Ο Μπόατενγκ έγινε ξανά Πρίγκιπας

Ο Μπόατενγκ έγινε ξανά Πρίγκιπας

bet365

Ο Κέβιν-Πρινς βρήκε πάλι το κέφι του για μπάλα και ο Γιώργος Καραμάνος αποθεώνει την αποκάλυψη της Λας Πάλμας με τον τρελό «false 9» να πυροβολάει γκολάρες.

«Είναι ένας αυθεντικός galactico, ο διασημότερος που είχε ποτέ η ομάδας μας». Με αυτή την ατάκα ο Μιγκέλ Ανχελ Ραμίρεθ παρουσίασε στις 2 Αυγούστου το πιο πολύτιμο απόκτημα στην ιστορία της Λας Πάλμας. Το νέο έκανε αστραπιαία το γύρο του κόσμου και έβαλε το μικρό club μέσα στην ειδησεογραφία όλων των σημαντικών ιστοσελίδων. Μα τι... διάολο, ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ στα Κανάρια Νησιά; Τι θα κάνει εκεί πέρα; Πώς έγινε και το αποδέχτηκε; Αυτές ήταν κυρίως οι ερωτήσεις, με την πιο συχνή απάντηση να έχει αρνητικό χαρακτήρα στο στιλ: «Πήγε για τα ένσημά του».

Μα ήταν μόλις 29 χρονών. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι τον είχαν για τελειωμένο. Η επιστροφή του στην Μίλαν αποδείχτηκε φιάσκο και οι Ροσονέρι πάλεψαν να τον πουλήσουν όσο όσο. Εριξαν την τιμή στο ένα εκατ. ευρώ, αλλά και πάλι δεν τον ήθελε κανείς. Και από το πουθενά εμφανίστηκε η Λας Πάλμας και τον πήρε, όταν πλέον οι Μιλανέζοι δεν ζητούσαν τίποτα απολύτως. Απλώς να τον ξεφορτωθούν...

Ποιος άραγε περίμενε όμως ότι Μάρτη μήνα ο Γκανέζος μέσος θα ήταν ο κορυφαίος, πιο παραγωγικός μέσος στην La Liga; Ούτε καν ο προπονητής του. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι ο αναμορφωτής των Νησιωτών, Κίκε Σετιέν, δεν τον ήθελε και γκρίνιαξε στον πρόεδρο, ο οποίος του εξήγησε ότι ο Μπόατενγκ πήρε πολλά για τις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου και έτσι θα έπρεπε να παίζει. Ακόμα και ο λαός τσίμπησε. Τα διαρκείας έφτασαν στο ρεκόρ των 22.000, με την πρώτη προπόνηση στο «Γκραν Κανάρια» να συγκεντρώνει 6.000 περίεργων οπαδών που έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά την λαμπερή μεταγραφή.

Ο Σετιέν έπρεπε να τον βάζει και το έπραξε. Η διαφορά βέβαια με το ξεκίνημα ήταν πώς το έκανε με την ψυχή του, καθώς το αστέρι της ομάδας τον κέρδισε από την προετοιμασία κιόλας. Εχοντας αφήσει στην άκρη τους τραυματισμούς και την κακή εξωγηπεδική ζωή («έχω κόψει εντελώς το αλκοόλ»), έδειξε αποφασισμένος να ξαναπαίξει καλό ποδόσφαιρο. Εφτασε να βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση, ώστε να βρει καινούργιο αγωνιστικό προορισμό στην καριέρα του. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως ο πιο επιθετικογενής στην τριάδα των μέσων. Σε τρία παιχνίδια εκεί έβαλε ένα γκολ. Στη συνέχεια βρέθηκε εξτρέμ. Αριστερά έπαιξε τέσσερις φορές και έβαλε ακόμα ένα τέρμα, ενώ δεξιά είχε τρία σε 10 ματς.



Το μεγάλο γκελ όμως ήταν άλλο. Αυτό που σκαρφίστηκε ο πολυμήχανος Σετιέν και ο Μπόατενγκ το υλοποιεί με εκπληκτικό τρόπο. Σε αυτό το 4-3-3 χωρίς κλασικό επιθετικό ο Γκανέζος είναι ο τύπος που τριγυρίζει στην κορυφή σε ρόλο-έκπληξη ως «false 9». Γκολ και ασίστ στη νίκη επί της Βαλένθια, το ίδιο στο εκπληκτικό 3-3 στην Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ, ασίστ με την Εσπανιόλ και τώρα γκολ και κερδισμένη αποβολή σε μία εξαιρετική εμφάνιση που σφράγισε το 1-0 επί της Βιγιαρεάλ.


Ο φοβερός συνδυασμός των Βιέρα, Τάνα με το φοβερό τελείωμα του Μπόατενγκ στο «Μαδριγάλ», που βρέθηκε υποψήφιο για γκολ της χρονιάς από τη FIFA.


Ισως πιο εκπληκτικό ακόμα και από τις επιδόσεις του εντός γηπέδου, είναι η όρεξή του και το πόσο γουστάρει στην Λας Πάλμας. Με το που πήγε εκεί, μετά από δύο μέρες έβγαλε τους συμπαίκτες του για κερασμένο γεύμα και τον αποθέωσαν. Είχε όμως και καλύτερο γι' αυτούς. Συνέβη τον Γενάρη, όταν η La Liga είχε καλέσει την ομάδα στην Βαλένθια για τα βραβεία του πρωταθλήματος. Ταξίδεψαν όλοι, αλλά ήταν κουραστικό με ανταπόκριση μέσω Μαδρίτης. Η επιστροφή θα έπρεπε να είναι ίδια και θα διαρκούσε οκτώ ώρες. Τότε ο Μπόατενγκ κανόνισε να φύγουν όλοι με πτήση τσάρτερ που πλήρωσε μόνος του. Τον λάτρεψαν, αλλά το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και το λογικό είναι ότι θα φύγει. Εκτός και εάν κάνει ακόμα μία τρέλα πιο μεγάλη και μείνει επειδή εκεί έχει ξαναβρεί το κέφι του σε μία ομάδα που παίζει με πολύ όμορφο και alegro τρόπο το παιχνίδι...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος