Το... εμπόδιο της Αγγλίας στο Μουντιάλ!

Το... εμπόδιο της Αγγλίας στο Μουντιάλ!

Gazzetta team
Το... εμπόδιο της Αγγλίας στο Μουντιάλ!

bet365

Γνωρίστε τον τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα, ο οποίος θα μπορούσε να σπάσει… αγγλικές καρδιές στο Μουντιάλ! Ο Πέτε Χαλ γράφει τον τερματοφύλακα που είναι σε θέση να... τελειώσει την Αγγλία στο Μπέλο Οριζόντε στις 24 Ιουνίου.

Ανάμεσα στα πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ήταν ο 6ος σε clean sheets ! Μάλιστα, με μια ομάδα που πρόλαβε να μπει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Πρόκειται για τον Κοσταρικανό γκολκίπερ της Λεβάντε, Γκέιλορ Νάβας. Ο 27χρονος έχει ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο στην καριέρα του, περιμένοντας υπομονετικά την ευκαιρία του για να λάμψει, όταν αυτή ήρθε την έπιασε από τα μαλλιά. Μπορεί το ντεμπούτο να ήταν εφιαλτικό, έφαγε εφτά γκολ από τη Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα, αλλά μετά από σκληρή δουλειά των προηγούμενων ετών δεν τα παράτησε. Εκανε το ματς της ζωής του με την Ατλέτικο και αυτό τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό και τώρα ακόμα μια μεγαλύτερη ευκαιρία του παρουσιάζεται, το Μουντιάλ.

Ξεκίνημα στην πατρίδα του με την Σαπρίσα με την οποία πήρε πολλούς τίτλους και το Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής Αμερικής. Επειτα, αποφάσισε να δοκιμάσει στην Ευρώπη, σε ομάδες β’ και γ’ κατηγορίας. Επαιξε στην Αλμπαθέτε, ελπίζοντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μεγάλων. Το όνειρο του έγινε πραγματικότητα όταν τον εντόπισαν οι σκάουτ της Λεβάντε, αν και χρειάστηκε δυο σεζόν να περιμένει ως ρεζέρβα του Μουνούα. Η αποχώρηση του τελευταίου για τη Φιορεντίνα άνοιξε τον δρόμο στον Νάβας.

Ο Κάμπελ είναι το μεγάλο όνομα της Κόστα Ρίκα, μαζί με τον Ρουίς, ο πρώτος ήταν που έκανε ακόμα πιο… μίζερη τη ζωή του Μόγιες στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Αλλά αν η χώρα θέλει τη διάκριση, θέλει να δείξει ποια πραγματικά είναι, πρέπει ο Νάβας να κάνει ηρωικές εμφανίσεις κάτι που κάνει όλη τη σεζόν με τη Λεβάντε.

Με ένα... ηλικιωμένο αμυντικό δίδυμο μπροστά του, ο Νάβας ήξερε καιρό πριν τον διασυρμό στη Βαρκελώνη ότι θα έχει μπροστά του μια... μεγάλη σεζόν. Ωστόσο, η εξαιρετική του ικανότητα στα σουτ και τα τετ α τετ εξασφάλισε μια πολύ καλή σεζόν στη Λεβάντε. Τα στατιστικά του απίστευτα. Κανένας γκολκίπερ από τα πέντε κορυφαία δεν είχε περισσότερες επεμβάσεις από τον Νάβας (160).

Στο ενεργητικό του τεράστιες επεμβάσεις, ήταν σούπερ κόντρα στη Μπαρτσελόνα, και ο Μέσι δεν... ξεχνά την εμφάνισή του, όπως και η τεράστια απόκρουση στην κεφαλιά του Ράκιτιτς, σε μια από τις εντυπωσιακότερες επεμβάσεις της σεζόν. Στα προκριματικά για το Μουντιάλ, ο Νάβας δέχθηκε μόλις εφτά γκολ, ένα λιγότερο από την πρωτοπόρο Αμερική.

Ακόμα και οι εντυπωσιακότεροι γκολκίπερ έχουν τα... στραβά τους. Εξάλλου, όταν αγωνίζεσαι σε top επίπεδο, τότε οι ατέλειες έρχονται πιο εύκολα στο προσκήνιο. Αν ο Νάβας κάνει το μεγάλο βήμα το καλοκαίρι, τότε πρέπει να αλλάξει πολλά στο παιχνίδι του. Είναι πολύ κακός στις μεταβιβάσεις και οι περισσότερες από τις μισές πάσες του είναι λανθασμένες. Επίσης... κολλάει στις εξόδους του και η λήψη απόφασης είναι καθυστερημένη. Αλλά στην ηλικία των 27 είναι ακόμα νέος για να είναι στους κορυφαίους. Θα μπορούσε εύκολα να καλύψει αυτές τις ατέλειες.

«Έχουμε τον καλύτερο γκολκίπερ στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι το μεγάλο μας προνόμιο» τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Λεβάντε, Κίκο Καταλάν, ο οποίος αντιλαμβάνεται εύκολα πως το καλοκαίρι θα είναι πολύ... ζεστό για τον Νάβας.

Ο Νάβας εμφανίστηκε με την Κόστα Ρίκα στο Gold Cup και το 2009 αναδείχθηκε καλύτερος γκολκίπερ της διοργάνωσης, βοηθώντας παράλληλα τη χώρα του να φτάσει στα ημιτελικά.

Μια καλοκαιρινή μετακίνηση από τη Βαλένθια είναι πολύ πιθανή. Η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται αρκετά, είναι στο στόχαστρο της Ατλέτικο, ενώ τον τσεκάρουν αρκετά Τσέλσι και Μίλαν. Ο ίδιος θέλει να μπει στον... πειρασμό μιας μεγάλης μεταγραφής και η Λεβάντε ζητά 8 εκατ. ευρώ, ποσό μικρό για να αποτρέψει τους μνηστήρες να ενδιαφερθούν, ειδικά αν έχει κάνει ένα καλό Μουντιάλ.

 

Τελευταία Νέα