Νέα η Ρεάλ, στα... παλιά η Μπαρτσελόνα!

Νέα η Ρεάλ, στα... παλιά η Μπαρτσελόνα!

bet365

Η Ρεάλ αποκάλυψε... αδυναμίες της Μπαρτσελόνα και οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Η ομάδα του Αντσελότι με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας προβλημάτισε αρκετά τους Καταλανούς! Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Μπάλα που έκανε τους οπαδούς της Ρεάλ να... μετανιώνουν για τις αποδοκιμασίες προηγούμενων ετών! Η «Βασίλισσα» ήταν εντυπωσιακή και ο Κάρλο Αντσελότι παίρνει δίχως αμφιβολία το μεγαλύτερο κομμάτι γι αυτή την επιτυχία. Οι επιλογές του, το στήσιμό του, οι εναλλαγές στο σύστημα έκαναν τη Ρεάλ να κυριαρχήσει, να αμφισβητήσει τους Καταλανούς, αλλά και να δείξει πως είναι ικανή να μείνει στον θρόνο της Ευρώπης!

Η Μπαρτσελόνα υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Ρεάλ Μαδρίτης και το 3-1 αποκάλυψε τις αδυναμίες των Καταλανών. Ο προβληματισμός για τα κενά της ομάδας του Λουίς Ενρίκε μεγάλος και τα βλέμματα στρέφονται και στο... μέσο όρο ηλικίας των δυο ομάδων. Οι Καταλανοί τα έβαλαν κάτω και η ανησυχία μεγάλωσε. Η Ρεάλ ήταν σούπερ, τεράστιο πάθος, ταχύτητα και 26.6 έτη μέσο όρο. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα που σε αρκετές φάσεις έδειξε μια ταχύτητα πιο κάτω έχει μέσο όρο 28.7 έτη.

Κατάσταση οδυνηρή για τους Καταλανούς, το γεγονός ότι έξι παίκτες είναι πάνω από 30. Ο Μπράβο είναι 31, ο Αλβες 31, ο Μασκεράνο 30, ο Ματιέ στο 31, ο Ινιέστα 30 και ο Τσάβι 34.

Στον αντίποδα, η «Βασίλισσα» έχει μόλις δυο 30αρηδες, τον Ικέρ Κασίγιας στα 33 και τον Πέπε στα 30. Αν αντιστρέψουμε λίγο την κατάσταση και πάμε στην κατηγορία U25, θα δούμε τη Ρεάλ να έχει τέσσερις παίκτες, τον Καρβαχάλ στα 22, τον Ισκο στα 22, τον Χάμες στα 23 και τον Κρόος στα 24. Αντίθετα, μόνο ο Νεϊμάρ είναι 22 ετών.

Η διαφορά ηλικίας... χτυπά την άμυνα και τη μεσαία γραμμή, όπου η διαφορά είναι μεγάλη. Αλλωστε, αυτές οι δυο γραμμές έκαναν τη διαφορά στο Clasico! Στην άμυνα η διαφορά είναι τρία χρόνια μέσο όρο. Ο μέσος όρος ηλικίας των «Μπλαουγκράνα» είναι 29.7 χρόνια, και μόνο τον Πικέ να είναι κάτω από τα 30 (27). Ο μέσος όρος ηλικίας των αμυντικών των «μερένγχες» είναι 26.7 και μόνο ο Πέπε είναι πάνω από 30 (31). Στη μεσαία γραμμή το πράγμα.... ξεφεύγει με τη διαφορά στην ηλικία να αγγίζει τα 5.5 χρόνια. Ο Μπουσκέτς είναι 26 και μετά φουλ των 30αρηδων (Τσάβι, Ινιέστα). Η Ρεάλ δεν είχε κανέναν 30αρη στο κέντρο της και η διαφορά εμφανής.

Σίγουρα ο Λουίς Ενρίκε είχε νεαρούς παίκτες όπως οι Τερ Στέγκεν, Μπαρτρά, Αλμπα, Ραφίνια, αλλά πίστεψε πως δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερο. Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε ποτέ να ανταπεξέλθει στην πίεση, ενώ η αμυντική δουλειά ήταν κακή. Σε σχέση με την περσινή ήττα, ο Αντσελότι είχε... φρέσκα και ταχύτατα πόδια, με τους Κρόος, Χάμες, Ισκο να κάνουν εξαιρετική δουλειά.

@Pol_Pap

 

Τελευταία Νέα