Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (75-71)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (75-71)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε την έκτη 5άδα.

75. Ενγκολό Καντέ

Οι προσδοκίες ήταν ελάχιστες, όταν η Λέστερ απέκτησε τον Καντέ από την Καέν το καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Καμπιάσο. Την πρώτη του μέρα στο προπονητικό κέντρο, ένας σεκιούριτι τον είχε ρωτήσει αν χάθηκε, καθώς το παρουσιαστικό του δεν έμοιαζε με ποδοσφαιριστή της Premier League.

N'Golo Kante

Ο Καντέ, όμως, έκανε πράγματα και θαύματα. Η Λέστερ σόκαρε τον κόσμο πέρυσι όσο και εκείνος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Γάλλος είναι φαινόμενο και οι αλεπούδες δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν για παραπάνω από μία σεζόν, καθώς η Τσέλσι έσπευσε να τον αγοράσει. Είναι ήδη έτοιμος να κατακτήσει το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

74. Λούκας Ράντεμπε

Lucas Radebe

Είναι δύσκολο να αποτυπώσεις την επίδραση που είχε ο Ράντεμπε στην Λιντς. Έφτασε στο Yorkshire το 1994 από τους Kaizer Chiefs και μετά το ξεκίνημα, που αποδείχθηκε δύσκολο, έμεινε στην ομάδα για 10 χρόνια, για να γίνει ένας από τους πιο αξιόπιστους αμυντικούς στο πρωτάθλημα. Παραμένει ένας θρύλος της Λιντς.

73. Κόλο Τουρέ

Kolo Toure

Δεν έπρεπε να φύγει ποτέ από την Άρσεναλ. Το καλοκαίρι του 2009 αποφάσισε να πάει στην Σίτι, όμως αποδείχθηκε το μεγαλύτερό του λάθος, καθώς ταίριαζε απόλυτα στη φιλοσοφία του Βενγκέρ. Τα τελευταία χρόνια η καριέρα του έκανε συνεχώς βήματα προς τα πίσω. Κάποτε ήταν εξαιρετικός αμυντικός.

72. Λουίς Σαχά

Louis Saha

Θυμάστε πώς συστήθηκε στην Premier League; Δύο γκολ με την Φούλαμ εκτός έδρας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρόλα αυτά, ο Σαχά ποτέ δεν έφτασε στο επίπεδο που είχε δείξει ότι μπορούσε να φτάσει. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο, όμως σε 13 σεζόν, μόλις 2 φορές κατάφερε να φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων (20 τη σεζόν 2003-04 με την Γιουνάιτεντ και 13 τη σεζόν 2009-10 με την Έβερτον). Είναι περισσότερο μία ιστορία του που θα μπορούσε να είχε φτάσει. Είχε φινέτσα, είχε τεχνική, δύναμη, είχε όλο το πακέτο. Τελικά, αυτό δεν ήταν αρκετό...

71. Κλιντ Ντέμπσεϊ

Clint Dempsey

Όταν ο Ντέμπσεϊ έφτασε στην Αγγλία το 2007, ελάχιστοι Αμερικανοί παίκτες τα είχαν καταφέρει μακριά από την πατρίδα τους. Οι περισσότεροι, μάλιστα, ήταν τερματοφύλακες. Ο Ντέμπσεϊ, όμως, απέδειξε ότι υπάρχουν καλές περιπτώσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Δεν ήταν ο πρώτος που είχε φτάσει στην Αγγλία, αλλά ήταν ο πρώτος που πέτυχε. Στα 6,5 που έπαιξε για την Φούλαμ, έκανε τέτοιες εμφανίσεις, που μπορεί να περηφανεύεται για το γεγονός ότι είναι ο καλύτερος Αμερικανός που πέρασε από τα γήπεδα της Premier League μέχρι σήμερα.

 

Τελευταία Νέα