Γιατί δεν ταιριάζει ο Χάμες στην Γιουνάιτεντ

Gazzetta team
Γιατί δεν ταιριάζει ο Χάμες στην Γιουνάιτεντ

bet365

Ο Κολομβιανός playmaker είναι έτοιμος να φύγει από την Ρεάλ Μαδρίτης και ο Thore Haugstad εξηγεί γιατί οι Red Devils ίσως δεν είναι ο κατάλληλος προορισμός.

Ας γίνει ξεκάθαρο από την αρχή. Ο Χάμες Ροδρίγες έχει το ταλέντο να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Premier League. Ακόμα και στα δύσκολα στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κολομβιανός μπορούσε να δείξει τη σπάνια ποιότητα που έχει στο αριστερό του πόδι. Μόνο μια ομάδα με την πολυτέλεια των Merengues θα μπορούσε να έχει εκτός 11άδας έναν τέτοιο παίκτη. Αγωνιστικά και οικονομικά. Μια από τις ομάδες που φαίνεται ότι ενδιαφέρεται για τον 25χρονο είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σύμφωνα με ρεπορτάζ από την πατρίδα του Χάμες, αυτό είναι κάτι που δεν θα αργήσει να επιβεβαιωθεί. Κάποιες στοιχηματικές εταιρείες μάλιστα, απέσυραν τη δυνατότητα πονταρίσματος στη συγκεκριμένη μεταγραφή. Στην Ισπανία, τα ρεπορτάζ λένε ότι το deal θα ανακοινωθεί μετά τον τελικό του Champions League (3 Ιουνίου). Είναι περίπλοκη υπόθεση.

Είναι σαφές ότι ο Ροδρίγες είναι από τους παίκτες που όταν φύγουν από Ρεάλ/Μπαρτσελόνα μπορούν να φτιάξουν άμεσα το όνομά τους, όπως έκαναν οι Αλέξις Σάντσες και Γκονσάλο Ιγουαΐν. Από την αρχή, η ποιότητά του ήταν κάτι που φάνηκε στην Ρεάλ, η οποία έδωσε 80 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από την Μονακό. Ο Κολομβιανός τα πήγε εκπληκτικά υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι πετυχαίνοντας 13 γκολ και δίνοντας 13 ασίστ στην πρώτη του σεζόν στη La Liga, όμως με τον Ζιντάν στο πάγκο τα πράγματα δεν είναι το ίδιο καλά.

James Rodriguez

Οι λόγοι πίσω από την απόφαση του Γάλλου να τον έχει παραγκωνισμένο είναι ίσως θέματα συμπεριφοράς ή φόρμας με αποτέλεσμα ο 25χρονος να είναι μόνιμα στον πάγκο. Η πτώση του ίσως έχει να κάνει με την εμφάνιση, στο top-level, του ball-winner, Καζεμίρο, ο οποίος είναι ο παίκτης που συμπληρώνει την 3άδα του κέντρου δίπλα στους Τόνι Κροος και Λούκα Μόντριτς. Ο Ζιζού χρησιμοποιεί ένα 4-3-3 στο οποίο, όταν είναι καλά, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά, δεν βγαίνουν από την 11άδα, στην οποία δεν υπάρχει χώρος για τον Χάμες.

Πιο πρόσφατα, ο Ζιντάν έκανε μεγάλο ratation και οι Ισκο και Μάρκο Ασένσιο άφησαν στη σκιά τους τον Κολομβιανό. Ο αριστεροπόδαρος άσος σκοράρει ή δημιουργεί ένα γκολ κάθε 83 λεπτά φέτος, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης τα πηγαίνει εκπληκτικά χωρίς αυτόν και ίσως έχει να κερδίσει περισσότερα πράγματα αν τον πουλήσει. Την προηγούμενη Κυριακή φάνηκε ότι λέει «αντίο» στο Santiago Bernabeu όταν έγινε αλλαγή. Η κατάσταση δεν είναι όμορφη για κανένα και τα κλαμπ που θα ενδιαφερθούν, θα θέλουν να αγοράσουν τον παίκτη που έδειξε τρομερά πράγματα τη σεζόν 2014-15 και να του δώσουν μια θέση που να μπορεί να το κάνει.

James Rodriguez

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να το προσφέρει αυτό; Ο Χάμες είναι ένας παγκόσμιος σταρ, ένα είδωλο στην Κολομβία και θα δώσει ώθηση στο Old Trafford. Επίσης, έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Ζοσέ Μουρίνιο, τον Ζόρζε Μέντες, ο οποίος είναι γνωστός στο Bernabeu για τις δουλειές που έχει κάνει για διάφορους παίκτες με τον εκτελεστικό διευθυντή του αγγλικού κλαμπ, Εντ Γούντγουορντ. Ενα ακόμα θέμα είναι το πως θα 'κουμπώσει' στο ρόστερ. Θετικός παράγοντας είναι ότι ο Special One έχει δείξει στο παρελθόν ότι του αρέσουν τέτοιου τύπου παίκτες. Στα πρώτα του χρόνια οι ομάδες του είχαν έναν παίκτη-μυαλό.

Στην Πόρτο ήταν ο Ντέκο, στην Τσέλσι ο Φρανκ Λάμπαρντ και στην Ιντερ ο Γουέσλι Σνάιντερ. Σε αύτη τη λίστα μπορεί να μπει και ο Ροδρίγες. Playmaker με την κατάλληλη ηλικία, ικανός να φτιάξει πράγματα από το τίποτα. Το πρόβλημα είναι ότι ο Μουρίνιο προσπαθεί να χτίσει μια διαφορετική ομάδα από αυτές του παρελθόντος. Το πρότζεκτ θέλει ένα δημιουργικό σύνολο το οποίο θα συνεχίσει την επιθετική παράδοση του κλαμπ. Αυτό φαίνεται πως θα κάνει τον Χάμες τη ιδανική μεταγραφή.

Jose Mourinho

Για τον Κολομβιανό δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο. Μπορεί να παίξει στα δεξιά, όπου ο Πορτογάλος έχει χρησιμοποιήσει τον Χουάν Μάτα και το καλοκαίρι απέκτησε τον Μχιταριάν. Στα αριστερά υπάρχουν οι Αντονι Μαρσιάλ, Μάρκους Ράσφορντ, Χεσέ Λίνγκαρντ. Ο 25χρονος έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και στην 3άδα του κέντρου στο 4-3-3, αλλά κάτι τέτοιο θα έκανε την Γιουνάιτεντ αδύναμη αμυντικά. Αυτό θα ανάγκαζε τον Special One να σπάσει το δίδυμο Ερέρα-Πογκμπά. Δεν μπορείς να βγάλεις έτσι απλά από την 11άδα τον πιο ακριβό παίκτη στον κόσμο και να σπάσει το δίδυμο που έβαλε την ομάδα στον ίσιο δρόμο. Ο καλύτερος ρόλος για τον Χάμες είναι πίσω από τον επιθετικό στο 4-2-3-1, όπου έχει την ασφάλεια των δύο μέσων πίσω του, όμως αυτό θα περιορίσει πολύ τον Πογκμπά...

Paul Pogba

Η απόκτησή του θα είναι μια 'δήλωση' όμως ο Μουρίνιο έχει μάλλον άλλες προτεραιότητες. Ενας επιθετικός, ειδικά με την κατάσταση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, είναι απαραίτητος και ένας ball-winner θα βοηθούσε έτσι ώστε η Γιουνάιτεντ να μπορεί να γίνει πιο σκληρή. Την ίδια στιγμή, ο Νταβίδ Ντε Χέα μοιάζει να είναι όλο και πιο κοντά στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Χάμες θα μπορούσε να κάνει την αντίθετη κατεύθυνση σαν μέρος του deal για τον Ισπανό keeper, όμως ένας ακόμα playmaker δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη ο Μουρίνιο. Εμπιστοσύνη και χρόνος συμμετοχής μπορούν να βγάλουν το καλύτερο από τον Κολομβιανό, όμως αυτή η μεταγραφή βγάζει περισσότερο νόημα εμπορικά και όχι αγωνιστικά...

 

Τελευταία Νέα