Ο Ιμπραΐμοβιτς και η θέση του φορ (vid)

Gazzetta team
Ο Ιμπραΐμοβιτς και η θέση του φορ (vid)

bet365

Ο πανύψηλος Σουηδός στράικερ εξηγεί ποια είναι τα στοιχεία - κλειδιά ενός προωθημένου. Aπό το κράτημα μπάλας, μέχρι το τρέξιμο στις γωνίες του γηπέδου.

Το κράτημα της μπάλας

Το μυστικό είναι να μη χάνεις τη μπάλα όταν την παίρνεις. Εάν είμαι μόνος μου προσπαθώ να προστατεύσω τη μπάλα και να κρατήσω τους αμυντικούς μακριά με τη βοήθεια της πλάτης μου, των χεριών, της δύναμης και της ισορροπίας. Αυτό είναι σημαντικό διότι εάν μπορέσω να κρατήσω τη μπάλα θα δοθεί στην ομάδα η ευκαιρία να βγει μαζί μου στην επίθεση. Εγώ θα κρατήσω τη μπάλα μέχρι οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου να μπουν στη φάση. Μόλις δω έναν συμπαίκτη μου σε καλύτερη θέση θα του δώσω τη μπάλα. Μπορεί ακόμα να προσπαθήσω και για το γκολ. Αυτό μερικές φορές το κάνω ενστικτωδώς. Είμαι ένας ευφυής παίκτης και θα κάνω τη σωστή επιλογή ανάλογα με τη στιγμή.

Που πρέπει να τοποθετείσαι

Προσπαθώ να τοποθετούμαι σε σημεία όπου μπορώ να δεχτώ τη μπάλα. Μερικές φορές οπισθοχωρώ για να την πάρω. Μερικές άλλες επιλέγω να βρω χώρο για να βοηθήσω την ομάδα τραβώντας έξω έναν αμυντικό και δημιουργώντας χώρο, έτσι ώστε οι μέσοι της ομάδας μου να έχουν μια ακόμα επιλογή, δηλαδή εμένα.

Δεν είναι ο τύπος μου να απομακρύνομαι από το παιχνίδι αλλά μερικές φορές χρειάζεται να το κάνεις θυσιάζοντας τον εαυτό σου για το καλό της ομάδας ακόμα κι όταν ξέρεις ότι δε θα πάρεις τη μπάλα. Έτσι ανοίγεται χώρος για τους άλλους. Σε ανταπόδοση, ο άλλος επιθετικός σε μια άλλη περίπτωση θα κάνει το ίδιο για μένα.

Υποδοχή σέντρας

Το κλειδί είναι να κάνεις την κίνηση σου πριν από τον αμυντικό γιατί έτσι δημιουργείς χώρο να κινηθείς. Δεν είμαι σε αυτό ο καλύτερος. Ο καλύτερος είναι ο David Trezeguet. Δεν έχω δει ποτέ κάποιον πιο έξυπνο από αυτόν μέσα στη μικρή περιοχή σε χτυπήματα κόρνερ ή φάουλ. Σου δίνει την εντύπωση ότι γνωρίζει ακριβώς εάν θα πάει η μπάλα ψηλά ή χαμηλά. Εγώ δε διαθέτω αυτό το ένστικτο. Μερικές φορές κάθομαι στο πρώτο δοκάρι στα κόρνερ και μερικές φορές στο δεύτερο. Το κάνω γιατί οφείλω να το κάνω.

 

Τελευταία Νέα