Φρόντισε να μην έχουν φουσκάλες τα πόδια σου

Gazzetta team
Φρόντισε να μην έχουν φουσκάλες τα πόδια σου

bet365

Έχεις προβλήματα στα πόδι α από τα σκληρά γήπεδα; Ιδού μερικές συμβουλές για το πώς μπορείς να προστατεύσεις τα κερδοφόρα πόδια σου από αυτούς τους επώδυνους θύλακες υγρού.

Δείξε σε αυτά λίγη αγάπη

«Πρέπει να διατηρήσεις τα πόδια σου καθαρά και μαλακά. Να τα πλένεις με σαπούνι και να τα σκουπίζεις προσεκτικά ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα και γύρω από τη φτέρνα». Αυτές είναι οι συμβουλές του φυσιοθεραπευτή της Southampton, Steven Right ο οποίος συνεχίζει: «Απομάκρυνε τη σκληρή πέτσα η οποία υπάρχει στο σημείο το οποίο εμφανίζονται οι φουσκάλες και βάζε ενυδατική κρέμα 2-3 φορές την εβδομάδα μετά το ντους».

Τύλιξε τα με μαλακό επίδεσμο

Ο Steven Right εξηγεί: «Η τριβή προκαλεί αποκόλληση των επάλληλω στρωμάτων του δέρματος και τα δημιουργούμενα κενά γεμίζουν με υγρό ιστών. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλους και μικρούς πόνους σε άλλα μέρη του σώματος όπως οι μύες οι τεύτονες και οι αρθρώσεις. Για να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα δοκίμασε να αντικαταστήσεις την εσωτερική πατούσα του παπουτσιού σου με πατούσες φτιαγμένες ειδικά για τη στήριξη της καμάρας οι οποίες έχουν έξτρα επένδυση.

Μούσκεψε και τέντωσε τα παπούτσια

Θέλεις να φοράς πάντοτε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια αλλά εάν αυτά είναι καινούρια ή φτιαγμένα από πλαστικό τότε πρέπει πρώτα να τα βάλεις μέσα σε ζεστό νερό και αφού μαλακώσουν λίγο τράβηξε τα και από τις δυο άκρες. Ένα άλλο κόλπο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τζελ πετρελαίου πάνω από την κάλτσα σου ή μέσα στο παπούτσι κυρίως πίσω από τη φτέρνα και στο μπροστινό μέρος. Υπάρχει επίσης μια ειδική υδροκολλοειδής κρέμα η οποία βοηθάει πολύ.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου
Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα