Το άδοξο φινάλε του Μανόλο Γκαμπιαντίνι

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Το άδοξο φινάλε του Μανόλο Γκαμπιαντίνι

bet365

Ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι αποχώρησε από την Serie A και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Ιταλό επιθετικό που δεν έπιασε ποτέ το peak που περίμενε η Νάπολι.

«Τσάο Νάπολι, ήταν ωραία». Υστερα από δύο χρόνια, ο Γκαμπιαντίνι αποχαιρέτισε τον ιταλικό Νότο χωρίς να καταφέρει να δικαιώσει εκείνους που τον επέλεξαν. Ο 25χρονος με το εξαιρετικό αριστερό πόδι, έπειτα από καλές και δύσκολες στιγμές στο San Paolo, δεν μπόρεσε να αρπάξει ποτέ τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε σε μια ομάδα που μας έχει συνηθίσει να βγάζει επιθετικούς κλάσης...

Ιανουάριος του 2015. Η Νάπολι αποκτά τον αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό στα 23 του δίνοντας 13 εκατ. ευρώ σε Γιουβέντους και Σαμπντόρια με την οποία είχε 10 γκολ στην Serie A τη σεζόν 2013-14 και 9 μόνο στο πρώτο μισό του 2014-15 συμπεριλαμβανομένου εκείνου που έσπασε το εντός έδρας νικηφόρο σερί των Bianconeri. Ο Γκαμπιαντίνι μπορούσε να παίξει σαν δεύτερος επιθετικός και γενικά έξω από την περιοχή και αυτή η ευελιξία σε συνδυασμό με την ηλικία του έκαναν το deal να μοιάζει εξαιρετικό. Και έτσι φάνηκε να είναι αφού στο πρώτο 6μηνο στο San Paolo, όταν υπό τις οδηγίες του Ράφα Μπενίτεθ, όταν έβαλε 8 γκολ στο πρωτάθλημα και 11 σε 30 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που έκανε τη διοίκηση να απορρίψει πρόταση ακόμα και 30 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον και την εξέλιξή του.

Και αυτό γιατί ο πρόεδρος των Partenopei, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, αποφάσισε να μην κρατήσει τον Μπενίτεθ και να τον αντικαταστήσει με τον μέχρι τότε allenatore της Εμπολι, Μαουρίτσιο Σάρι. Στο 4-3-3 του τελευταίου, ο Μανόλο δεν μπορούσε να βρει θέση. Με τον Γκονσάλο Ιγουαΐν να κάνει την κορυφαία σεζόν επιθετικού στην Serie A από το 1950 πετυχαίνοντας 36 γκολ, στον Γκαμπιαντίνι συνέβαιναν δύο πράγματα. Δεν είχε ουστιαστικά καμία ευκαιρία για τη θέση του φορ αφού είχε να ανταγωνιστεί τον πιο hot τύπο της Ευρώπης και από την άλλη χανόταν περιφερειακά, κυρίως δεξιά, αφού λίγοι έχουν το work-ethic του Χοσέ Καγιεχόν, ο οποίος κάνει εκεί όλες τις δουλειές χωρίς να κουράζεται ποτέ.

Στην αρχή της επόμενης χρονιάς όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά για να μπορέσει ο Μανόλο να δείξει την αξία του και να πάρει στο δωμάτιό του τη φανέλα του βασικού. Η Γιουβέντους αποφάσισε να πληρώσει τη ρήτρα των 90 εκατ. ευρώ και να πάρει τον capocannoniere, Γκονσάλο Ιγουαΐν, ενώ ο αντικαταστάτης του, Αρκάντιους Μίλικ, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο πρώτο κομμάτι της σεζόν και τέθηκε νοκ άουτ για 3-4 μήνα. Το σύμπαν είχε συνομωτίσει υπέρ του αριστεροπόδαρου άσου, ο οποίος όμως δεν έμελλε να γεμίσει τη φανέλα. Κόντρα σε Ρόμα και Αταλάντα δεν κατάφερε να δείξει άμεσα κάτι και το χειρότερο ήταν πως στον αγώνα με την νεοφώτιστη και ακίνδυνη, Κροτόνε, είδε ανόητη κίτρινη, βγάζοντας προφανώς νεύρα από την όλη κατάσταση. Η ιστορία δεν μπορούσε να γυρίσει.

Με την Νάπολι να έχει μεγάλο πρόβλημα στο γκολ και στα αποτελέσματα, ο Μαουρίτσιο Σάρι πήρε την απόφαση που σκότωσε τις όποιες ελπίδες να 'πιάσει' ο Γκαμπιαντίνι στο San Paolo. Ο allenatore πέρασε τον Ντρις Μέρτενς σε ρόλο false-9, ο Βέλγος έκανε διαδοχικά χατ-τρικ πετυχαίνοντας εκπληκτικά γκολ, η ομάδα πήρε τα πάνω της ψυχολογικά και βαθμολογικά και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Γκαμπιαντίνι να 'τελειώσει' οριστικά για τον Ντε Λαουρέντις. Με τον Μίλικ να μετρά μέρες για να επιστρέψει, ο πρόεδρος των Vesuviani προχώρησε στην αγορά ενός ακόμα παίκτη για την επίθεση, αγοράζοντας τον Λεονάρντο Παβολέτι, ο οποίος το 2015-16 έβαλε 14 γκολ στην Serie A με την Τζένοα.

Ο 25χρονος δεν μπόρεσε αποδείξει την αξία του. Δεν επέβαλλε ποτέ την παρουσία του στην 11άδα και πριν μερικές μέρες παραχωρήθηκε στην Σαουθάμπτον αντί 17+3 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος πάντως δεν θεώρησε ότι απέτυχε στον ιταλικό νότο. «Πέτυχα 25 γκολ σε 3.119 λεπτά, ένα κάθε 124 λεπτά» έγραψε στο αποχαιρετιστήριο γράμμα του στο Instagram, στο οποίο έκανε σαφές με τον τρόπο του ότι δεν συγχώρεσε στον Σάρι τον τρόπο που τον αντιμετώπισε αφού ευχαρίστησε τους πάντες εκτός από τον μέχρι πρότινος προπονητή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης