Κάρλος Τέβες, η επιστροφή (pics/vids)

Κάρλος Τέβες, η επιστροφή (pics/vids)

Κάρλος Τέβες, η επιστροφή (pics/vids)

bet365

Ο Aργεντινός επιθετικός έσπασε την «κατάρα» στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για το ολικό restart στην καριέρα του «Καρλίτο».

Την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη» έχει βρει στη Γιουβέντους από την περσινή σεζόν ο Κάρλος Τέβες. Μετά από έξι χρόνια στο Μάντσεστερ (δύο στη Γιουνάιτεντ και τέσσερα στη Σίτι) ο αργεντινός επιθετικός αισθάνεται ξανά πολύτιμος. Τι κι πέτυχε κρίσιμα γκολ και κατέκτησε τίτλους, ο «Καρλίτο» δεν ένιωσε ποτέ βασικός και αναντικατάστατος.

Το «μαύρο» 2011

Το 2011 ήταν ενδεχομένως η χειρότερη χρονιά του. Τον Ιούλιο είναι ο μοιραίος παίκτης της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα, καθώς έχασε το πέναλτι στον προημιτελικό με την Ουρουγουάη, στερώντας από την «αλμπισελέστε» την πρόκριση στα ημιτελικά. Ο ίδιος δηλώνει, τότε, ότι θα το ξανασκεφτεί αν αγωνιστεί εκ νέου με την εθνική ομάδα της χώρας του. Και από τότε δεν έχει ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο Σαμπέγια δεν τον κάλεσε ποτέ.

Δύο μήνες αργότερα, ο Τέβες αρνήθηκε να μπει ως αλλαγή στον αγώνα Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι. «Ο Τέβες δε θα ξαναπαίξει στη Μάντσεστερ Σίτι, όσο είμαι εγώ προπονητής της», λέει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μετά το τέλος του αγώνα. Τελικά, ο αργεντινός επιστρέφει στην ομάδα το Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς. Περιστατικά που δείχνουν, εν μέρει, τους λόγους που ο Τέβες δεν έφτασε ποτέ - σε διάρκεια – στο επίπεδο που του άξιζε ποδοσφαιρικά. Γιατί το ταλέντο... περισσεύει.

Ο αποκλεισμός και η νέα προοπτική

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Αλεχάντρο Σαμπέγια τον αποκλείει από την τελική 23αδα, παρά τα 21 του γκολ σε όλες της διοργανώσεις με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους. Μια απόφαση μάλλον αναμενόμενη, που όμως προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Αργεντινή. Κι αν με την παρουσία της ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας, κανείς δε θυμάται τον αποκλεισμό του Τέβες, οι τεράστιες χαμένες ευκαιρίες του Ιγκουαϊν στον τελικό κόντρα στη Γερμανία κάνει άπαντες να αναφωνήσουν: «Αν ήταν ο Τέβες εκεί...»

Η σεζόν που ξεκίνησε όμως είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες. Η φυγή του Σαμπέγια από τον πάγκο της «αλμπισελέστε» και ο ερχομός του Τάτα Μαρτίνο άνοιξε ξανά την πόρτα της εθνικής για τον αργεντινό επιθετικό, ο οποίος στα 30 του χρόνια βλέπει μπροστά του την προοπτική μιας δεύτερης καριέρας με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων δηλώνουν πως οι πόρτες της Αργεντινής είναι ανοιχτές για τον Τέβες.

Ένας διαφορετικός «Καρλίτο»

Η ψυχολογία του αργεντινού είναι ξανά στα ύψη. Απαλλαγμένος από τα σκάνδαλα που τον ταλάνισαν τα προηγούμενα χρόνια, ο Τέβες είναι πλέον άλλος άνθρωπος. Έχει ωριμάσει, ζει ήρεμες οικογενειακές στιγμές και είναι περισσότερο προσεκτικός σε όσα λέει και όσα κάνει.

Οι φωτογραφίες με Μέσι και Ιγκουαϊν, τις προηγούμενες μέρες, έδειξαν πως το πρώτο βήμα για να φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο είναι γεγονός, ενώ το δεύτερο βήμα έγινε με την επιστροφή του στα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπειτα από πέντε χρόνια. Είναι το πρώτο βιολί της Γιουβέντους και το σημαντικότερο για την ψυχολογία του είναι πως το ξέρει και ο ίδιος αυτό. Το Κόπα Αμέρικα του 2015 στη Χιλή δεν αργεί και ο «Καρλίτο» δείχνει πως είναι και πάλι εδώ...

 

Τελευταία Νέα