Τιερί Ανρί 2003-04 vs Ντιέγκο Κόστα 2014-15 (vids)

Τιερί Ανρί 2003-04 vs Ντιέγκο Κόστα 2014-15 (vids)

bet365

Η Τσέλσι απειλεί το αήττητο της Άρσεναλ από το 2003-04 και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος συγκρίνει τα «κανόνια» των δύο ομάδων και τις αντίστοιχες επιδόσεις τους.

"The Invincibles". Με αυτό το παρατσούκλι χαρακτηρίζουν οι Άγγλοι το ιστορικό επίτευγμα της Άρσεναλ τη σεζόν 2003-04. Μετά την Πρέστον το μακρινό 1880, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ήταν αυτή που έφτασε αήττητη στην κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος. Με 26 νίκες και 12 ισοπαλίες, οι «κανονιέρηδες» έκαναν κάτι που μοιάζει αδύνατο στις μέρες μας, αφού εκτός των εκπλήξεων που είναι κύριο χαρακτηριστικό της Πρέμιερ Λιγκ, η παρουσία ισχυρών ανταγωνιστών στην κούρσα του τίτλου, καθιστά σχεδόν αδύνατο ένα αντίστοιχο επίτευγμα.

Όλα τα παραπάνω μέχρι φέτος. Στη δεύτερη σεζόν της δεύτερης παρουσίας του στο Στάμφορντ Μπριτζ, ο Ζοσέ Μουρίνιο μοιάζει αποφασισμένος να ισοφαρίσει την επίδοση του... άσπονδου φίλου του, Αρσέν Βενγκέρ, φτάνοντας κι αυτός αήττητος στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Με 10 νίκες και 2 ισοπαλίες, το «μπλε τρένο» δε σταματά πουθενά στις 12 πρώτες αγωνιστικές, έχοντας μάλιστα περάσει αλώβητο από τις έδρες των Σίτι, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Έβερτον.

Ηγέτης των «κανονιέρηδων» στην πορεία προς τον αήττητο τίτλο τη σεζόν 2003-04 δεν ήταν άλλος από τον Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος επιθετικός σημείωσε 30 γκολ σε 37 αγώνες, με τον Ντιέγκο Κόστα φέτος να βαδίζει στο δρόμο του. Στις 12 πρώτες στροφές της Πρέμιερ Λιγκ, ο Ισπανός έχει αγωνιστεί σε 10 παιχνίδια, βρίσκοντας δίχτυα 11 φορές (μ.ο. 1,1 γκολ/αγώνα). Τι είχε κάνει ο Ανρί πριν από 11 χρόνια στις 12 πρώτες αγωνιστικές; Είχε πετύχει 10 τέρματα (0,83 γκολ/αγώνα).

Βίοι παράλληλοι, αλλά και βίοι... αντίθετοι για τους δύο ποδοσφαιριστές. Αμφότεροι σκόραραν εναντίον της Έβερτον και της Άστον Βίλα, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, ενώ ο Τιερί Ανρί της Άρσεναλ το 2003-04 βρήκε δίχτυα εναντίον της Τσέλσι και ο Ντιέγκο Κόστα της Τσέλσι πέτυχε γκολ κόντρα στην Άρσεναλ φέτος. Πριν από 11 χρόνια, ο Ανρί με τα 30 γκολ του πέτυχε το 38,46% των γκολ της Άρσεναλ (78) στη σεζόν, ενώ μέχρι στιγμής ο Ντιέγκο Κόστα των 11 τερμάτων έχει σημειώσει το 36,66% των γκολ της Τσέλσι (30).

Μπορεί ο άσος των μπλε να οδηγήσει την Τσέλσι αήττητη στην κατάκτηση του τίτλου; Αυτή είναι μια απάντηση που θα τη μάθουμε τον Μάιο, όμως μέχρι τώρα τα «σημάδια» του τότε είναι κοινά με αυτά του σήμερα. Με τη μόνη διαφορά πως τότε ο Γάλλος δεν είχε αντίπαλο στην κούρσα του πρώτου σκόρερ (άφησε πολύ πίσω τους Σίρερ, Φαν Νιστελρόι και Σαχά), ενώ φέτος ο Ισπανός έχει να ανταγωνιστεί έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Τον Σέρχιο Αγουέρο της Μάντσεστερ Σίτι, που έχει φτάσει τα 12 τέρματα και προηγείται κατά ένα του Ντιέγκο Κόστα στη σχετική λίστα.

 

Τελευταία Νέα