Ποιον θα ωφελήσει το αντίο του Σακίρι στην Μπάγερν;

Ποιον θα ωφελήσει το αντίο του Σακίρι στην Μπάγερν;

Ποιον θα ωφελήσει το αντίο του Σακίρι στην Μπάγερν;

bet365

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Σερντάν Σακίρι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος αναρωτιέται ποιος θα κερδίσει περισσότερο από ένα ενδεχόμενο διαζύγιο της Μπάγερν με τον Ελβετό άσο.

Από το Μουντιάλ της Βραζιλίας μέχρι την έναρξη της φετινής σεζόν, όλο το σύμπαν είχε... συνωμοτήσει υπέρ του Σερντάν Σακίρι. Οι συγκυρίες και οι προοπτικές ήταν με το μέρος του Ελβετού μεσοεπιθετικού, ο οποίος έβλεπε πως είχε έρθει η ώρα για την ευκαιρία που αναζητούσε στην Μπάγερν. Την ευκαιρία που κυνηγούσε για δύο χρόνια, ώστε να «ξεχρεώσει» τα 12 εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν οι Βαυαροί στη Βασιλεία, προκειμένου να τον κάνουν το 2012 κάτοικο Μονάχου.

Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τον Σακίρι να ελπίζει πως η σεζόν 2014-15 θα ήταν η... δική του σεζόν; Μα φυσικά οι εκπληκτικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής Ελβετίας στα γήπεδα της Βραζιλίας. Όχι μόνο για το χατ-τρικ κόντρα στην Ονδούρα στη φάση των ομίλων, αλλά για την ηγετική του παρουσία και στα τέσσερα παιχνίδια των Ελβετών στη διοργάνωση. Σαφέστατα, το ρόστερ της εθνικής του ομάδας είναι χαμηλότερου επιπέδου σε σχέση με αυτό της Μπάγερν Μονάχου, όμως και σ’ αυτό οι συγκυρίες ήταν με το μέρος του 23χρονου άσου.

Αγωνιζόμενος σε όλες τις θέσεις πίσω από τον κεντρικό επιθετικό και κυρίως στα πλάγια, ο Σακίρι είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια να ανταγωνιστεί κυρίως τους Ρόμπεν και Ριμπερί. Σχεδόν ακατόρθωτο για τον οποιονδήποτε να τους εκτοπίσει από την αρχική ενδεκάδα. Φέτος, όμως, ήταν και οι δύο στα «πιτς» στο ξεκίνημα της σεζόν, λόγω τραυματισμού. Παρόλα αυτά ο Γκουαρντιόλα ουδέποτε εμπιστεύθηκε τον Σακίρι ως κύριο αντικαταστάτη τους.

Τα νούμερα και οι συμμετοχές του αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μόλις ένα 90λεπτο (κόντρα στη Σάλκε) έχει στο ενεργητικό του ο Σακίρι στη φετινή Μπουντεσλίγκα, ενώ σε δύο ακόμη παιχνίδια (με Αμβούργο και Ανόβερο) έχει ξεκινήσει βασικός και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε. Στα υπόλοιπα είτε δεν αγωνίζεται καθόλου, είτε συμμετέχει ελάχιστα προερχόμενος από τον πάγκο. Παρόμοια η κατάσταση και στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ελβετό να μην αγωνίζεται πάνω από 20 λεπτά σε κανένα ματς των ομίλων.

«Δε διαθέτει το απαιτούμενο μυαλό για να μπορέσει να αγωνιστεί με τον τρόπο που θέλω εγώ», δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου στον Σακίρι. Ουσιαστικά, ο Ισπανός τεχνικός απλά επιβεβαίωσε αυτό που έκανε πράξη στον αγωνιστικό χώρο, με τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του 23χρονου. Το ποσό που ζητούν οι Βαυαροί προκειμένου να τον παραχωρήσουν τον Ιανουάριο ξεκινά από τα 20 εκατομμύρια ευρώ και ήδη η... μισή Αγγλία καραδοκεί για να κάνει δικό της τον «Μέσι των Άλπεων».

Ποιος όμως θα βγει κερδισμένος από μια ενδεχόμενη παραχώρηση του Σακίρι; Άπαντες. Και η Μπάγερν και η ομάδα που θα τον αποκτήσει και φυσικά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Οι Βαυαροί θα βάλουν στα ταμεία τους ένα αξιοσέβαστο ποσό, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχαν διαθέσει το 2012 για να τον αποκτήσουν, ενώ θα απαλλαγούν και από τα χρήματα του συμβολαίου του (αν και αυτό είναι κάτι μηδαμινό για τα δεδομένα της Μπάγερν). Η ομάδα που θα τον αποκτήσει θα προσθέσει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή με δεδομένη ποιότητα και «δίψα» για να παίξει ξανά μπάλα, που με το χρόνο ενδεχομένως να «επιστρέψει» το ποσό που θα έχει δαπανήσει για εκείνον.

Και τέλος, ο Ελβετός θα κάνει μια νέα αρχή στην καριέρα του, η οποία στα δύο χρόνια παρουσίας του στο Μόναχο έχει μείνει στάσιμη. Ίσως γι’ αυτό και κάθε φορά που φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, ο Σακίρι... ξεμπουκώνει, κάνοντας εκπληκτικά πράγματα (όπως το γκολ με τακουνάκι κόντρα στη Λιθουανία). Ο 23χρονος θέλει να γίνει εκ νέου πρωταγωνιστής και ενδεχόμενο διαζύγιο με την Μπάγερν θα ωφελήσει όλες τις πλευρές. Έστω κι αν φύγει από την «πόλη», όπου είναι τελευταίος και γίνει πρώτος στο χωριό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα