Όσα ξεχάσαμε στην Premier League

Gazzetta team
Όσα ξεχάσαμε στην Premier League

bet365

Ο Νικ Χάρπερ κάνει… διαφορετική ανασκόπηση της Premier League, παρουσιάζοντας 16 γεγονότα που έχουμε ξεχάσει.

Μουρίνιο - «Ο χαρούμενος»
Ήταν μία τυπική σεζόν γεμάτη ένταση για τον κύριο Ζοσέ με την επιστροφή του στην Premier League. Τσακωνόταν κάθε λίγο και λιγάκι, έκανε εχθρούς εντός και εκτός «Στάμφορντ Μπριτζ», την είπε σε διαιτητές, την έπεσε σε ballboys και γενικά συμπεριφέρθηκε όπως ο παλιός καλός Μουρίνιο. Όλα αυτά φυσικά, μοιάζουν ειρωνικά, αν σκεφτεί κανείς την δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του στην Τσέλσι. «Είμαι ο… χαρούμενος», «The Happy One», είχε πει το περασμένο καλοκαίρι. Χαρούμενος; Δεν μοιάζει και τόσο. Και έχοντας χάσει η ομάδα του το πρωτάθλημα, δεν μοιάζει ούτε τόσο special.

Πεινασμένος σαν λύκος
Όταν ο Ρίκι Φαν Βόλφσβίνκελ άνοιξε λογαριασμό με τη Νόρις μόλις μετά από 71’, νικώντας με πανέμορφη κεφαλιά τον Τιμ Χάουαρντ, όλοι νομίζαμε ότι τελικά αξίζει τα 10 εκατ. ευρώ, που κόστισε στα Καναρίνια. Μετά από 26 παιχνίδια χωρίς γκολ, όμως, και έναν οδυνηρό υποβιβασμό, καταλάβαμε ότι τελικά δεν τα άξιζε. Η θέληση δεν ήταν το θέμα, αλλά προφανώς η ικανότητα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή
Μία εμφάνιση γεμάτη αυτοπεποίθηση και μία εμφατική νίκη με 4-1 επί της Σουόνσι εκτός έδρας στο ξεκίνημα της σεζόν, με τον Φαν Πέρσι να ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, έδειχναν ότι ο «εκλεκτός» Ντέιβιντ Μόγιες θα παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του. Μία αγωνιστική έφυγε, άλλες 37 απομένουν. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Η τρέλα του Ντι Κάνιο
Μπορεί να μην είναι η φυσιογνωμία του φασίστα που πολλοί έχουν στο μυαλό τους, όμως στις πρώτες εβδομάδες της σεζόν φάνηκε ότι ο Ντι Κάνιο είναι από τους πιο τρελούς που έχει δει η Premier League. Έχοντας αποκτήσει 14 παίκτες το καλοκαίρι, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να παραπονιέται και να λέει ότι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση, προκειμένου να κάνει την επαναστατική του ιδέα να δουλέψει. Πριν μπορέσει να δει τους καρπούς της δουλειάς του, ο Ιταλός βρέθηκε κοντά στο πέταλο των οπαδών της Σάντερλαντ στο «Χόθορνς», ζητώντας τους να κρατήσουν ψηλά το μέτωπο μετά από ακόμη μία ντροπιαστική ήττα, την 4η σε 5 ματς.

Ο ιδιοκτήτης της Σάντερλαντ απάντησε με μία δική του χειρονομία. Τον απέλυσε. Έτσι, ο Ντι Κάνιο έγινε ο πρώτος που έχασε τη δουλειά του στη σεζόν που μόλις τελείωσε.

Ο Σουάρες εξέτισε την ποινή του
Στο τέλος της σεζόν, όταν ο κόσμος είχε πέσει στα πόδια του, ήταν εύκολο να ξεχάσεις ότι ο Λουίς Σουάρες πέρασε τα πρώτα 6 παιχνίδια με ένα σύννεφο πάνω από το κεφάλι του. Τότε, δεν ήταν ακόμα ο μεσσίας. Απλά ένα… άτακτο παιδί, που δάγκωνε τους αντιπάλους και δεχόταν ποινές 10 αγωνιστικών. Μετά, όμως, από 31 εκπληκτικά γκολ, όλες οι αμαρτίες του συγχωρέθηκαν. Εντάξει, ίσως εκτός από εκείνη. Ή την άλλη…

Ο Άλαν Πάρντιου συναντάει τον Μανουέλ Πελεγκρίνι
Αρκετές εβδομάδες πριν ο τεχνικός της Νιούκαστλ βρεθεί στα πρωτοσέλιδα μετά το ελεεινό χτύπημα στον Μέιλερ, που έκανε ακόμη και ένα 12χρονο παιδάκι να γελάσει, τα... έχωσε στον Πελεγκρίνι. Ο Πάρντιου άφησε τον εαυτό του ελεύθερο μέσα στα νεύρα μετά από ένα οφσάιντ, απόφαση με την οποία σαφώς διαφώνησε, και είπε στον συνάδελφό του: «Χώσε τη μύτη του στον γαμ…. κ… σου»!. Για την ιστορία ο Πελεγκρίνι είναι 60 ετών και ο Πάρντιου 52…

Η Γουίγκαν. Στην Ευρώπη
Ζούλτε Βαρέγκεμ-Γουίγκαν 0-0. Έγινε στ’ αλήθεια; Και αν ναι, γιατί;

Να είσαι σίγουρος για τον… γάμο
Αν σκεφτούμε τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, η πρώτη ομάδα που έρχεται στο μυαλό είναι η Τότεναμ. Η ιστορία είναι γνωστή και ως «πώς να ξοδέψεις τα εκατομμύρια τους Μπέιλ». Ο Αντρέ Βίλας Μπόας είχε μπάτζετ πέρα από τα όνειρά του και κίνητρο να αποδείξει κάτι στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Έτσι, βρήκε 7 παίκτες, που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην προσπάθεια της Τότεναμ να βγει στο Champions League. Οι Τσαντλί, Κίρικες και Καπού για… ψίχουλα, οι Έρικσεν και Παουλίνιο για σεβαστά ποσά και οι Σολδάδο και Λαμέλα για αυτό που πλέον ονομάζουμε «ανόητο χρήμα».

Το μοναδικό που απέδειξε στο τέλος ο Βίλας Μπόας στον Αμπράμοβιτς είναι ότι πιθανότατα έκανε τη σωστή επιλογή, όταν τον απέλυσε από την Τσέλσι. Από τους παραπάνω, μόνο ο Έρικσεν μπορεί να θεωρηθεί ότι άξιζε μέχρι το τελευταίο ευρώ τα λεφτά του. Ο Βίλας Μπόας, φυσικά, πλήρωσε το μάρμαρο για την εντυπωσιακή αποτυχία, όμως σίγουρα θα πρέπει να έχουμε μεγάλες αμφιβολίες για το αν ο άνθρωπος ακριβώς από πάνω του είχε σώας τας φρένας. Ο Ντάνιελ Λίβι έχει τη φήμη ενός από τους πιο σκληρούς διαπραγματευτές, ενός ανθρώπου που μπορεί να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο deal, ενός ανθρώπου που του αρέσει να έχει τον άσο στο μανίκι στις μεταγραφικές υποθέσεις. Πρέπει να ήταν άρρωστος στις παραπάνω περιπτώσεις…

Κρις Σμόλινγκ: Βομβιστής
Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε πολλά λάθη στη διάρκεια της περασμένης σεζόν, όμως κανένα δεν συγκρίνεται με εκείνο του να πάει σε πάρτι ντυμένος… βομβιστής. Οι πληροφορίες που θέλουν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να σερβίρει punch ντυμένος ως Δόκτωρ Χάρολντ Σίπμαν κρίνονται ως ανακριβείς…

Ο Αλφ Γκάρετ διαιτητής στο Τσέλσι-Άρσεναλ
Αυτό που θα μπορούσε να είναι ένα άκρως χορταστικό παιχνίδι ανάμεσα στην Τσέλσι, που κυνηγούσε τον τίτλο, και στην Άρσεναλ, που… δεν κυνηγούσε και τόσο τον τίτλο, καταστράφηκε, όταν ο Αντρέ Μάρινερ αποφάσισε να δείξει την κόκκινη στον Γκιμπς, όταν εκείνος έσωσε με το χέρι πάνω στην γραμμή. Όπως, όμως, θυμόμαστε όλοι, δεν ήταν ο Γκιμπς, αλλά ο Τσέιμπερλεϊν, που έκανε το χέρι. Το λάθος δεν ήταν εσκεμμένο, αλλά άντε να το πεις στο… twitter, όπου έγινε ο χαμός.

