Top-5: Εμφανίσεις με δέκα παίκτες

Gazzetta team
Top-5: Εμφανίσεις με δέκα παίκτες

bet365

Ο Olly Ricketts γράφει για τις κορυφαίες περιπτώσεις που μια ομάδα έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές αλλά πέτυχε τον στόχο της.

Αγγλία - Βραζιλία 1-2 [2002]
Η Αγγλία πήρε προβάδισμα στον προημιτελικό κόντρα στο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου χάρη σε γκολ του Μάικλ Οουεν, όμως η Βραζιλία ισοφάρισε με τον Ριβάλντο. Το φάουλ του Ροναλντίνιο είναι μια φάση που δύσκολα κάποιος δεν θα θυμάται, όμως ο τότε άσος της Παρί Σεν Ζερμέν αποβλήθηκε στη συνέχεια για μαρκάρισμα στον Ντάνι Μιλς. Παρά το γεγονός αυτό, η Σελεσάο δεν αντιμετώπισε προβλήματα από την Αγγλία και διατήρησε μάλλον εύκολα το προβάδισμα με 2-1 που την πήγε στους «4» και στη συνέχεια της χάρισε τον τίτλο.


Μπαρτσελόνα - Ιντερ 1-0 [2010]
Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πήγε στο Camp Nou με το προβάδισμα που της έδινε το 3-1 του πρώτου αγώνα στο Giuseppe Meazza. Το να σταματήσεις την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που είχε τον Λιονέλ Μέσι στο peak του ήταν δύσκολο και έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν ο Τιάγκο Μότα αποβλήθηκε πριν το 30’ σε φάση με τον Σέρχιο Μπουσκέτς - μια απόφαση την οποία ο Ζοσέ Μουρίνιο υποδέχθηκε με ειρωνικό χειροκρότημα. Στα επόμενα 65 λεπτά η Ιντερ παρουσίασε ένα αριστούργημα άμυνας, έχοντας την απάντηση για ό,τι και να προσπαθούσαν οι Blaugrana. Με γκολ του Ζεράρ Πικέ στο 84’ η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη με 1-0, όχι όμως και την πρόκριση. Αυτή πήγε στους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, οι οποίοι άντεξαν μέχρι το τέλος και πήγαν στο τελικό κατακτώντας τον τίτλο και το treble.

Τσέλσι - Παρί Σεν Ζερμέν 2-2 [2015]
Υστερα από το 1-1 που πήρε στο Parc des Princes, η Τσέλσι μπορούσε να νιώσει καλά όσον αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League και στη ρεβάνς τα πράγματα έμοιαζαν ακόμα πιο εύκολα όταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποβλήθηκε στο 31' για μαρκάρισμα στον Οσκαρ. Η PSG χρειαζόταν οπωσδήποτε γκολ, όμως εκείνη που το πέτυχε πρώτη ήταν η Τσέλσι, με τον Κέιχιλ να σκοράρει, όμως ο πρώην Μπλε, Νταβίντ Λουίζ, 'χτύπησε' στο 86' στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση. Εκεί και πάλι το αγγλικό club πήρε προβάδισμα με το πέναλτι του Αζάρ στο 91' όμως ο Τιάγκο Σίλβα χάρισε στην Παρί μια εκπληκτική πρόκριση ισοφαρίζοντας σε 2-2 σε ένα ματς που η ομάδα του έπαιξε μία ώρα με παίκτη λιγότερο.


Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 2-2 [2012]
Αν και το γκολ του Ντρογκμπά στο πρώτο ματς στο Stamford Bridge είχε δώσει στην Τσέλσι νίκη 1-0, ελάχιστοι πίστευαν ότι είναι αρκετό για να στερήσει από την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα τον τρίτο τελικό
Champions League σε τέσσερα χρόνια. Ακόμα λιγότεροι θα το πίστευαν όταν οι Blaugrana μπήκαν στο παιχνίδι με φόρα και πέτυχαν νωρίς δύο γκολ. Ομως κανένας δεν θα το πίστευε όταν η Τσέλσι έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Τέρι για μαρκάρισμα στον Αλέξις Σάντσες. Ομως οι Μπλε αντέδρασαν και με πανέμορφη λόμπα του Ραμίρες μείωσαν σε 2-1 παίρνοντας σκορ πρόκρισης. Στο δεύτερο μέρος ο Λιονέλ Μέσι έχασε πέναλτι και στις καθυστερήσεις ο Φερνάντο Τόρες έφυγε μόνος στην αντεπίθεση και έγραψε το τελικό 2-2 χαρίζοντας τεράστια πρόκριση στους Λονδρέζους που κατέκτησαν τον τίτλο κόντρα σε όλα τα προγνωστικά με αντίπαλο την Μπάγερν στο Μόναχο.


Ισπανία - Β. Ιρλανδία 0-1 [1982]
Σε ένα ματς που ο Παραγουανός διαιτητής, Βίκτορ Ορτίς, δεν ήταν και ο πιο δίκαιος στην ιστορία, οι παίκτες της Ισπανίας μπορούσαν να κάνουν και ένα μαρκάρισμα παραπάνω, ενώ της Β. Ιρλανδίας πολύ πιο εύκολα έμπαιναν στο μπλοκάκι του. Παρά την αδικία στον αγώνα της φάσης των ομίλων του Mundial του 1982, η Β. Ιρλανδία πήρε προβάδισμα στο 48' όταν μετά την κούρσα και τη σέντρα του Μπίλι Χάμιλτον, ο Λουίς Αρκονάδα έχασε την μπάλα και ο Τζέρι Αρμστρονγκ την έστειλε κάτω από τα πόδια του και στα δίχτυα. Στο 60' ο Μαλ Ντόναχι έσπρωξε τον Χοσέ Καμάτσο και είδε κόκκινη, όμως οι υπόλοιποι δέκα άντεξαν και χάρισαν στην ομάδα του Μπίλι Μπίνγκαμ μία τεράστια νίκη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα