Η Μίλαν του 2017-18

Η Μίλαν του 2017-18

Η Μίλαν του 2017-18

bet365

Με τη βοήθεια του Matt Santangelo, ο Γιώργος Κοντογεώργης παρουσιάζει τον σχεδιασμό και τη μορφή που παίρνει η Μίλαν για τη σεζόν 2017-18.

Επειτα από αναβολές και αναβολές, οι Rossoneri ολοκλήρωσαν τελικά το περιβόητο closing και ύστερα από 30 χρόνια προεδρίας ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρέδωσε τα ηνία των 7 φορές πρωταθλητών Ευρώπης σε Κινέζους επενδυτές. Οι οπαδοί της Μίλαν ένιωσαν άμεσα την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς καθώς γρήγορα έφυγαν δεκάδες εκατ. ευρώ σε μεταγραφές και το FourFourTwo του Gazzetta.gr ζήτησε τη βοήθεια ενός ανθρώπου που γνωρίζει πολύ καλά τα πράγματα γύρω από το calcio. Ο Matt Santangelo είναι writer σε Football Italia και These Football Times, διευθυντής στα Social Media του Gentleman Ultra και έχει δει τη δουλειά του να δημοσιεύεται στον Guardian. Με τη βοήθεια του Matt θα προσπαθήσουμε να δούμε τι γίνεται στην νέα Μίλαν που από τη σεζόν 2017-18 θα επιδιώξει την επιστροφή της στους ομίλους του Champions League ύστερα από τέσσερα χρόνια…

«Η νέα ζωή και το χρήμα έχουν μπει πολύ βαθιά σε ένα από τα πιο ιστορικά κλαμπ του κόσμου. Η εταιρεία Rossoneri Sport Investment Lux, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Li Yonghong, έχει κάνει ήδη πολύ σημαντική προσπάθεια για να αφυπνίσει τον κοιμώμενο γίγαντα και μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχουν οι δουλείες που έχουν κάνει σε χρόνο-ρεκόρ ο CEO, Μάρκο Φασόνε και ο τεχνικός διευθυντής, Μασιμιλιάνο Μιραμπέλι». Οι δύο άνδρες έχουν μπει πολύ δυνατά στη νέα εποχή στο San Siro, το οποίο από τη νέα χρονιά θα φιλοξενήσει αγώνες του Europa League.

«Αφού εξασφάλισε την επιστροφή των Rossoneri στην Ευρώπη μέσω της 6ης θέσης, ο Βιντσέντζο Μοντέλα κέρδισε κάθε δικαίωμα να είναι εκείνος που θα προσπαθήσει να πάει μπροστά το club, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το 2019. Για να συνεχίσει όσα έχτισε το 2016-17 χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση έτσι ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν».

Ο Aeroplanino έμπιστεύτηκε φέτος, πέρα από τον Τζίτζιο Ντοναρούμα, teenagers όπως οι Ντάβιντε Καλάμπρια και Μανουέλ Λοκατέλι και αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη της νέας διοίκησης, θα είναι εκείνος που θα τρέξει τη νέα Μίλαν. Ενα project το οποίο έχοντας ξεκινήσει δίνοντας σχεδόν 100 εκατ. ευρώ για τέσσερις παίκτες (Ματέο Μουσάκιο, Φρανκ Κεσί, Ρικάρντο Ροδρίγες, Αντρέ Σίλβα) «έχει δημιουργήσει αισιοδοξία τους τιφόζι για το ότι μπορεί να φτάσει το club στο επίπεδο του παρελθόντος».

Ο 26χρονος πρώην παίκτης της Ρίβερ Πλέιτ, Ματέο Μουσάκιο, έδωσε συνέχεια στην παράδοση της Βιγιαρεάλ να βγάζει λεφτά από τους σέντερ-μπακ της. Ο ύψους 1.80μ. άσος κόστισε 18 εκατ. ευρώ στους Rossoneri και «η δουλειά που έχει κάνει με το σώμα του θα τον βοηθήσει πολύ στην Ιταλία, όπου θα είναι παρτενέρ του Αλέσιο Ρομανιόλι στο κέντρο της άμυνας».

Ο δεύτερος παίκτης που ανακοινώθηκε ήταν ο Φρανκ Κεσί, για τον οποίο υπήρχε ενδιαφέρον από Ιταλία και Αγγλία αλλά ο 21χρονος, που έκανε τρομερό πρώτο μισό στην Αταλάντα, θα παίξει στο San Siro αφού θα δοθούν συνολικά 28 εκατ. ευρώ ύστερα από δύο χρόνια δανεισμού. «Είναι ένας σύγχρονος box-to-box μέσος. Θα δώσει μεγάλη μυική δύναμη στο κέντρο και θα βοηθήσει τις τακτικές επιλογές του Μοντέλα». Μετά τον Ιβοριανό διεθνή, ο Matt αναφέρθηκε στον αριστερό μπακ που ήρθε από την Βόλφσμπουργκ. «Οσον αφορά τον Ροδρίγες, ο Ελβετός διεθνής είναι ένας παίκτης που ήθελαν πολλές ομάδες στην Ευρώπη αλλά τα λόγια του έδειξαν πόσο πιστεύει σε αυτό το project».

Τέταρτη και τελευταία, μέχρι σήμερα, μεταγραφή της Μίλαν είναι ο 21χρονος Πορτογάλος επιθετικός, Αντρέ Σίλβα. Για τον πρώην άσο της Πόρτο, δαπανήθηκαν 38 εκατ., ποσό το οποίο τον κάνει το δεύτερο πιο ακριβό deal στην ιστορία του κλαμπ μετά τον Μανουέλ Ρουί Κόστα, ο οποίος είχε κοστίσει 41 εκατ. ευρώ. Για τον Αντρέ Σίλβα μίλησε πρόσφατα ο συμπαίκτης του στην Εθνική, Κριστιάνο Ρονάλντο. «Οταν θα σταματήσω, η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλά χέρια αφού έχει τον Αντρέ Σίλβα». Και δεδομένου ότι ο 21χρονος δεν γίνεται να είναι σαν τον CR7, η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις στο maximum, θα αποφέρει καρπούς στην Μίλαν για τον παίκτη για τον οποίο ο Ζόρζε Μέντες είπε ότι θα εξελιχθεί στον κορυφαίο επιθετικό των επόμενων ετών στην Ιταλία.

Το πόσο άμεσα ανακοινώθηκαν και η ποιότητα των τεσσάρων αποκτημάτων «αποδεικνύουν ότι κάτι σημαντικό στήνεται στην Λομβαρδία και ακόμα ο Μιραμπέλι δεν έχει τελειώσει. Το ιδανικό για τον Μοντέλα θα ήταν να έχει στα χέρια του ολοκληρωμένο ρόστερ για τα προκριματικά του Europa League στα τέλη Ιουλίου, οπότε ο τεχνικός διευθυντής παραμένει σούπερ ενεργός στην αγορά».

Με την άμυνα να έχει ενισχυθεί με τις προσθήκες των Μουσάκιο και Ροδρίγες, μια θέση η οποία χρειάζεται παίκτης είναι αυτή του δεξιού μπακ καθώς ο Ματία Ντε Σίλιο έχει μόλις έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και είναι από εκείνους που κοιτάζει η Γιουβέντους. Για αυτό, οι Rossoneri έχουν ήδη επιλέξει ποιον θέλουν και αυτός είναι ο πρώτος αμυντικός-σκόρερ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. «Αυτή τη στιγμή, το club ετοιμάζεται να κλείσει τον Ιταλό επιθετικογενή μπακ της Αταλάντα, Αντρέα Κόντι, ο οποίος σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, επιθυμεί να πάρει μεταγραφή μόνο στην Μίλαν» λέει ο Matt, όμως στο κέντρο τα πράγματα δεν κυλούν στον ρυθμό που θέλουν οι 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης. «Ο Λούκας Μπίλια της Λάτσιο ήταν ο πρώτος στόχος αλλά αφού οι δύο ομάδες δεν τα βρίσκουν, ο Πολωνός destroyer, Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, της Παρί Σεν Ζερμέν είναι μια λύση στην οποία θα στραφούν».

Μπροστά, χρειάζεται να έρθουν παίκτες για να πλαισιώσουν τον Ισπανό εξτρέμ, Σούσο, που έκανε εξαιρετική χρονιά πέρυσι στα δεξιά και τον Αντρέ Σίλβα, ο οποίος θα πάρει θέση στην κορυφή. «Φτάνοντας στην επίθεση, διαπιστώνει κανείς πως η Μίλαν χρειάζεται ενίσχυση στα άκρα. Τα δημοσιεύματα ήθελαν τους Rossoneri να έχουν συμφωνία με την Λάτσιο για τον Κεϊτά Μπαλντέ αλλά ο Ισπανός εξτρέμ θέλει να παίξει μόνο στην Γιουβέντους. Οι Παπού Γκόμες της Αταλάντα, που πέρυσι μάγεψε στην Serie A με την Αταλάντα και ο Ζεράρ Ντεουλοφέου, με απίστευτο restart στην Ιταλία, είναι δύο ονόματα που παίζουν για το 4-3-3 του Μοντέλα».

Υστερα από κάποια δύσκολα χρόνια και μετά την άφιξη του Αντρέ Σίλβα από την Πόρτο αντί 38 εκατ. ευρώ οι τιφόζι βλέπουν την Μίλαν να «τους γεμίζει πάλι με όνειρα, καθώς η απόκτηση παικτών όπως ο Αντρέα Μπελότι της Τορίνο, δεν είναι πλέον κάτι απίθανο». Την ίδια στιγμή, η Μίλαν κάνει δουλειά και προς την αντίθετη κατεύθυνση, θέλοντας να καθαρίσει το ρόστερ από παίκτες που δεν υπολογίζονται και μπορούν να βάλουν κάποια εκατ. ευρώ στα ταμεία. Ο Μ’ Μπαγιέ Νιανγκ είναι κοντά στο να φέρει το… απίστευτο ποσό των 18 εκατ. από την Εβερτον, ενώ παρότι υπήρξε αρχικά διάψευση «κάτι παίζει με τον Κάρλος Μπάκα και την Μαρσέιγ, κάτι το οποίο ανοίγει περισσότερο τις πόρτες για την επίθεση». Για τον Κολομβιανό ενδιαφέρεται και η Σεβίλλη.

Οπως σε αυτό εδώ το άρθρο, έτσι και στην πραγματική ζωή στην Μίλαν, φαίνεται πως, υπάρχει happy ending. «Παρά την απογοήτευση που σκόρπισε αρχικά η απόφαση του Ντοναρούμα να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του» τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα και πως ο 18χρονος θα συνεχίσει να παίζει στο San Siro. «Ο Φασόνε από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι η Μίλαν θα πάει μπροστά» και αυτό θα γινόταν με ή χωρίς τον Τζίτζιο, ο οποίος όμως πιθανότατα θα παραμείνει στην ομάδα η οποία εκτόξευσε την καριέρα του και της οποίας φίλησε τη φανέλα.

Με τον Ντοναρούμα κάτω από τα δοκάρια και τον Κόντι να πηγαίνει στο δεξί άκρο, αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η άμυνα είναι έτοιμη για την Μίλαν. Στο κέντρο στόχος είναι ένας εκ των Κριχόβιακ/Μπίλια να είναι ο βασικός κόφτης και μπροστά του θα βρίσκονται ο Φρανκ Κεσί με τον Τζακ Μποναβεντούρα. Σούσο και Αντρέ Σίλβα, είναι δύο σίγουροι, έτσι όπως το ρόστερ αυτή τη στιγμή, με τον Ντεουλοφέου να θέλει Μίλαν και ίσως να είναι αυτός που θα συμπληρώσει την 11άδα.

‘The Devil is coming…’

Follow: Matthew Santangelo
Follow: George Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης