Mundial 2014: Τα διλήμματα του Σκολάρι!

Mundial 2014: Τα διλήμματα του Σκολάρι!

Mundial 2014: Τα διλήμματα του Σκολάρι!

bet365

Το Μουντιάλ αρχίζει, αλλά η Σελεσάο δεν έχει... ενδεκάδα. Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για τα διλήμματα του Φελίπε Σκολάρι!

Ο Νεϊμάρ στο έδαφος με έντονους πόνους στον αστράγαλο... Ο Σκολάρι παγώνει και τρέχει να δει τι συμβαίνει με τον ηγέτη της ομάδας του. Λίγα λεπτά αργότερα, σκουπίζει τον κρύο ιδρώτα του και ήρεμος επιστρέφει στη θέση του, μιας και ο σταρ της Μπαρτσελόνα σηκώνεται, συνεχίζει να τρέχει χωρίς πρόβλημα και σουτάρει άνετα! Είναι άλλωστε ο μοναδικός παίκτης που δεν μπορεί να μείνει εκτός. Για αγωνιστικούς και ψυχολογικούς λόγους. Είναι ο παίκτης από τον οποίο αρχίζει η ενδεκάδα, είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει πάρει πάνω του την ομάδα, αλλά και στον οποίο οι συμπατριώτες του εναποθέτουν τις ελπίδες του για το πολύτιμο τρόπαιο!

Δυο ημέρες πριν τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η Βραζιλία δεν έχει ακόμα... ενδεκάδα. Ο Φελίπε Σκολάρι, ο άνθρωπος που μέσα σε 18 μήνες έχει δημιουργήσει ένα νέο σύνολο, που μοναδικό του στόχο έχει να κατακτήσει το Μουντιάλ δεν έχει καταφέρει ακόμα να καταλήξει στους 11 που θα παρουσιάσει απέναντι στην Κροατία.

Η εικόνα άλλωστε με Παναμά και Σερβία ήταν... θολή και οι ενέργειες των Νεϊμάρ, Γουίλιαν... ανάγκασαν τον κόσμο να σταματήσει τις μουρμούρες. Σίγουρος για την ενδεκάδα ο γκολκίπερ, Σέζαρ τον οποίο και στηρίζει απόλυτα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ και από την άμυνα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο Ντάνι Αλβες στα δεξιά, ο Μαρσέλο στα αριστερά και το πιο... ακριβό αμυντικό δίδυμο του κόσμου, Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίζ.

Από κει και πέρα, δίλημμα υπάρχει στα χαφ, με τον Λουίς Γκουστάβο να κερδίζει την εκτίμηση του Σκολάρι κόντρα στους Σέρβους και να παίρνει το πάνω χέρι για το βασικό σχήμα. Δυνατός, σωστές τοποθετήσεις, πολλά τρεξίματα και θέση στην ενδεκάδα. Ποιος θα είναι όμως δίπλα του; Παουλίνιο ή Φερναντίνιο; Ο πρώτος έχει τη δύναμη, τη σταθερότητα, δεν έχει τα ξεσπάσματα, αλλά πάνω του ο Σκολάρι στηρίζει πολλά και στο ανασταλτικό κομμάτι. Στις προπονήσεις ρίχνει το βάρος στο συγκεκριμένο κομμάτι και τις τελευταίες ώρες ο Παουλίνιο φέρεται πως παίρνει το χρίσμα.

Το δεύτερο δίλημμα του Σκολάρι είναι η αν θα κρατήσει τον Οσκαρ ή θα περάσει στη θέση του τον Γουίλιαν. Μπορεί η ποιότητα του πρώτου να είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά κάποιες χαμένες προπονήσεις, αλλά δυο άσχημα φιλικά αλλάζουν την άποψη του Σκολάρι. Ο δεύτερος βγάζει μάτια στις προπονήσεις, είναι ένα πολυεργαλείο που μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και πιθανότατα θα είναι ο άσος που θα βγει από το μανίκι του Ομοσπονδιακού τεχνικού. Ηταν άλλωστε μαζί με τον Νεϊμάρ ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η ομάδα κόντρα στον Παναμά.

Στην επίθεση θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά πριν τα φιλικά πως οι Χουλκ, Νεϊμάρ, Φρεντ είναι η πιο στάνταρ τριπλέτα και αν για τους δυο πρώτους ισχύει, για τον τρίτο τα πράγματα έχουν γίνει πιο δύσκολα τις τελευταίες ημέρες. Ο Τζο κάνει... παπάδες στις προπονήσεις και στην τελευταία έπαιξε με τους βασικούς. Είναι πιο φρέσκος, έχει την ενέργεια που θα ξεσηκώσει, θα βοηθήσει περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Σκολάρι εμπιστεύεται το φονικό ένστικτο του Φρεντ, αλλά είναι αλήθεια πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Ο ίδιος πάντως τονίζει «Νομίζω ότι για το ματς με την Κροατία η ομάδα η ομάδα θα βρίσκεται σε καλύτερη φυσική κατάσταση, ήδη έχουμε βελτιωθεί. Θα είμαστε σε σχεδόν τέλειο επίπεδο κόντρα στην Κροατία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...