Ο Τζακ Γουίλσιρ το διασκεδάζει
Υπάρχει κάτι που είναι ακόμη πιο απογοητευτικό από το να βλέπεις έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή να διασκεδάζει σε κλαμπ στις 3 τα ξημερώματα. Το να είναι αυτή η εικόνα πρωτοσέλιδο μίας συγκεκριμένης εφημερίδας την επόμενη μέρα.

Βίνσεντ Ταν, Βίνσεντ Ταν
Η υποψία ότι ο Μαλαισιανός ιδιοκτήτης της Κάρντιφ, Βίνσεντ Ταν, κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι φάνηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν απέλυσε τον υπεύθυνο μεταγραφών και στη θέση του προσέλαβε τον Άλισερ Αψαλιάμοβ. Έναν 23χρονο από το Καζαχστάν, που είχε κάνει την πρακτική του στον σύλλογο το προηγούμενο καλοκαίρι. Δυστυχώς, κάποια ζητήματα με την βίζα του, δεν επέτρεψαν αυτό το μεγαλειώδες σχέδιο να πάρει σάρκα και οστά.

Κακή… παρέα (Kompany)
Μία σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων του αρχηγού, Βεσνάν Κομπανί, βοήθησαν την Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και εμάς να ξεχάσουμε το κωμικό του λάθος στο ματς με την Φούλαμ. Σχεδόν. Από τα 1.052 γκολ που είχαμε φέτος, αυτό ήταν μακράν το πιο αξιομνημόνευτο και το αγαπημένο μου.

Το θαύμα της Κρίσταλ Πάλας
Ήττα. Ήττα. Νίκη. Ήττα. Ήττα. Ήττα. Ήττα. Ήττα. Ήττα. Ήττα. Ήττα. Απολύεσαι.

Όλοι οι ειδικοί, πλέον, έχουν πέσει πάνω στον Τόνι Πιούλις και τον αποθεώνουν για το μεγαλοπρεπές σχέδιο απόδρασης, που εμπνεύστηκε για την σωτηρία της Πάλας. Κοιτώντας πίσω και το πώς οι Λονδρέζοι έσωσαν την κατηγορία για πρώτη φορά και απέφυγαν το αρνητικό ρεκόρ της Ντέρμπι είναι λίγο παράξενο.

Η αρχή με Αμαλφιτάνο
Τώρα που η σεζόν έχει τελειώσει, έχει πλάκα να βλέπεις ξανά όλες τις ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντός έδρας απέναντι σε ομάδες, που δεν είχαν κερδίσει ξανά στο «Ολντ Τράφορντ». Είναι δύσκολο να θυμάσαι, όμως, από πού ξεκίνησε αυτό το σερί. Ήταν από το εκπληκτικό γκολ του Αμαλφιτάνο και εκείνο του Μπεραΐνο στις 28 του Σεπτέμβρη. Η Γουέστ Μπρομ έφυγε με νίκη 2-1, που ήταν η πρώτη της εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ». Μαζί φάνηκε και η λευκή πετσέτα των κόκκινων διαβόλων. Μέχρι το τέλος, άλλες 6 ομάδες θα περνούσαν με νίκη από το Μάντσεστερ, επίδοση ρεκόρ για την έδρα του πρωταθλητή στην Premier League.

Φλαμινί-Γουίλσιρ-Γκιμπς-Καθόρλα-Γουίλσιρ-Καθόρλα-Ζιρού-Γουίλσιρ-Ζιρού-Γουίλσιρ-WTF!
Όλοι θυμόμαστε το εκπληκτικό γκολ της Άρσεναλ στο παιχνίδι με τη Νόριτς. Βλέποντάς, όμως, σε επανάληψη, μόνο τότε καταλαβαίνεις το πόσο εντυπωσιακό είναι. Απίστευτο. Για καθίστε, όμως. Στην 3η πάσα ήταν ο Γκιμπς ή ο Τσέιμπερλεϊν; Αντρέ (Μάρινερ);

 

Τελευταία Νέα