Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (25-21)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (25-21)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε τη 16η 5άδα.

25. Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Μοιάζει σαν ο Μπερμπάτοφ να ανήκε σε άλλη εποχή. Η Γιουνάιτεντ εκτίμησε το ταλέντο του και έσκασε πολλά λεφτά για να του δώσει την ευκαιρία να το απλώσει στο Old Trafford, όμως δεν τα κατάφερε. Ποτέ δεν επανάλαβε τις μαγικές εμφανίσεις που είχε κάνει με τη φανέλα της Τότεναμ. Μπορεί να ήταν ψηλός, όμως η τεχνική του ήταν τέτοια, που πολύ συχνά άκουγες ήχους θαυμασμού από το κοινό. Πέρασε και από την Φούλαμ, όμως με τα σπιρούνια έκανε πραγματικά τη διαφορά.

24. Σεσκ Φάμπρεγας

Το μοναδικό που του έλειψε από την Άρσεναλ και τελικά το βρήκε με την Τσέλσι ήταν ένα πρωτάθλημα. Έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών και 177 ημερών, γράφοντας ιστορία στους κανονιέρηδες τον Οκτώβριο του 2003. Πιο ώριμος από την ηλικία του, ο Φάμπρεγας έκανε αμέσως τη διαφορά στην ομάδα του Βενγκέρ και έγινε ηγέτης της μετά την αποχώρηση του Βιεϊρά το 2005. Επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα, πριν υπογράψει στην Τσέλσι, με τον Βενγκέρ να αρνείται να ενεργοποιήσει την οψιόν επαναγοράς του...

23. Φερνάντο Τόρες

Η Λίβερπουλ είχε κάνει την μεγάλη έκπληξη, όταν κατάφερε να αποκτήσει το μεγαλύτερο ταλέντο της Ατλέτικο. Ο Μπενίτεθ αποφάσισε να σπάσει κάθε ρεκόρ και δεν το μετάνιωσε. Στο Anfield ο Τόρες εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Πέτυχε 81 γκολ σε 142 ματς και τη σεζόν 2008-09 παραλίγο να οδηγήσει την Λίβερπουλ στον τίτλο. Τον Ιανουάριο του 2012 η Τσέλσι αποφάσισε να κάνει το μπακ και να τον αποκτήσει. Ποτέ, όμως, δεν ήταν ο ίδιος παίκτης, έχοντας 42 γκολ σε 271 ματς με τους μπλε. Κατέκτησε, όμως, μαζί τους το Champions League το 2012.

22. Γιούργκεν Κλίνσμαν

Η ιστορία του έχει δύο μέρη: την άφιξη και την αναχώρηση. Η Τότεναμ τον απέκτησε από την Μονακό το 1994 για 2 εκατ. λίρες και γνώριζε ότι θα έχει στο ρόστερ της έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο. Πέρασε δύο χρόνια στην Αγγλία, προσέφερε αρκετές εντυπωσιακές στιγμές και επέστρεψε στην Γερμανία για χάρη της Μπάγερν.

21. Γιάαπ Σταμ

Ο Σταμ ήταν η κολώνα της Γιουνάιτεντ στην πιο χρυσή περίοδο στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ολλανδός αποκτήθηκε από την Αϊντχόφεν, με τους κόκκινους διάβολους να σπάζουν το – τότε – ρεκόρ μεταγραφής για αμυντικό. Πέρασε τρεις σεζόν στο Old Trafford, κερδίζοντας τα πάντα. Το τέλος, όμως, ήταν ξαφνικό και απροσδόκητο, με τον Φέργκιουσον να του δείχνει την πόρτα της εξόδου το 2001, κάτι που αργότερα ο ίδιος ο Σκωτσέζος είπε ότι μετάνιωσε σε ένα από τα ελάχιστα λάθη στην καριέρα του στους πάγκους. Ο Σταμ συνέχισε στην Ιταλία, όπου μετά την Λάτσιο εξελίχθηκε σε εξαιρετικό δεξί μπακ στην Μίλαν.

 

Τελευταία Νέα