Η επιστροφή που θα γράψει ιστορία

Η επιστροφή που θα γράψει ιστορία

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Η επιστροφή που θα γράψει ιστορία

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μπήκε στη λίστα της Γιουνάιτεντ για το Champions League και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την ιστορία που μπορεί να αφήσει στην κορυφαία διοργάνωση.

Δεν γινόταν ένας τραυματισμός, ας ήταν σοβαρός, να τελειώσει την καριέρα του Ζλάταν. Οποιος το πίστεψε έστω και για μια στιγμή αυτό δεν ξέρει ούτε στο ελάχιστο τον χαρακτήρα του. «Θα το περάσω όπως και όλα τα άλλα και θα επιστρέψω πιο δυνατός. Εχω παίξει και με ένα πόδι, δεν θα είναι πρόβλημα. Ενα είναι σίγουρο, εγώ θα αποφασίσω πότε έχει έρθει η ώρα να σταματήσω και τίποτα άλλο. Το να τα παρατήσω δεν υπάρχει για μένα. Τα λέμε σύντομα». Και αυτό το σύντομα μοιάζει να έρχεται πιο γρήγορα απ' ότι φαινόταν όταν ο Ζλάταν χτύπησε στο φινάλε της περασμένης σεζόν. Ο Ζοσέ Μουρίνιο τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της Γιουνάιτεντ για το Champions League και ο 36χρονος έχει την ευκαιρία να συνεχίσει να γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στα βιβλία του θεσμού.

«Νιώθω καλά. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν καν τον τραυματισμό μου και λένε ότι θα μείνω έξω για 8-9 μήνες». Ο Ζλάταν έκανε για ακόμα μια φορά αυτούς που βιάστηκαν να μιλήσουν, να το μετανιώσουν. Προφανώς δεν θα είναι από την αρχή της φάσης των ομίλων έτοιμος να παίξει, όμως το σώμα του επανέρχεται και ίσως ο προπονητής του να ξέρει κάτι περισσότερο που τον πήρε μαζί από τώρα και δεν περίμενε τον Ιανουάριο. Ενας από τους κορυφαίους παίκτες που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ τη διοργάνωση, ο Ibra 'επέστρεψε' στην Γιουνάιτεντ για να «τελειώσω αυτό που ξεκίνησα».

Ο Σουηδός κουβαλά κατάρα στο Champions League, αφού όχι μόνο δεν έχει πιάσει ποτέ στα χέρια του το βαρύ ασημικό, αλλά δύο φορές στην καριέρα του η ομάδα από την οποία έφυγε κατέκτησε την ίδια χρονιά τον τίτλο. Φέτος, ύστερα από μια σεζόν που του χάρισε την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα, ελπίζει να βοηθήσει τους Κόκκινους Διαβόλους να ανέβουν ξανά στην εξέδρα για απονομή, όμως πέρα από τους ομαδικούς στόχους, υπάρχουν και οι ατομικοί. Ειδικά για έναν παίκτη που έχει συνηθίσει να σπάει ρεκόρ, σε κάθε χώρα, με κάθε φανέλα.

Ο Ζλάταν έχει σκοράρει με τις περισσότερες διαφορετικές ομάδες στο CL, έχοντας βρει δίχτυα ως παίκτης των Αγιαξ, Γιουβέντους, Ιντερ, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Παρί Σεν Ζερμέν και ελπίζει η Γιουνάιτεντ να είναι η 7η με την οποία το κάνει. Στη σχετική λίστα, ακριβώς από κάτω με 5 είναι ο Αργεντινός killer, Ερνάν Κρέσπο, έχοντας σημειώσει γκολ με Πάρμα, Λάτσιο, Ιντερ, Τσέλσι, Μίλαν, ενώ πιο χαμηλά βρίσκονται Ετό, Μοριέντες, Ρόμπεν, Ανελκά [όλοι 4]. Με 48 τέρματα σε 119 εμφανίσεις, ο Σουηδός έχει μπροστά του τα χρόνια που χρειάζονται για να ανέβει κι άλλο στη χρυσή λίστα των σκόρερ.

Τα 5 γκολ που πέτυχε με την Παρί Σεν Ζερμέν το 2015-16 ήταν τα πιο πρόσφατα του Ζλάταν στο CL και παρότι την επόμενη έμεινε στα 48, είναι δυνατά μέσα στο top-10. Ο Σουηδός βρίσκεται στην ισοπαλία με τον Αντρέι Σεβτσένκο, έχει από κάτω τους επίσης 'αποσυρμένους', Πίπο Ιντζάγκι [46] και Ντιντιέ Ντρογκμπά [44], οπότε κοιτάζει μόνο προς τα πάνω στην all-time λίστα. Αν κάθε γκολ που έχουν πετύχει αντιστοιχούσε σε μια μπάλα, Κριστιάνο Ρονάλντο [105] και Λιονέλ Μέσι [94] θα χρειάζονταν σίγουρα φορτηγό για να τις μεταφέρουν. Μπορεί ο Ζλάταν να βάζει τα πιο εντυπωσιακά γκολ, όμως οι δύο κορυφαίοι της εποχής μας, έχουν πάει το σκοράρισμα... αλλού.

Εκτός από τα αστέρια που είναι στο '1-2' ο Ibra δεν μπορεί να πιάσει ούτε τον Ραούλ που πατά γερά στο βάθρο με 71 τέρματα, όμως βλέπει τις επόμενες θέσεις. Ακριβώς μπροστά του είναι ο Τιερί Ανρί [50] τον οποίο είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει, όπως και τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ [56], όμως ανάμεσά τους βρίσκεται ο Καρίμ Μπενζεμά [51], τον οποίο ο Ζλάταν δύσκολα δεν θα αφήσει πίσω όταν και οι δύο θα έχουν τελειώσει την καριέρα τους, οπότε το Νο5 είναι είναι μια θέση την οποία ρεαλιστικά μπορεί να καταφέρει. Αν μείνει ακόμα περισσότερο στο Old Trafford, θα το κάνει με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ στην οποία όλοι ελπίζουν να γίνει γρήγορα καλά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης