Όταν η Έβερτον έπαιξε τρία ματς σε δύο μέρες

Όταν η Έβερτον έπαιξε τρία ματς σε δύο μέρες

Gazzetta team
Όταν η Έβερτον έπαιξε τρία ματς σε δύο μέρες

bet365

Το FourFourTwo θυμάται την εποχή που η Έβερτον είχε δώσει τρία ματς μέσα σε δύο ημέρες!

Το 1888 η Έβερτον είχε παίξει δύο ματς ανήμερα των Χριστουγέννων και μετά ακόμη ένα στην Boxing Day. Και τα τρία αυτά παιχνίδια έλαβαν χώρα στην προ-Γκούντισον Παρκ εποχή, στο Άνφιλντ. Το πρωί των Χριστουγέννων είχε παίξει με την Μπλάκμπερν για το Λάνκασιρ Καπ, ματς το οποίο κέρδισε με 3-2 με ανατροπή.

Στη συνέχεια, το απόγευμα αντιμετώπισε την Ούλστερ σε ένα καθιερωμένο ετήσιο φιλικό, κερδίζοντας με 3-0. Ο τερματοφύλακας, Τσαρλς Τζόλαϊφ, μάλιστα, πέτυχε το τρίτο γκολ προς την απόλαυση των δύο χιλιάδων θεατών (σημαντικός αριθμός για εκείνη την εποχή), που είχαν δώσει το παρών. Το παιχνίδι της Boxing Day ήρθε με αντίπαλο την Μπουτλ, δεν ήταν το ίδιο εντυπωσιακό και υπό καταρρακτώδη βροχή οι δύο ομάδες κόλλησαν στο 0-0.

Το πρώτο ματς που είχε διεξαχθεί ανήμερα των Χριστουγέννων για το πρωτάθλημα ήταν ήταν εκείνο ανάμεσα στην Πρέστον και στην Άστον Βίλα το 1889. Οι «ανίκητοι» της Πρέστον ήταν οι κάτοχοι του τίτλου, όμως η Άστον Βίλα είχε κερδίσει και τα δύο προηγούμενα ματς ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στο ντέρμπι και 9.000 οπαδοί αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη την γαλοπούλα, προκειμένου να βρεθούν στις εξέδρες.

Ο Νικ Ρος της Πρέστον είχε αναδειχθεί MVP του ματς. Ένας «τρομακτικός» αμυντικός, που στη συνέχεια έγινε επιθετικός και τρόμαζε τους αντιπάλους του, σφυρίζοντας μέσα από τα σάπια δόντια του. Ο Ρος έδωσε από νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως η Βίλα είχε κάνει την ανατροπή μέχρι το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ο Ρος ισοφάρισε με μακρινό σουτ και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το χατ τρικ του με δυνατό σουτ. Η Πρέστον έφτασε στη νίκη με 3-2 και στο τέλος της σεζόν είχε κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα.

Συνήθως είχαμε ντέρμπι τα Χριστούγεννα και ένα από τα μεγαλύτερα εκείνη την εποχή ήταν ανάμεσα στην Μπλάκμπερν και στην Ντάργουεν. Το 1890 ένα μεταξύ τους παιχνίδι στο Ewood Park δεν ξεκίνησε καν λόγω επεισοδίων. Η Μπλάκμπερν αποφάσισε να παίξει χωρίς τους καλύτερούς της παίκτες, καθώς ακολουθούσε το ματς με τους Γουλβς για την Boxing Day, παρατάσσοντας τους αναπληρωματικούς. Αυτό εξόργισε την Ντάργουεν, που αρχικά δεν ήθελε να αγωνιστεί. Τελικά, παρέταξε και εκείνη τους αναπληρωματικούς της.

Σε εκείνο το σημείο οι περισσότεροι από τους οπαδούς και των δύο ομάδων έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους. «Το ανυπόμονο πλήθος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, έσπασε τα δοκάρια και προκάλεσε ζημιές στις εξέδρες», έγραψε η Birmingham Daily Post. «Έτσι, το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ποτέ».

Όταν η κατηγορία άρχισε να μεγαλώνει, οι σύλλογοι ήταν αναγκασμένοι να κάνουν όλο και μεγαλύτερα ταξίδια τα Χριστούγεννα. Από τη στιγμή που η συγκοινωνία δεν σταματούσε, οι οπαδοί μπορούσαν να τους ακολουθήσουν. Η συνηθισμένο ανήμερα των Χριστουγέννων και την Boxing Day οι ομάδες να αντιμετωπίζουν τον ίδιο αντίπαλο, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι θα έκαναν τα ίδια χιλιόμετρα.

Το 1908 στα δεύτερα παιχνίδια είχαν σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα με τα πρώτα. Για παράδειγμα, η Σίτι κέρδισε την Τσέλσι με 2-1 τα Χριστούγεννα, ενώ η Τσέλσι κέρδισε με 2-1 την Σίτι στην Boxing Day. Το ίδιο έγινε και με το ζευγάρι Μπρίστολ Σίτι-Μπράντφορντ. «Η φόρμα μετράει ελάχιστα σε αυτά τα παιχνίδια», έγραψαν οι Times πριν το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. «Οι τραυματισμοί και η κούραση παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο. Στο τέλος, η πιο χαρούμενη ομάδα είναι εκείνη με το μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα