Η Κυρία και οι άλλες

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Η Κυρία και οι άλλες

bet365

Η Γιουβέντους έφτασε τις 26 διαδοχικές νίκες στην Serie A και ο Γιώργος Κοντογεώργης θυμίζει τα μεγαλύτερα νικηφόρα σερί στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Λεονάρντο Μπλασάρντ πάγωσε στο 92' το J-Stadium όταν με κεφαλιά κόντρα στην ομάδα που υποστήριζε έκανε το 1-1 για την Φροζινόνε. Ηταν η τελευταία φορά μέχρι σήμερα που η Γιουβέντους έχει απώλεια στο κάστρο της. Στις 6 Οκτωβρίου οι Bianconeri επικράτησαν 3-1 της Μπολόνια και στις 8 Ιανουαρίου, ύστερα από σχεδόν 1.5 χρόνο, ξανά κόντρα στους Rossoblu, η Vecchia Signora έσπασε ένα δικό της ρεκόρ γράφοντας ξανά ιστορία αφού έφτασε τις 26 διαδοχικές εντός έδρας νίκες. Στον δρόμο για το σερί που είναι το κορυφαίο στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πέτυχε 62 γκολ και δέχθηκε 9 και άφησε... πίσω, μια επίδοση η οποία έχει σχέση με τον νυν προπονητή της.

Εχοντας κλείσει το 2012-13 με το 1-1 με την Κάλιαρι, οι Τορινέζοι το 2013-14 έκαναν 19x19 στο «σπίτι» τους και το 2014-15, στα 6 πρώτα παιχνίδια της Serie A είχαν νίκες με Ουντινέζε, Τσεζένα, Ρόμα, Παλέρμο, Πάρμα, Τορίνο. Ετσι, έφτασαν τις 25 σερί νίκες και έσπασαν μία επίδοση που κρατούσε από τη δεκαετία του '40 και ανήκε στην Τορίνο. Η Γιουβέντους του 1946-47 είχε κάνει 21 κολλητές νίκες στην έδρα της για το πρωτάθλημα για να το ισοφαρίσει την επόμενη χρονιά η καλύτερη Granata όλων των εποχών, παίρνοντας το πρωτάθλημα και σημειώνοντας 125 γκολ. Με αφορμή την ιστορική επιτυχία των Bianconeri, θυμόμαστε ποιες ομάδες έχουν τα ρεκόρ στα υπόλοιπα 4 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

39 Μπαρτσελόνα
Εχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα να σπάει το ένα σερί μετά το άλλο, όμως οι Blaugrana έχουν μια μυθική επίδοση και στο παρελθόν, η οποία δύσκολα θα σπάσει στο μέλλον. Από τις 16 Φεβρουαρίου του 1958 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου του 1960, οι Καταλανοί έκαναν μόνο νίκες στο πρωτάθλημα και στην τρελή αυτή πορεία για τις 39, πέτυχαν 159 γκολ και δέχθηκαν 26. Με προπονητή τον Ελένιο Ερέρα και τα αστέρια της εποχής, Κουμπάλα, Λουίς Σουάρες, Κόκτσιτς, Τσίμπορ, η Μπαρτσελόνα ενώ έχτιζε το ιστορικό σερί, κατέκτησε τον τίτλο στην Ισπανία τις σεζόν 1958-59 και 1959-60.

28 Σεντ Ετιέν
Σε ερώτηση για τη μεγαλύτερη ομάδα στην Γαλλία οι νεαρότεροι θα πουν Παρί Σεν Ζερμέν, Λιόν, Μαρσέιγ, Μονακό, όμως η σωστή απάντηση είναι Σεντ Ετιέν. Οι Στεφανουά είναι το κλαμπ με τους περισσότερους τίτλους στο Championnat (10) και από τις 13 Μαρτίου του 1974 μέχρι τις 27 Αυγούστου του 1975 έθεσαν το απόλυτο ρεκόρ. Σαν το καλό κρασί, οι 28 σερί νίκες εκείνης της Σεντ Ετιέν γίνονται ακόμα καλύτερες όσο το ρεκόρ παλιώνει αφού πλέον έχουν περάσει 32 χρόνια. Η ομάδα του θρύλου του συλλόγου, Ρομπέρ Ερμπάν, κατέκτησε το πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών όπου έχασε από την Μπάγερν Μονάχου (1-0).

26 Μπάγερν Μονάχου
Αιώνια... Meister στην Γερμανία η Μπάγερν, δεν γινόταν μην έχει δικό της αυτό το ρεκόρ. Οι Βαυαροί έχουν στα χέρια τους την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε διαδοχικές νίκες από τη δεκαετία του '70. Από τη 16η αγωνιστική της σεζόν 1971-72 μέχρι την 32η του 1972-73, έφτασαν τις 26 σερί νίκες και όπως ήταν αναμενόμενο, κατέκτησαν το πρωτάθλημα και τα δύο αυτά χρόνια. Ο legend τεχνικός, Ούντο Λάτεκ, είχε αναλάβει τα ηνία του κλαμπ στο ξεκίνημα της δεκατίας, ενώ στο ματς που έκρινε τον πρώτο από τους δύο τίτλους είχε νικήσει 5-1 την Σάλκε, σε ένα ματς που ήταν το πρώτο που έδειξε ποτέ η τηλεόραση. Εχοντας στις τάξεις της τεράστια μεγέθη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως Μάγιερ, Μπεκεμπάουερ, Μπράιτνερ, Μίλερ, Χένες, πέρα από τις σερί νίκες, η Μπάγερν έκανε τότε ρεκόρ βαθμών και γκολ. Εκείνη η ομάδα με τους διαδοχικούς εγχάωριους τίτλους, ήταν ο κορμός αυτής που το 1974 κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

21 Λίβερπουλ
Το Νο1 στην Αγγλία ανήκει στην Λίβερπουλ, η οποία τη δεκαετία του '70 δημιούργησε ένα ρεκόρ το οποίο σήμερα η ίδια αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες της Premier League δεν μπορούν ούτε καν να ονευρευτούν. Τη σεζόν 1972-73 ο Μπιλ Σάνκλι οδήγησε τους Reds σε 21 σερί εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα και μαζί τον τίτλο, αφήνοντας πίσω την Αρσεναλ. Οι επιτυχίες δεν περιορίστηκαν εντός συνόρων, καθώς εκείνη τη σεζόν ο Σκωτσέζος τεχνικός έχοντας στα χέρια του τους Ρέι Κλέμενς, Τζον Τόσακ, Κέβιν Κίγκαν, Στιβ Χάιγουεϊ, Εμλιν Χιούζ έφερε στην Λίβερπουλ τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης