτια- ο Ρόμπσον Ντε Σόουζα δεν έπιασε στην Αγγλία και το 2010 πήγε στην Μίλαν για 16 εκατ. ευρώ.

28. Γουέιν Ρούνεϊ (Από Εβερτον σε Γιουνάιτεντ)
Τιμή 2004: €39.4 - Προσαρμοσμένη τιμή: €46.5
Αν η Εβερτον είχε τη δυνατότητα να δει το μέλλον σίγουρα δεν θα έδινε το διαμάντι της για «μόνο» 40 εκατ. ευρώ. Ο πολυσύνθετος Αγγλος από το 2004 μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών στην Premier League, με την Γιουνάιτεντ να απολαμβάνει εδώ και 11 χρόνια έναν παίκτη που βάζει 10+ γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Ρούνεϊ βλέπει πλάτη στη λίστα των σκόρερ όλων εποχών μόνο από τους Αλαν Σίρερ και Αντι Κόουλ. Στο παλμαρέ του έχει ένα Champions League και 5 τίτλους στην PL και βάζει στον λογαριασμό του 19 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

27. Σέρχιο Αγουέρο (Από Ατλέτικο σε Σίτι)
Τιμή 2011: €45 - Προσαρμοσμένη τιμή: €47.3
Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία το 2006 έδωσε -μαζί με τα μπόνους- 23 εκατ. ευρώ στην Ιντεπεντιέντε για τον 17χρονο παιδί-θαύμα. Σήμερα, μαζί με τους Γιάγια Τουρέ και Νταβίδ Σίλβα, ο Κουν είναι στο top3 των μεταγραφών της Σίτι από τότε που πήραν τα ηνία οι Αραβες. Ο Αργεντινός έριξε άγκυρα στο Etihad το 2011, είναι εκ των κορυφαίων killer των τελευταίων ετών στην Premier League, διοργάνωση την οποία έχει κατακτήσει δύο φορές (2012, 2014).

26. Αντρέι Σεβτσένκο (Από Μίλαν σε Τσέλσι)
Τιμή 2006: €43.8 - Προσαρμοσμένη τιμή: €50
Ενα ακόμα εντυπωσιακό deal από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος τα έσκασε το 2006 για να πάρει τον πιο πλήρη επιθετικό του κόσμου. Με την Μίλαν έβαλε 127 γκολ σε 208 αγώνες, έγινε 2ος σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ και η Τσέλσι έδωσε σχεδόν 45 εκατ. ευρώ. Ο Ουκρανός όμως, παρά τα 14 τέρματα στην πρώτη του σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στην Αγγλία και επέστρεψε δανεικός στους Ροσονέρι το 2008.

25. Πάβελ Νέντβεντ (Από Λάτσιο σε Γιουβέντους)
Τιμή 2001: €41 - Προσαρμοσμένη τιμή: €50.3
Υστερα από πέντε χρόνια στην Λάτσιο με κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1999) και του Scudetto (2000), ο Τσέχος υπερπαίκτης μετακόμισε από την Ρώμη στο Τορίνο για χάρη της Γιουβέντους. Με το αζημίωτο φυσικά, αφού η Μεγάλη Κυρία -που είχε ρευστό από την πώληση Ζιντάν- έδωσε στους Λατσιάλι 41 εκατ. ευρώ το 2001. Ο Νέντβεντ κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα με τους Μπιανκονέρι, έφτασε τους Μπιανκονέρι στον τελικό του Champions League του 2003 και πήρε την Χρυσή Μπάλα εκείνη τη χρονιά.

24. Μαρκ Οβερμαρς (Από Αρσεναλ σε Μπαρτσελόνα)
Τιμή 2000: €40.6 - Προσαρμοσμένη τιμή: €50.8
Ο Ολλανδός εξτρέμ άφησε το 2000 την Αρσεναλ για χάρη της Μπαρτσελόνα που τον απέκτησε μαζί με τον συμπαίκτη του στους Gunners, Εμανουέλ Πετί. Στο «Καμπ Νόου» ο Οβερμαρς συνέχισε να παίζει σε υψηλό επίπεδο, όμως έπεσε στα πέτρινα χρόνια του συλλόγου και δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο. Highlight της καριέρας του στους Μπλαουγκράνα το γκολ στο Ανφιλντ κόντρα στην Λίβερπουλ στο οποίο οι παίκτες της Μπάρτσα άλλαξαν 29 πάσες.

23. Μεσούτ Οζίλ (Από Ρεάλ σε Αρνσεαλ)
Τιμή 2013: €50m - Προσαρμοσμένη τιμή: €50.8
Η μεταγραφή του Μπέιλ στην Ρεάλ έφερε τον Οζίλ στην Αρσεναλ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να βάζει τέλος σε μία μακρά περίοδο σφιχτής οικονομικής πολιτικής. Ο Γερμανός playmaker έχει διχάσει τους οπαδούς με άλλους να τον θεωρούν ποιοτική λύση και άλλους πολύ αδύναμο για την Αγγλία και παίκτη που δεν συνεισφέρει καθόλου αμυντικά. Ο Αλσατός τεχνικός πάντως δεν τον βοηθάει με το να τον τοποθετεί συχνά εκτός της φυσικής του θέσης.

22. Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν (Από Γιουνάιτεντ σε Λάτσιο)
Τιμή 2001: €42.6 - Προσαρμοσμένη τιμή: €52.3
Μία εκ των κορυφαίων μεταγραφών του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο Αργεντινός έγινε κάτοικος Ολντ Τράφορντ το 2001 και ο πιο ακριβός παίκτης όλων των εποχών στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο Βερόν δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στον ρυθμό της Premier League και σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς που τον χτύπησαν δεν μπόρεσε να αφήσει το στίγμα του. Υστερα από δύο σεζόν πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι, όπου δεν τα πήγε καλύτερα.

21. Ρίο Φέρντιναντ (Από Λιντς σε Γιουνάιτεντ)
Τιμή 2001: €44.8 - Προσαρμοσμένη τιμή: €54.3
Σήμερα η καριέρα του Ρίο είναι στο ναδίρ με την παρουσία του στην ΚΠΡ, όμως στο ξεκίνημά της, ο Αγγλος στόπερ είχε γίνει η κορυφαία μεταγραφή αμυντικού ever. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έδωσε45 εκατ. ευρώ για τον Φέρντινατ που έβγαλε τα λεφτά του όντας ένας εκ των κορυφαίων των τελευταίων ετών στο Νησί. Με πάθος, τεχνική και εξαιρετικές ικανότητες, ο Αγγλος έκανε τρομερό δίδυμο με τον Νεμάνια Βίντιτς και μαζί κατέκτησαν το Champions League του 2008.

20. Κριστιάν Βιέρι (Λάτσιο σε Ιντερ)
Τιμή 1999: €43 εκατ. - Προσαρμοσμένη τιμή: €54.6 εκατ.

Πριν πάει στην Ιντερ, ο Βιέρι είχε παίξει σε οχτώ διαφορετικές ομάδες, έχοντας αποκτήσει τη φήμη ενός εξαιρετικού φορ. Η Ιντερ τον εμπιστεύθηκε και δικαιώθηκε, έχοντας 103 γκολ σε 143 ματς, κάτι που επιβεβαίωσε την εκτελεστική του δεινότητα. Παρά το γεγονός πως συνεργάστηκε με Ρονάλντο, Κρέσπο, ο Βιέρι αποχώρησε με ένα κύπελλο Ιταλίας.


19. Τζίτζι Μπουφόν (Πάρμα σε Γιουβέντους)
Τιμή 2001: €45 εκατ. -
Προσαρμοσμένη τιμή: €55.3 εκατ.

Η Γιουβέντους έκανε απίστευτο σκάουτινγκ, είδε στον Μπουφόν το μέλλον και τον άρπαξε από άλλους συλλόγους που τον ήθελαν! Βέβαια, χρειάστηκε να δώσει στην Πάρμα το ποσό - ρεκόρ των 45 εκατ. ευρώ. Με 146 συμμετοχές στην Εθνική, Μουντιάλ και αμέτρητες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να τονίσει πως ο Ιταλός γκολκίπερ δεν άξιζε τα λεφτά που δόθηκαν.

18. Ronaldo, Internazionale to Real Madrid

18. Ρονάλντο (Ιντερ σε Ρεάλ)
Τιμή 2002: €46 εκατ. -Προσαρμοσμένη τιμή: €55.7 εκατ.

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να... νομιμοποιηθεί πως είναι ο καλύτερος επιθετικός που πέρασε ποτέ από τα γήπεδα. Απίστευτος ρυθμός, δύναμη, τεχνική εξυπνάδα. Η απίστευτη ντρίμπλα του, το άψογο παιχνίδι του έκαναν τη Ρεάλ να σπάσει τα ταμεία της, ξέροντας πως είχε πρόβλημα με τους τραυματισμούς. Αυτοί όμως ήταν η αιτία για να μη μείνει πολλά χρόνια στους Μαδριλένους.

17. Τέβες (MSI σε Σίτι)
2009. €53 εκατ. - Προσαρμοσμένη τιμή: €57.5 εκατ.

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να αρπάξει κάτω από τη μύτη της Γιουνάιτεντ τον Κάρλος Τέβες, ο οποίος ήταν για δυο σεζόν στο «Ολντ Τράφορντ» ως δανεικός. «Καλώς ήρθες στο Μάντσεστερ» ανάρτησε η Σίτι για να τον υποδεχθεί και να.... τρολάρει τη Γιουνάιτεντ. Ο Αργεντίνος είχε τέσσερις καλές σεζόν σκοράροντας 58 φορές σε 113 ματς. Πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο πριν αποχωρήσει για την Γιουβέντους.

16. Γκαϊθκα Μεντιέτα (Βαλένθια σε Λάτσιο)
Τιμή 2001: €48 εκατ. -
Προσαρμοσμένη τιμή: €58.9 εκατ.

Ακόμα ένα μεγάλο deal από τους Λατσιάλι, με τον Γκαϊθκα Μεντιέτα να αφήνει τη Βαλένθια και τους δυο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και να πηγαίνει στη Ρώση. Ο Ισπανός αποκτήθηκε για να καλύψει τρύπες των Νέντβεντ, Βερόν. Η μεταγραφή δεν πέτυχε ποτέ και το κατάλαβαν στην ομάδα ένα χρόνο μετά. Δόθηκε σε Μπαρτσελόνα δανεικός και κατέληξε στη... Μίντλεσμπρο!

15. Radamel Falcao, Atletico Madrid to Monaco

15. Ραδαμέλ Φαλκάο (Ατλέτικο σε Μονακό)
Τιμή 2013: €60 εκατ. -
Προσαρμοσμένη τιμή: €60.9 εκατ.

Οδήγησε Πόρτο και Ατλέτικο σε κορυφαίες ευρωπαϊκές επιτυχίες και απέκτησε τη φήμη κορυφαίου σκόρερ. Ετσι, η Μονακό σε μια απίστευτη κίνηση δαπάνησε 60 εκατ. για να αποκτήσει έναν εξαιρετικό επιθετικό, ο οποίος θα μπορούσε να την βάλει στο κόλπο του τίτλου. Ωστόσο, τα χαμόγελα κόπηκαν απότομα εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του. Είναι πλέον στη Γιουνάιτεντ δανεικός, μια από τις λίγες ευρωπαϊκές ομάδες που μπορεί να αντέξει τον αστρονομικό μισθό του.

14. Ρουί Κόστα (Φιορεντίνα σε Μίλαν)
Τιμή 2001: €49.7 εκατ. -Προσαρμοσμένη τιμή: €61 εκατ.

Μια από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Μίλαν. Ενα απίστευτο δεκάρι, πήγε στο Μιλάνο για να κερδίσει το πρωτάθλημα, αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ, δίπλα σε Μαλντίνι, Σεφτσένκο, Πίρλο! Ο Κόστα αντικαταστάθηκε από τον Κακά και επέστρεψε στη Μπενφίκα το 2006, όπου και έκλεισε την καριέρα του.


13. Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι σε Παρί)
Τιμή 2014: €62.2 εκατ.

Οι οπαδοί της Τσέλσι... σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν πως η Τσέλσι θα παραχωρήσει τον Λουίς 62 εκατ. ευρώ, μια χρονιά κατά την οποία δεν μπόρεσε να σπάσει το δίδυμο Τέρι - Κέιχιλ, ενώ δεν ξεχνιέται και ο διασυρμός στο Μουντιάλ. Ο Μπλαν ήθελε τον Λουίζ να δένει την ομάδα μαζί με τον Σίλβα, ωστόσο ο κόσμος... προτιμά να βλέπει τον Μαρκίνιος για τον οποίο δαπανήθηκαν 30 εκατ. ευρώ.


12. Εντινσον Καβάνι (Νάπολι σε Παρί)
Τιμή 2013: €64 εκατ. -
Προσαρμοσμένη τιμή: €65 εκατ.

Η μεταγραφή του Καβάνι ήταν μια από τις ακριβότερες για επιθετικό ποδοσφαιριστή, αφού κόστισε στους Παριζιάνους 64 εκατ. Το εξαιρετικό του παιχνίδι, το φονικό του ένστικτο και η ευκολία του να προσαρμόζεται σε κάθε σύστημα, ακόμα και στις πτέρυγες τον κάνουν τόσο ελκυστική περίπτωση. Στην πρώτη του σεζόν πέτυχε 16 γκολ στο πρωτάθλημα, ωστόσο στο αριστερό άκρο φέτος δεν υπήρξε τόσο αποτελεσματικός.

11. Fernando Torres, Liverpool to Chelsea

11. Φερνάντο Τόρες (Λίβερπουλ σε Τσέλσι)
Τιμή 2011: €58 εκατ. - Προσαρμοσμένη τιμή: €70 εκατ.

Η μεταγραφή του προκάλεσε... ανατριχίλα στους οπαδούς της Τσέλσι, αφού τα 58 εκατ. κρίθηκαν πολλά! Ο λόγος; Ο πρώην φορ της Λίβερπουλ είχε διαδοχικά προβλήματα τραυματισμών, αλλά και έλλειψη εμπιστοσύνης. Ο Τόρες δεν προσέφερε πολλά και η Τσέλσι αναγκάστηκε να τον παραχωρήσει. Επέστρεψε στο σπίτι του και φαίνεται πως βρίσκει ξανά το φονικό του ένστικτο!

10. Κακά (Από Μίλαν σε Ρεάλ)
Τιμή 2009: €65 - Προσαρμοσμένη τιμή: €70,5

Η πανάκριβη μεταγραφή του Κακά στην Ρεάλ δεν πήγε ακριβώς με το πλάνο. Στην πραγματικότητα, θεωρείται μία από τις χειρότερες στην ιστορία. Ο Βραζιλιάνος αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα τραυματισμών και ενώ είχε φτάσει στο ζενίθ με την Μίλαν και την κατάκτηση του Champions League, όμως απέτυχε να φτάσει έστω κοντά σε αυτό το επίπεδο με την Ρεάλ. Είναι κρίμα, καθώς ήταν από τα καλύτερα 10άρια των τελευταίων ετών.

9. Ερνάν Κρέσπο (Από Πάρμα σε Λάτσιο)
Τιμή 2000: €56,5 (Οι Ματίας Αλμέιδα και Σέρτζιο Κονσεϊσάο συμπεριλήφθηκαν στη συμφωνία) – Προσαρμοσμένη τιμή: €70,7

Η Λάτσιο είχε σπάσει το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφή το 2000, αγοράζοντας τον Ερνάν Κρέσπο, έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στο κόσμο εκείνη την περίοδο. Ο Αργεντίνος είχε το εύκολο γκολ, πετυχαίνοντας 62 σε 116 ματς με την Πάρμα, πριν μετακομίσει στη Ρώμη, όπου έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακά πράγματα με τους λατσιάλι πριν ξεκινήσουν οι τραυματισμοί. Μετά τα οικονομικά προβλήματα της Λάτσιο πουλήθηκε στην Ίντερ, πριν βρεθεί στην Τσέλσι. Η καριέρα του, όμως, είχε ήδη πάρει την κατιούσα...

8. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Από Ίντερ σε Μπαρτσελόνα)
Τιμή 2009: €69 (Ο Σάμουελ Ετό συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία) – Προσαρμοσμένη τιμή: €74,9

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα μείνει σίγουρα στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών, όμως υπάρχει και το αποτυχημένο πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο τελευταίος πάντα προσπαθεί να καινοτομεί είδε στο πρόσωπο του Σουηδό ένα εξαιρετικό Plan B στο γνωστό του tiki-taka. Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε πάρα πολλά, όμως η σχέση τους δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Μετά από μία σεζόν στη Βαρκελώνη, δόθηκε δανεικός στην Μίλαν, πριν κάνει μόνιμη την μεταγραφή στους Ροσονέρι.

7. Άνχελ Ντι Μαρία (Από Ρεάλ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Τιμή 2014: €75

Ο Άνχελ Ντι Μαρία έσπασε το ρεκόρ μεταγραφής (εισερχόμενου) παίκτη στην Αγγλία με την μετακίνησή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο περασμένο καλοκαίρι. Ο Αργεντίνος ήταν από τους παίκτες-κλειδιά στη Ρεάλ του Κάρλο Αντσελότι. Η εξαιρετική του σεζόν ολοκληρώθηκε με πολύ καλές εμφανίσεις και στο Μουντιάλ. Οι οπαδοί της Ρεάλ δεν είδαν με το καλύτερο μάτι την πώλησή του, όμως για το καλό της δικής του καριέρα έπρεπε να φύγει από την Μαδρίτη. Η Γιουνάιτεντ απλά έκανε την κίνησή της την κατάλληλη στιγμή.

