Ο Μπερλουσκόνι και οι καταστροφικές εμμονές

Ο Μπερλουσκόνι και οι καταστροφικές εμμονές

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Ο Μπερλουσκόνι και οι καταστροφικές εμμονές

bet365

Ο Μπερλουσκόνι αποδεικνύει ότι η έλευση των Κινέζων είναι η μόνη σωτηρία και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την Μίλαν που ευτυχώς έχει ακόμα τον Μοντέλα.

Πριν μερικούς μήνες ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς είχε αποκαλύψει κάποια απίθανα πράγματα από το εσωτερικό της Μίλαν όταν ήταν στον πάγκο του San Siro τη σεζόν 2015-16 και είχε κάθε δίκιο να δηλώσει ότι οι Rossoneri θα ήταν πολύ πιο αδύναμοι αν δεν υπήρχε εκείνος. Επί των ημερών του Σέρβου και χάρη μόνο σε εκείνον έγιναν βασικοί οι Τζίτζιο Ντοναρούμα και Αλέσιο Ρομανιόλι. Τα δύο πιο ακριβά δηλαδή περιουσιακά στοιχεία των 7 φορές πρωταθλητών Ευρώπης. Γιατί θεωρείται κατόρθωμα αυτό που έκανε ο Σίνισα; Επειδή στην προσπάθεια αυτή είχε απέναντί του τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Την εβδομάδα πριν το ντεμπούτο του Ντοναρούμα, ο Μπερλουσκόνι ήρθε δύο φορές στο Μιλανέλο για να με πείσει να βάλω τον Ντιέγο Λόπεθ. Του είπα ότι αν θέλει να παίξει ο Ντιέγο Λόπεθ, πρέπει να με απολύσει αλλιώς θα έβαζα τον Ντοναρούμα». Ο Μιχαΐλοβιτς ευτυχώς δεν απολύθηκε εκείνη τη μέρα για το καλό και την ιστορία της Μίλαν, όμως όπως και σχεδόν όλοι οι προπονητές τα τελευταία χρόνια, είχε προβλήματα με τον Καβαλιέρε και το κόλλημα να παρεμβαίνει στο έργο τους και να απαιτεί δύο επιθετικούς.

«Παίξαμε τα 7-8 πρώτα ματς της σεζόν με 4-3-1-2, όπως ήθελε. Το σύστημα δεν ήταν το κατάλληλο και μετά τον αγώνα με την Νάπολι [η Μίλαν έχασε 0-4] είπα στον εαυτό μου ότι αν είναι να πεθάνω θα το κάνω υπηρετώντας τις ιδέες μου. Τα αποτελέσματα ήταν τα επιθυμητά ύστερα από αυτό». Ο Σίνισα απομακρύνθηκε τελικά μερικές αγωνιστικές πριν το φινάλε και ο αντικαταστάτης-επιλογή του Σίλβιο, Κριστιάν Μπρόκι, πρόλαβε να χάσει τη μάχη από την Σασουόλο και να μείνει εκτός Ευρώπης. Ο Σέρβος 'έδωσε' τον Καβαλιέρε για κάτι ακόμα. «Ο Ρομανιόλι δεν θα ήταν ποτέ παίκτης της Μίλαν αν δεν υπήρχα εγώ. Κανένας στην ομάδα δεν ήθελε να δώσει 25 εκατ. ευρώ. Ο Μπερλουσκόνι επέμενε ότι είναι πολύ ακριβός. Ηταν, αλλά ήταν και τρομερή επένδυση. Του είπα ότι θα πληρώσω τη διαφορά αν τον πουλήσει με λιγότερα».

Το καλοκαίρι ήρθε η επιλογή του Βιντσέντζο Μοντέλα. Μια όαση πραγματικά μέσα σε μια αχανή έρημο λάθος αποφάσεων. Ο πρώην allenatore της Φιορεντίνα, έφερε αποτελέσματα που ακόμα και οι τιφόζι της Μίλαν δεν μπορούσαν να πιστέψουν δεδομένων του budget, του μέσου όρου ηλικίας και του βάθους στο ρόστερ. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου οι Rossoneri πετούσαν υπερβολικά ψηλά και την πρώτη 3άδα της Serie A, πριν το ντεφορμάρισμα και οι τραυματισμοί τους στείλουν στην 7η θέση. Αν ένα πράγμα όμως άφηνε υποσχέσεις σε αυτό το κακό διάστημα πέρα από τα ταλέντα, ήταν η παρουσία του Μοντέλα στον πάγκο και το κοουτσάρισμά του, καθώς πιστεύοντας στους πιτσιρικάδες κατάφερε να πάρει ανέλπιστους βαθμούς στο φινάλε των αγώνων.

Κι όμως όλα αυτά συνέβαιναν με τον Μοντέλα να έχει να αντιμετωπίσει πόλεμο από τον Μπερλουσκόνι, τον οποίο μαεστρικά καταφέρνει να αγνοεί μέχρι σήμερα. Το Sky Italia έμαθε πρώτο ότι ο πρόεδρος ήταν έτοιμος να απολύσει τον προπονητή αλλά αυτό δεν έγινε ύστερα από την παρέμβαση των Κινέζων που στις αρχές Μαρτίου αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους την Μίλαν. Συνέχεια στα απίστευτα κι όμως αληθινά ρεπορτάζ έδωσε η La Repubblica η οποία επιβεβαίωσε ουσιαστικά τα περί ρήξης ανάμεσα στους δύο άνδρες ειδικά από τη στιγμή που τα αποτελέσματα σταμάτησαν να είναι τα επιθυμητά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπερλουσκόνι παραμένει κολλημένος με το 4-3-1-2 και έχει εκφράσει δυσαρέσκεια για το 4-3-3 του Aeroplanino. Οπως γράφτηκε, ο Σίλβιο έχει πάρει πολλές φορές τηλέφωνο τον Μοντέλα για να του πει ότι η ομάδα του δεν προσφέρει θέαμα αλλά και να του... εξηγήσει ότι πρέπει να βάλει δεύτερο επιθετικό τον Σούσο και 10άρι τον -εκτός μάχης με σοβαρό τραυματισμό πλέον- Τζακ Μποναβεντούρα. Μάλιστα, ο Μπερλουσκόνι φέρεται να έχει καλέσει τον Αντριάνο Γκαλιάνι και τον Μάρκο Φασόνε, ο οποίος θα πάρει τη θέση του νυν CEO, για να τους κάνει σαφές ότι δεν του αρέσει το στιλ της Μίλαν. Το τελειωτικό χτύπημα για τους... άτρωτους, απ' όσα έχουν δει πλέον, τιφόζι, θα μπορούσε να είναι ότι ο 80χρονος έχει μετανιώσει που το καλοκαίρι δεν κράτησε τον Κριστιάν Μπρόκι.

Οταν έσκασε η είδηση για την έλευση των Κινέζων, ίσως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σκέφτηκαν ότι τα πράγματα θα είναι πλέον διαφορετικά και μάλλον χειρότερα με μια διοίκηση που δεν γνωρίζει την ιταλική πραγματικότητα και γενικότερα τον χώρο του ποδοσφαίρου. Ομως πριν καν υπογραφεί το περιβόητο closing, η μεταβίβαση δηλαδή της Μίλαν στην εταιρία Sino-Europe Sports, οι Κινέζοι έχουν κάνει ήδη καλό με την παρουσία τους καθώς δεν επέτρεψαν στον Μπερλουσκόνι να κάνει ένα ακόμα 'έγκλημα'.

Εχοντας δει την ομάδα να πιάνει πολύ χαμηλά, για την ιστορία της στάνταρ, οι τιφόζι δεν βλέπουν την ώρα που θα ολοκληρωθεί το deal και στα ταμεία θα εισρρεύσει ρευστό για μεταγραφές, όμως, όπως φαίνεται, η παρουσία των Κινέζων είναι ήδη καθοριστική καθώς έχουν μάλλον καλύτερη επίγνωση της κατάστασης από τον Μπερλουσκόνι. Ο Μοντέλα δεν θέλησε να κάνει κάποιο τρικ όπως αυτό του Κάρλο Αντσελότι, που έλεγε στον Κακά να παίζει πιο μπροστά στα 10 πρώτα λεπτά για να μπερδέψει τον πρόεδρο, και η Μίλαν είναι τυχερή που τον έχει ακόμα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης