Δυο άνθρωποι που... γουστάρουν την καλή μπάλα (pic & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Δυο άνθρωποι που... γουστάρουν την καλή μπάλα (pic & vids)

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr σχολιάζει την ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει οι Γιούργκεν Κλοπ και Μαουρίτσιο Σάρι στη συνύπαρξή τους στην Αγγλία χαρίζοντας απλόχερα εκπληκτικές εικόνες που αποθεώνουν το ποδόσφαιρο και δείχνουν σε όλους πόσο όμορφο είναι όταν βγάζει υγεία... Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Μεσοβδόμαδα σταμάτησε το απόλυτο της Λίβερπουλ και αυτή υπέστη την πρώτη της ήττα για τη φετινή σεζόν, με το 2-1 της Τσέλσι στο «Άνφιλντ» για το Carabao Cup. Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ έμειναν εκτός διοργάνωσης χάνοντας έναν από τους στόχους τους.

Ζήσε τη δράση του ποδοσφαίρου και πολλές καθημερινές προσφορές* για όλους του παίκτες! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το βράδυ του Σαββάτου, το ισόπαλο 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» διατήρησε αήττητες και τις δύο ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα, μόνο που η Λίβερπουλ υπερέχει δύο βαθμών των Λονδρέζων, οι οποίοι είχαν μείνει στο 0-0 απέναντι στη Γουέστ Χαμ εκτός έδρας πριν από μια εβδομάδα.

Οι Κλοπ και Σάρι, τόσο μετά το ματς της περασμένης Τετάρτης, όσο και μετά από τη Σαββατιάτικη αναμέτρησή τους, αγκαλιάστηκαν, είπαν τα δικά τους, γέλασαν και οι εικόνες που μεταδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο που παρακολούθησε το ματς και πολύ περισσότερο τις σκηνές μετά το σφύριγμα της λήξης, έβγαζαν υγεία και ποδοσφαιρικό πολιτισμό.

Ήταν ντέρμπι ανάμεσα σε δυο κλαμπ που δεδομένα διεκδικούν το πρωτάθλημα. Κι ας είχε πει ο Σάρι πριν αρκετές μέρες ότι η Τσέλσι έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να φτάσει στο επίπεδο της Λίβερπουλ, αλλάζοντας κάπως τις δηλώσεις του μετά και τα δύο ματς με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ ως προς τις ομοιότητες με την ομάδα του και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται.

Τόσο στο «Άνφιλντ», όσο και στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο κόσμος των Λίβερπουλ και Τσέλσι απόλαυσε δυο τρομερά ματς. Οι Αζάρ και Στάριτζ πέτυχαν πανέμορφα γκολ και στα δύο παιχνίδια, οι φιλοξενούμενοι χάρηκαν πολύ περισσότερο την Τετάρτη με την πρόκριση που ήρθε με ανατροπή στο σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην έδρα των «μπλε» πήραν τη χαρά της ισοφάρισης στο 89ο λεπτό με τον «κεραυνό» του Ντάνιελ Στάριτζ.

Παραμονές του ματς στο Λονδίνο, ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωνε: «Τι προπονητής είναι ο Σάρι... Έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη και πιο σύντομη αλλαγή που έχω δει στον τρόπο παιχνιδιού μας ομάδας. Ουάου! Άλλαξε παντελώς τον τρόπο παιχνιδιού. Είμαι θαυμαστής της ποδοσφαιρικής του νοοτροπίας από τον καιρό που ήταν στη Νάπολι. Παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του, ο Ιταλός κόουτς της Τσέλσι ανέφερε μετά το ντέρμπι πρωταθλήματος στο «Στάμφορντ Μπριτζ»: «Είναι από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Χαμογελούσαμε και οι δύο στο τέλος και πραγματικά εγώ το χάρηκα το ματς. Ήταν πανέμορφο. Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα της ισοπαλίας, ασφαλώς και λυπήθηκα για το γκολ που δεχθήκαμε στο τέλος, αλλά το παιχνίδι στην εξέλιξή του ήταν απολαυστικό. Πιστεύω πως η Λίβερπουλ βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο που μπορεί να κατακτήσει κάποιο πολύ σημαντικό τρόπαιο φέτος».

Μετά από αυτούς και έτσι όπως η κάμερα αποτύπωνε σκηνές στον αγωνιστικό χώρο, οι δυο μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτών των δύο αναμετρήσεων εντός τεσσάρων ημερών, Ντάνιελ Στάριτζ και Εντέν Αζάρ, αγκαλιάζονταν κι έκαναν πλάκα ο ένας με τον άλλον. «Θέλει μάλλον να μου μοιάσει...» έλεγε ο Βέλγος στο flash interview και γελούσε, για ν' αποθεώσει τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Τσέλσι.

Ο Άγγλος φορ, φυσικά απάντησε στον χαβαλέ και να τονίζει στην κάμερα: «Του είπα ότι παρακολουθώ τα γκολ του σε βίντεο και προσπαθώ να τον μιμηθώ»!

Είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του «Kloppo» που όταν αντιληφθεί πως απέναντί του έχει έναν άνθρωπο που θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο, θα το χαρεί κι εκείνος. Μπορεί μέσα στο ματς να γκρινιάξει, να φωνάξει δυνατά, να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς, να ζήσει έντονα το ματς, αλλά όταν ο απέναντι είναι ένας άνθρωπος όπως ο Σάρι, θα τον σεβαστεί απεριόριστα.

Ο νέος τεχνικός της Τσέλσι έχει δείξει πως παραμένει ψύχραιμος στην άκρη του πάγκου και επιχειρεί να φτιάξει ένα σύνολο που θα παίζει με τρόπο απόλυτα διασκεδαστικό για το φίλαθλο κοινό αλλά και για τον ίδιο. «Αν δεν καταφέρω αυτό που θέλω και η ομάδα μου παίζει βαρετό ποδόσφαιρο, τότε θα το παρατήσω και θα επιστρέψω στο επάγγελμα του τραπεζικού. Δεν έχει νόημα...» έχει δηλώσει στο παρελθόν και πλέον ο κόσμος θα περιμένει κάθε επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων που επέδειξαν αλλά και κέρδισαν σεβασμό, βάζοντας πάνω απ' όλα το καλό του ποδοσφαίρου.

 

Τελευταία Νέα