6. Λουίς Φίγο (Από Μπαρτσελόνα σε Ρεάλ)
Τιμή 2000: €62 – Προσαρμοσμένη τιμή: €77,6

Η μεταγραφή του Φίγο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ το 2000 ήταν η πρώτη του Φλορεντίνο Πέρεθ στην προσπάθεια δημιουργίας των Galacticos. Οι οπαδοί των Καταλανών ήταν τόσο θυμωμένοι με την επιλογή του Πορτογάλου, που στην επιστροφή του του πέταξαν ένα κεφάλι γουρουνιού. Τελικά, όμως, ο Φίγο μάλλον δικαιώθηκε για την επιλογή του, κερδίζοντας δύο πρωταθλήματα, ένα Champions League και μία Χρυσή Μπάλα σε 5 χρόνια. Άξιζε το κάθε cent...

5. Χάμες Ροδρίγκες (Από Μονακό σε Ρεάλ)
Τιμή 2014: €79,5

Οι εμφανίσεις του Τζέιμς Ροδρίγκες στο Μουντιάλ το περασμένο καλοκαίρι του έδωσαν το διαβατήριο για την μεταγραφή του από την Μονακό στην Ρεάλ. Ο Κολομβιανός είχε ήδη πάρει μεταγραφή ένα καλοκαίρι πριν από την Πόρτο στην Μονακό για 45 εκατ. ευρώ και μετά τις εμφανίσεις του με την Κολομβία, ο Κάρλο Αντσελότι δεν είχε καμία αμφιβολία για τις δυνατότητές του. Φυσικά, υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στην Ισπανία, καθώς δεν έχει φτάσει ακόμα στο πικ του.

4. Λουίς Σουάρες (Από Λίβερπουλ σε Μπαρτσελόνα)
Τιμή 2014: €81

Η μεταγραφή του Σουάρες από την Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα ήταν στις δύο σημαντικότερες του καλοκαιριού του 2014. Παρά το γεγονός ότι οι κόκκινοι κατάφεραν να βγουν στο Champions League για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, ο Ουρουγουανός άρπαξε την ευκαιρία, προκειμένου να φύγει από την Αγγλία. Τιμωρημένους για τους πρώτους μήνες της σεζόν, ο Σουάρες αρχικά δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά του στους μπλαουγκράνα, όμως συνεχώς βελτιώνεται.

3. Ζινεντίν Ζιντάν (Από Γιουβέντους σε Ρεάλ)
Τιμή 2001: €75 – Προσαρμοσμένη τιμή: €92,1

Η μεταγραφή του Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας μας. Ο Γάλλος μάγος μετακόμισε από την Γιουβέντους στην Ρεάλ και το 2002 πέτυχε το καλύτερο γκολ σε τελικό Champions League στο ματς με την Λεβερκούζεν. Το καλύτερο 10άρι της εποχής του, ο Ζιντάν έχει γίνει κάτι σαν cult ήρωας για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου, ενώ η τελευταία του φάση που έμεινε στην ιστορία ήταν η κεφαλιά του στον Ματεράτσι.

2. Γκάρεθ Μπέιλ (Από Τότεναμ σε Ρεάλ)
Τιμή 2013: €91 – Προσαρμοσμένη τιμή: €92,4

Μετά τον Λούκα Μόντριτς, η Ρεάλ αποφάσισε να ψωνίσει ξανά από την Τότεναμ το καλοκαίρι του 2013 χωρίς να έχει κανέναν ενδοιασμό. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Ουαλού στο White Hart Lane του εξασφάλισαν τη μεγάλη μεταγραφή μία ημέρα πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Η πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακή, όμως πέτυχε καθοριστικό γκολ στον τελικό του Κυπέλλου.

1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Ρεάλ)
Τιμή 2009: €94 – Προσαρμοσμένη τιμή: €102,4

Η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ρεάλ έκανε αίσθηση σε ολόκληρο τον πλανήτη. Άλλαξε τους κανόνες της αγοράς, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Ο Πέρεθ δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς ο Πορτογάλος κάνει εκπληκτικά πράγματα και ο ρυθμός με τον οποίο σκοράρει είναι ασύλληπτος. Έχει βγάζει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την απόκτησή του και με το παραπάνω.

 

Τελευταία Νέα