Έχουν όντως αλλάξει τα πράγματα για την Άρσεναλ;

Έχουν όντως αλλάξει τα πράγματα για την Άρσεναλ;

Gazzetta team
Έχουν όντως αλλάξει τα πράγματα για την Άρσεναλ;

bet365

O Chas Newkey-Burden καταγράφει τα θετικά και τα αρνητικά της Άρσεναλ και αναρωτιέται αν οι κανονιέρηδες είναι έτοιμοι για την επιστροφή στην κορυφή.

Η επίθεση

Φέτος, η επιθετική γραμμή της Άρσεναλ είναι πιο απρόβλεπτη. Καμία σχέση με την εποχή που η παρουσία του Ζιρού στην κορυφή ήταν επιβεβλημένη, οδηγώντας σε μονοδιάστατη ανάπτυξη. Με τους Ιβόμπι και Γουόλκοτ να προσφέρουν στήριξη από τα άκρα και τον Οζίλ να κινεί τα νήματα, οι κανονιέρηδες έχουν πραγματικά αλλάξει πρόσωπο.

Οι επιστροφές

Στα ματς με Παρί και Λουντογκόρετς η Άρσεναλ βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως πάλεψε και έδειξε χαρακτήρα, παίρνοντας ισοπαλία στο Παρίσι και νικώντας στη Βουλγαρία. Τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα του Βενγκέρ μάλλον θα αποδεχόταν τη μοίρα της.

via GIPHY

Η τύχη παίζει επίσης ρόλο. Οι νίκες επί των Σαουθάμπτον και Μπέρνλι είχαν μεγάλη δόση τύχης, όπως και η ισοπαλία με την Παρί. Οι κανονιέρδες είχαν γίνει γνωστοί ως η «Lucky Arsenal», «η τυχερή Άρσεναλ» στις ημέρες του Χέρμπερτ Τσάπμαν και του Τζορτζ Γκρέιαμ, έτσι οι οπαδοί ξέρουν καλά πόσο μακριά μπορεί να σε φτάσει λίγη τύχη.

Το πρέσινγκ

Οι Λονδρέζοι έχουν ανεβάσει πάρα πολύ την ένταση του πρέσινγκ. Ο Γουόλκοτ και ο Σάντσες αρχίζουν να το κάνουν από πολύ ψηλά, κάτι που πλέον μπορεί να συνεχιστεί με μεγάλη ένταση από τη μεσαία γραμμή.

Η δύναμη

Στα χρόνια της κυριαρχίας της ομάδας του Βενγκέρ οι αντίπαλοι έβρισκαν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουν τη μεσαία γραμμή των κανονιέρηδων, με τη μορφή του Βιεϊρά να δεσπόζει. Ακόμη και η άμυνα είχε παίκτες με εκπληκτικά φυσικά προσόντα, όπως ο Κάμπελ και ο Άνταμς. Τώρα, με τους Μουστάφι και Τσάκα η Άρσεναλ προσέθεσε και πάλι δύναμη.

Shkodran Mustafi, Granit Xhaka

Ενότητα

Οι οπαδοί της Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια ήταν διχασμένοι σχετικά με το αν πρέπει να φύγει ή να μείνει ο Βενγκέρ. Την προηγούμενη σεζόν κηρύχθηκε «εμφύλιος» με διάφορα πανό να κάνουν την εμφάνισή τους. Τώρα, όμως, οι οπαδοί δείχνουν ενωμένοι, αφήνοντας τις διαφορές σχετικά με την παρουσία του Αλσατού στον πάγκο στην άκρη.

Βάθος στο ρόστερ

Ο Βενγκέρ αποδείχθηκε πιο διεξοδικός κατά τη διάρκεια της φετινής μεταγραφικής περιόδου, με στόχο το ρόστερ να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο βάθος σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Και το κατάφερε. Πλέον, μπορεί να επιστρατεύσει και Plan B, αν κριθεί απαραίτητο.

Lucas Perez

Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα

Μην βιάζεστε, όμως, γιατί δεν είναι όλα ιδανικά. Το να διατηρήσει ο Βενγκέρ την ομάδα του στην κορυφή σε ολόκληρη τη σεζόν είναι κάτι που δεν έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε. Η επιθετική γραμμή επίσης είναι ένα στοίχημα. Αν για παράδειγμα ο Σάντσες τραυματιστεί, δεν υπάρχει αντικαταστάτης.

Από την άλλη φαίνεται ότι παρά το βάθος του ρόστερ δεν υπάρχει αντικαταστάτης ούτε σε περίπτωση που τραυματιστεί ο Καθόρλα. Ο Γουίλσιρ ήταν ο μοναδικός παίκτης που θα μπορούσε στη θεωρία να τον αντικαταστήσει, όμως δόθηκε δανεικός στην Μπόρνμουθ.

Arsene Wenger

Η ετυμηγορία

Μία σειρά εντυπωσιακών αποτελεσμάτων έχει δημιουργήσει κλίμα ευφορίας στην Άρσεναλ, όμως οι παίκτες του Βενγκέρ προβλημάτισα στο ματς με την Τότεναμ, τη στιγμή που η Λίβερπουλ και η Τσέλσι έχουν βρει τη φόρμα τους. Μία ψύχραιμη ανάλυση δείχνει ότι είναι πολύ νωρίς για όνειρα τίτλου.

 

Τελευταία Νέα