Ο Ζλάταν του έδωσε τη σκυτάλη!

Ο Ζλάταν του έδωσε τη σκυτάλη!

bet365

Ο Ζλάταν είναι έμπνευση, ο Ζλάταν είναι θρησκεία, αλλά Ζλάταν δεν είναι μόνος ένας. Ο «θεός» έδωσε τη σκυτάλη στον Αλεξάντερ Ισακ.

Είναι ο νέος Ζλάταν της Σουηδίας και ο Ιμπρα δεν το αρνείται. Αλεξάντερ Ισακ, ο 17χρονος επιθετικός που... σνόμπαρε τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη Ντόρτμουντ. Με ύψος 1.90, είναι δυο φορές διεθνής με την εθνική ανδρών της Σουηδίας, ενώ έχει πετύχει ένα γκολ ήδη. Τι και αν μετράει μόλις μία σεζόν με την πρώτη ομάδα της ΑΙΚ, ο Ισακ ξέρει τον τρόπο να μιμείται τον Ζλάταν. Ο 17χρονος, με καταγωγή από την Ερυθραία, επέλεξε τη Ντόρτμουντ, αφού πιστεύει πώς θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες. Αλλωστε, θα γίνει ο πρώτος Σουηδός παίκτης που θα παίξει με τους Βεστφαλούς στη Bundesliga.

Σκόραρε 10 γκολ σε 24 ματς με την ΑΪΚ και φρόντισε να στρέψει πάνω του τα βλέμματα μεγάλων συλλόγων! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γιορτάσει ένας 17χρονος τα γενέθλιά του. Δείπνο με την οικογένεια ή την κοπέλα του, ξοδεύοντας χρόνο με τους φίλους του, ίσως για καρτ ή κάποια άλλη δραστηριότητα. Ισως ακόμα πιει στο πάρκο με τους φίλους του κρυφά κάποιο αλκοολούχο ποτό. Για τον Ισακ όμως η γιορτή ήταν διαφορετική. Πρεμιέρα με την ΑΪΚ και ντέρμπι κόντρα στη Τζουγκάρντεν. Κράξιμο από 33.000 οπαδούς, αποδοκιμασίες... Κάποιοι νεαροί θα δυσκολευόντουσαν να παίξουν, αυτός όμως είχε θάρρος! Δυο γκολ στο ντέρμπι και... σιωπή! Θα ήταν περήφανος αν έβλεπε το ματς ο Ζλάταν!

Παράλληλα, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ με τη Σουηδία στον αγώνα κόντρα στη Σλοβακία, σπάζοντας παράλληλα ένα ρεκόρ 104 ετών. Εξάλλου, έσπασε και το ρεκόρ μεταγραφής για το σουηδικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας πίσω τον Ζλάταν. Ο Αγιαξ είχε δαπανήσει το καλοκαίρι του 2001 7.8 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα η Ντόρτμουντ έδωσε 10 εκατ. ευρώ!

Εχει εντυπωσιάσει όχι μόνο με την κίνηση του και τη σωματική του δύναμη, αλλά με την ευφυΐα του και την ωριμότητά του παρά το νεαρό της ηλικίας του. Από την προσωπικότητά του λείπει σίγουρα η... αλαζονεία του Ζλάταν, αλλά το στυλ παιχνιδιού του φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του θρυλικού Σουηδού!

Σύμφωνα με την Tuttosport, ο Ιμπραϊμοβιτς είχε πιέσει τον μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα να συστήσει τον Ισακ σε Γιουβέντους και Παρί. Λίβερπουλ και Λέστερ φέρεται να είχαν ζητήσει για δοκιμή τον 17χρονο επιθετικό, όμως ο Σουηδός μάλλον... μισούσε τις δοκιμές όπως και ο «Ιμπρα». Μάλλον μίσησε και την ιδέα να παίξει στη Ρεάλ Β’, αφού ήθελε να μπει αμέσως στα βαθιά.

Μπορεί να ακολουθήσει όμως τα χνάρια του Ιμπραΐμοβιτς ή του Λάρσον;


«Είναι ένας υπέροχος παίκτης. Είναι λίγο ντροπαλός και πολύ ταπεινός. Είναι ένα ώριμο άτομο και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ιδιαίτερα ευφυής στο γήπεδο. Καταλαβαίνει το παιχνίδι πολύ καλά. Είμαι περήφανος που ο ίδιος ασχολείται με το να γίνεται καλύτερος, κρατώντας τα πόδια του στο έδαφος» τονίζει ο Ομοσπονδιακός της U 17, Mάγκνους Βίκμαν.

Μετά τον Ουσμάν Ντεμπελέ και τον Εμρερ Μορ, ο Αλεξάντερ Ισακ είναι η επόμενη συναρπαστική προοπτική για τη Ντόρτμουντ. Θα μπορούσαν οι Βεστφαλοί να πάρουν έναν πιο έτοιμο παίκτη, ωστόσο έχουν εμπιστοσύνη στις εξαιρετικές του δυνατότητες. Πιστεύουν πολύ σε αυτόν και είναι σίγουροι πως θα είναι σύντομα ένας world class ποδοσφαιριστής.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά;

Δεν επιταχύνει τόσο καλά. Όμως εάν πιάσει την επιθυμητή ταχύτητα, τότε μοιάζει σχεδόν ασταμάτητος μετά από μερικά μέτρα. Τα μακριά πόδια του Ίσακ και η μοναδική του ικανότητα στην ντρίμπλα και μαζί και το ύψος του, τα οποία και χρησιμοποιεί για να περάσει τους αντιπάλους του.

Τα πατήματά του στο γήπεδο είναι εξαιρετικά και ανοίγει χώρο και διαδρόμους, προκαλώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Δεν είναι παίκτης της επαφής καθώς δεν είναι τόσο δυνατός.

Φυσιολογικά ο Ισακ επιλέγει να πηγαίνει δεξιά και να μην πηγαίνει κατά μέτωπο με τον αντίπαλο. Να σουτάρει με το καλό του πόδι. Ο 17χρονος άσος έχει τον τρόπο όμως να ξεγλιστρά από τον αντίπαλο με την τεχνική του κατάρτιση. Η ακρίβεια που έχει με τις πάσες του παραμένει ένα από τα μεγάλα του ατού. Εχει και αδυναμίες... Το γεγονός ότι ο Ισάκ κάνει κάποια λάθη μπορεί να του κοστίσει. Ένα άλλο μείον του είναι πως δεν έχει την ανάλογη εγρήγορση. Κάποιες φορές δεν βλέπει γήπεδο όπως θα έπρεπε και δεν δίνει όπως πρέπει τη μπάλα. Επίσης μπορεί να είναι τρωτός σε αντεπιθέσεις αντιπάλων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...