O...cool Κόστα δίνει τίτλο!

O...cool Κόστα δίνει τίτλο!

O...cool Κόστα δίνει τίτλο!

bet365

Ντιέγκο Κόστα, ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός στο Νησί! Ο Ισπανός... δεν ξέρει τι σημαίνει κάρτα, κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του και οδηγεί την Τσέλσι στην κούπα.

Με αυτόν τον Ντιέγκο Κόστα μπορεί να ονειρεύεται επιστροφή στους τίτλους η Τσέλσι! O Ισπανός άφησε πίσω του το τραγικό 2015 κι από την Boxind Day κι έπειτα έχει συμμετοχή σε 30 γκολ των Μπλε στην Premier League (σε 28 ματς). Εχει πετύχει 20 γκολ, έχει μοιράσει 10 ασίστ και το 2016 ήταν για τον ίδιο... έτος αναγέννησης.

Ορεξάτος, ήρεμος και με τη φυσική του κατάσταση να είναι το μεγάλο του όπλο, η Τσέλσι βρήκε ξανά τον φορ που έλαμψε δια της απουσίας του στο περσινό πρώτο κρίσιμο εξάμηνο. «Τι έκανε ο Κόστα... Είναι πραγματικό σπάνιο να βλέπουμε έναν επιθετικό να κάνει τέτοια ενέργεια σε αυτό το σημείο. Απίθανο γκολ, εξαιρετική εμφάνιση. Πέτυχε ένα γκολ, δημιούργησε άλλο ένα. Επιασε τη Σίτι από το... σβέρκο και οδήγησε την Τσέλσι σε μια μια μεγάλη νίκη» φώναζε ο Γκάρι Νέβιλ!

Nαι, υπάρχουν πιο γρήγοροι επιθετικοί, με καλύτερα τελειώματα, με περισσότερες εμπνεύσεις, αλλά είναι λίγοι οι φορ που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω. Ο Κόστα κάνει τους συμπαίκτες τους καλύτερους και είναι σε θέση να δημιουργεί ευκαιρίες για όλους.

Είναι δίχως αμφιβολία ο MVP της φετινής ομάδας, ο παίκτης που εμπιστεύεται όσο κανέναν άλλον ο Κόντε. Εχει ξεχάσει το παρελθόν, έκανε στροφή στο μέλλον και με τον Ισπανό σε τέτοια κατάσταση η Τσέλσι δεν έχει να φοβάται κάτι. Ο Κόστα έκανε καλύτερο τον Αζάρ και οι Μπλε βλέπουν τους Φάμπρεγας - Γουίλιαν να μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι χάρη στις ενέργειές του. Ηταν η πέμπτη ασίστ προς τον Βραζιλιάνο, περισσότερες απ' ότι είχε μοιράσει στη χρονιά του τίτλου. Ο Κόστα μετρά δυο γκολ έξω από το κουτί, κάτι που δεν είχε συμβεί στις δυο τελευταίες σεζόν!

Η πειθαρχία του, η προσοχή του στο ματς τον κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματικό. Το... τρελό της φετινής σεζόν για τον Ισπανό είναι πως στα οκτώ τελευταία παιχνίδια με Τσέλσι και Εθνική δεν έχει δεχθεί κίτρινη κάρτα! Στα πέντε προηγούμενα χρόνια ποτέ δεν είχε εννέα σερί αγώνες να αντικρίσει τιμωρία από τον ρέφερι. «Ηταν μια τεράστια αλλαγή. Μπορεί να είναι εξαιρετικός σκόρερ, αλλά γνωρίζουμε όλοι τη σχέση του με τις κάρτες. Είναι... on fire και όλοι στην Τσέλσι θέλουμε να μείνει σε αυτό το top επίπεδο»!

Αλήθεια ποιος περίμενε να δει τον Κόστα εκτός… σαματά; Όχι μόνο αυτό, αλλά ενήργησε και ως «πυροσβέστης». Απίθανα πράγματα… Πιο χαρούμενος ήταν ο Αντόνιο Κόντε που τόνισε: ««Ο Ντιέγκο αποδεικνύει ότι χρησιμοποιηθεί το πάθος του με το σωστό τρόπο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».

John Stones and the City defence struggled to deal with Costa throughout

Να δούμε λίγο και τους αριθμούς του, την τελευταία τριετία στους Λονδρέζους! Τη σεζόν 2014-15 σε 26 ματς πρωταθλήματος είχε 20 γκολ και 3 ασίστ. Την επόμενη χρονιά, αν και αγωνίστηκε 28 παιχνίδια, πέτυχε 12 γκολ και μοίρασε άλλα έξι. Φέτος, έχει ήδη 11 τέρματα και 5 ασίστ! Εχει παραπάνω γκολ από τον Αγουέρο, δεν τον... βλέπει στις ασίστ, ενώ μετρά τις διπλάσιες σχεδόν κερδισμένες μονομαχίες από τον Αργεντίνο (85 έναντι 46). Εχει συμμετοχή στα μισά γκολ της ομάδας του τη φετινή σεζόν στην Premier League, αλλά ο Ισπανός παραμένει... χαλαρός «Θέλω μόνο να είμαι... cool»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...