Τα 100 καλύτερα ματς της Premier League (100-96)

Gazzetta team
Τα 100 καλύτερα ματς της Premier League (100-96)

bet365

Το FourFourTwo γράφει για τα 100 καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία της Premier League. Δείτε την πρώτη 5άδα.

100. Σάντερλαντ - Τσάρλτον 1-3, 01/02/2003
Η Σάντερλαντ είχε πέσει 19η στην Premier League ύστερα από εντός έδρας ήττα από την Σαουθάμπτον και η επίσκεψη της Τσάρλτον ήταν μια ευκαιρία να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ομως δεν την άρπαξε. Αντίθετα, οι Μαύρες Γάτες έβγαλαν τα μάτια τους με αυτογκόλ, όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές! Ο Κέβιν Φίλιπς είχε μειώσει για την Σάντερλαντ προσωρινά όμως το χατ-τρικ με αυτογκόλ δεν άφησε κανένα περιθώριο.


99. Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-5, 19/05/2013
Ηταν το τέλος μιας εποχής για την Γιουνάιτεντ και οπ Αλεξ Φέργκιουσον έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν κατακτήσει ήδη τον 20 τίτλο τους αλλά ήθελαν ο μυθικός προπονητής τους να αποχωρήσει με νίκη στο ματς Νο1.500 στην καριέρα του. Αν και δεν τα κατάφερε ήταν ένας εντυπωσιακός τρόπος για το φινάλε του Φέργκι. Υστερα από 9 λεπτά στο Old Trafford η Γιουνάιτεντ ήταν στο 0-2 με Καγκάβα και αυτογκόλ του Ολσον και παρότι μείωσε με τον Μόρισον, η Γουέστ Μπρομ έμοιαζε να είναι δύσκολα. Αυτό συνέβαινε μέχρι να μπει ο δανεικός από την Τσέλσι, Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος έβαλε ένα για το 2-3, όμως με Φαν Πέρσι και Τσιτσαρίτο η Γιουνάιτεντ πήγε τον αγώνα στο 2-5. Σε εκείνο το σημείο ο Λουκάκου χτύπησε ξανά, ο Μουλουμπού έκανε το 4-5 και ο Βέλγος ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακο χατ-τρικ σε ένα τρελό ματς για το τελικό 5-5.


98. Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0, 19/08/2009
Οι Clarets έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση καθώς στο πρώτο τους εντός έδρας παιχνίδι στην Premier League νίκησαν τους πρωταθλητές. Η Μπέρνλι είχε μόλις 37% κατοχή και 10 λιγότερα σουτ από την αντίπαλό της, όμως κατάφερε να κάνει την τεράστια έκπληξη και να πάρει τη νίκη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήταν κάτι το εκπληκτικό, με τον Ρόμπι Μπλέικ να δείχνει τεχνική παγκόσμιας κλάσης στο 17' και με βολέ να νικά τον Μπεν Φόστερ. Ο Μπράιν Γένσεν έπιασε πέναλτι του Κάρικ και έκανε μια σειρά τρομερών επεμβάσεων κρατώντας για την ομάδα του το εκπληκτικό 1-0.


97. Νόριτς - Μίντλεσμπρο 4-4, 22/01/2005
Τα Καναρίνια είχαν προβλήματα στην επιστροφή τους στην Premier League ύστερα από δέκα χρόνια και το ματς εντός με την Μίντλεσμπρο τους έδινε την ευκαιρία να περάσουν πάνω από την κόκκινη γραμμή. Η Νόριτς πήρε το προβάδισμα με τον Φράνσις αλλά η Μπόρο ισοφάρισε με τον Χάσελμπαϊνκ. Τα δύο γκολ του Κουεντρού στο δεύτερο μέρος φάνηκε ότι θα δώσουν το τρίποντο στους φιλοξενούμενους, όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Αστον μείωσε σε 2-3 και αφού το σκορ έγινε 2-4, ο ΜακΚένζι μείωσε τη διαφορά στο ένα γκολ για να διαμορφώσει το τελικό 4-4 στο 92' ο Ανταμ Ντρέρι. Δυστυχώς για την Νόριτς, παρά το μεγάλο fightback, στο τέλος της σεζόν υποβιβάστηκε τέσσερις μήνες αργότερα.


96. Γουλβς - Λέστερ 4-3, 25/10/2003
Σε ένα ματς από αυτά που οι Αγγλοι λένε six-pointers, σημειώθηκαν 7 γκολ στο ίδιο τέρμα. Η Λέστερ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 3-0 χάρη σε δύο τέρματα του Λες Φέρντιναντ και ακόμα ένα από τον Ρικάρντο Σιμέκα, όμως η Γουλβς πήραν θάρρος από τα γκολ του Κόλιν Κάμερον στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης και με κεφαλιά του Αλεξ Ρέι έφεραν το ματς στα ίσα. Το τελικό 4-3 διαμόρφωσε στο 86' ο Ανρί Καμαρά μετά τη σέντρα του Ντένις Εργουιν σε ένα αξέχαστο ματς στο Molino.

 

Τελευταία Νέα