Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (90-86)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (90-86)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε την τρίτη 5άδα.

90. Φιλίπ Αλμπέρ

Με το χαλαρό του στυλ, γεμάτο χάρη, ο Βέλγος αμυντικός πολύ γρήγορα έγινε τοπικός ήρωας στο Tyneside. Με τις συνεχείς του κούρσες βοηθούσε πάρα πολύ επιθετικά και βοήθησε τη Νιούκαστλ να διεκδικήσει τίτλους. Το γκολ του στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Οκτώβριο του 1996 έμεινε στην ιστορία, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις αμυντικές του ικανότητες. Πέρασε πέντε χρόνια με τις καρακάξες, πριν επιστρέψει στο Βέλγιο, όπου ξεκίνησε μία νέα ζωή ως... μανάβης.

89. Ντιρκ Κάουτ

Όταν η Λίβερπουλ τον απέκτησε από την Φέγιενορντ είχε τη φήμη του γκολτζή. Στην Αγγλία, όμως, δυσκολεύτηκε πολύ στο σκοράρισμα και οι κόκκινοι βρήκαν τον ιδανικό τρόπο να εκμεταλλευτούν το ταλέντο του. Πέρασε στα άκρα και προσέφερε πάρα πολλά. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ τον αγάπησαν, καθώς στα μεγάλα ματς έδινε πάντα το παρών, ενώ θυσιαζόταν για το σύνολο.

88. Τζορτζ Μπόατενγκ

Ο συγκεκριμένος Μπόατενγκ ήταν ο παίκτης που όλοι οι οπαδοί θα ήθελαν να έχουν στην ομάδα τους. Ο Ολλανδός έκανε σχεδόν 400 εμφανίσεις στην Premier League με Κόβεντρι, Άστον Βίλα, Μίντλεσμπρο και Χαλ. Μπορεί να μην ήταν από τους πιο προικισμένους μέσους, όμως τα έδινε όλα σε κάθε παιχνίδι και ήταν απόλαυση να βλέπεις το πάθος του.

87. Μπακαρί Σανιά

Για 7 χρόνια στην Άρσεναλ, ο Γάλλος ήταν υπόδειγμα σταθερότητας στο δεξί άκρο της άμυνας. Μοντέρνο μπακ, γρήγορος, καλός αμυντικά, με συνεχείς κούρσες. Κέρδισε, όμως, μόλις ένα τρόπαιο με τους κανονιέρηδες (το Κύπελλο το 2014), πριν ανακοινώσει την πρόθεσή του να φύγει για την Μάντσεστερ Σίτι. Κλείνει αισίως τα 34 και ποτέ στους πολίτες δεν έφτασε στο ίδιο επίπεδο.

86. Φαμπρίτσιο Ραβανέλι

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε που οι παίκτες της Μίντλεσμπρο έφυγαν με κατεβασμένα τα κεφάλια από τον τελικό του Κυπέλλου το 1997 και ο λόγος ήταν προφανής: ο τραυματισμός του Ραβανέλι στο 24’. Ο Ιταλός είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα εκείνης της χαοτικής σεζόν. Ο σύλλογος είχε εξελιχθεί στη Μέκκα για «εξωτικούς» ποδοσφαιριστές στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και ο Ιταλός δεν δυσκολεύτηκε να υπογράψει, αφήνοντας την Γιουβέντους.

Τα στοιχεία του παιχνιδιού του «έδεσαν» αμέσως με τις απαιτήσεις της Premier League και έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις, σκοράροντας 31 γκολ, κάνοντας χατ τρικ στο ντεμπούτο του (3-3 με την Λίβερπουλ)! Ακόμη και όταν... αλλαξοπίστησε και υπέγραψε στην Ντέρμπι το 2001, όταν οι καλύτερές του μέρες είχαν περάσει, πέτυχε 9 γκολ σε 31 ματς στο πρωτάθλημα.

 

Τελευταία Νέα