Μπέιλ, Κριστιάνο και η μάχη με τα Βασιλικά συμβόλαια

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Μπέιλ, Κριστιάνο και η μάχη με τα Βασιλικά συμβόλαια

bet365

Με αφορμή την ανανέωση του Ουαλού, ο Γιώργος Καραμάνος διαβάζει τι κρύβεται πίσω από την καθυστέρηση της συμφωνίας του Ρονάλντο, αλλά και τους Ισκο, Καρβαχάλ, Πέπε.

Ο Μπέιλ εμφανίστηκε στο πλευρό του Φλορεντίνο Πέρεθ, κράτησε υπερήφανος τη λευκή φανέλα με το 2022 και αμέσως, μαζί με τις ημερήσιες απολαβές των 60.000 ευρώ, άρχισε η δημοσιογραφική σπέκουλα. Αλλο δεν ήθελαν οι Ισπανοί ρεπόρτερ και βρήκαν πεδίο για δράση. Ο Ουαλός λέει θα εισπράττει πλέον περισσότερα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και εκεί αρχίζει όλη η ίντριγκα. Αλλο που δεν ήθελαν και μαζί με αυτούς εμείς κι εσείς δηλαδή. Τι συμβαίνει όμως με τον σούπερ σταρ της ομάδας και την δική του ανανέωση που εκκρεμεί; Με αφορμή τον Μπέιλ, εντάθηκε η κουβέντα για το παρόν και το μάλλον του CR7 στην ισπανική πρωτεύουσα. Ας δούμε όμως τι επιθυμεί εκείνος, τι του δίνει η Βασίλισσα και τι υποβόσκει...

Ουσιαστικά οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι. Ο Ρονάλντο υπέγραψε το 2013 με ισχύ έως τις 30 Ιουνίου του 2018. Αν και έγινε γνωστό ότι θα εισέπραττε 17 εκατ. ευρώ, είναι κοινό μυστικό πως παίρνει πάνω από 20 εκατ. καθαρά ετησίως. Εκείνος λοιπόν ζητάει εξαετές με ισχύ από τώρα. Να ολοκληρωθεί δηλαδή το 2022 και εννοείται με βελτιωμένες απολαβές (ο μάνατζερ του αξίωσε 23 εκατ.). Οι Μαδριλένοι θέλουν να του δώσουν όμως τετραετές ή στην καλύτερη πέντε χρόνια (που πέντε δεν θέλουν δηλαδή με τίποτα) και με τις απολαβές κλιμακωτές και προς τα κάτω, καθώς θα περνούν οι σεζόν.

Και κάπως έτσι φτάσαμε σε ένα άτυπο τελεσίγραφο που φέρεται να έχει δώσει η ομάδα. Σύμφωνα με την «Marca», ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει δώσει εντολή να ανακοινωθεί σε όσους διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή τα συμβόλαιά τους, ότι η Ρεάλ θα περιμένει ακόμα δύο βδομάδες για τις απαντήσεις στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Μαζί με τον Ρονάλντο στο τραπέζι βρίσκονται άμεσα και οι Ισκο, Ντάνι Καρβαχάλ, Πέπε. Ουσιαστικά η προθεσμία πάει σε όλους, αλλά περισσότερο θέλει να πρεσάρει σχετικά τον Ζόρζε Μέντες και τον πελάτη του.

Οποιοι λέει δεν απαντήσουν, θα βρεθούν με διακοπή συζητήσεων έως και το καλοκαίρι, επειδή θα ξαναμιλήσουν μετά το τέλος της σεζόν. Από την διοίκηση πάντως εμφανίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον ηγέτη τους και ότι απομένουν μόνο τα τυπικά, αλλά οι κινήσεις δεν το επιβεβαιώνουν και έτσι φαίνεται ότι η ιστορία θα μεταφερθεί προς λύση μετά τον Ιούνιο. Ο Ρονάλντο θεωρεί ότι και στα 38 του, το 2022 δηλαδή, θα είναι σε τοπ κατάσταση και θα αξίζει να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος. Σε καμία περίπτωση δεν δέχεται να υπάρχει άλλος στο ρόστερ που να παίρνει περισσότερα από εκείνον.

Για τον Πέρεθ πάλι κυκλοφορεί ένα σενάριο, που τον θέλει να ανυπομονεί να κλείσει το deal, αλλά σε καμία περίπτωση για να τον κρατήσει μέχρι όσο υπογράψουν. Σκοπός του είναι να πάρει ακόμα τα 2-3 καλύτερα χρόνια που του απομένουν και μετά να προσπαθήσει να τον πουλήσει στην Κίνα ή σε όποιον μπορεί να δώσει τα χρήματα. Σε καμία περίπτωση όμως να τον κρατήσει μέχρι τα 38 του, καθότι έχει στόχο να δώσει τα ηνία στον Μπέιλ. Ολα αυτά δείχνουν ότι έχουμε ακόμα δρόμο για την δική του επέκταση συμβολαίου. Η Ρεάλ πάντως δεν ανησυχεί. Καμία ομάδα εκτός της Παρί την δεδομένη στιγμή δεν θα έδινε στον Κριστιάνο εξαετές με 23 εκατ. ετησίως. Κάνει το παιχνίδι της και περιμένει.

Και οι άλλοι τρεις...
Οπως είπαμε όμως, υπάρχουν και οι Ισκο, Ντάνι Καρβαχάλ και Πέπε. Οσον αφορά τον πρώτο, η Ρεάλ του έχει κάνει μία αναβαθμισμένη πρόταση και αναμένει την απάντησή του, καθώς ο νεαρός μεσοεπιθετικός σκέφτεται ότι θα ήθελε να πάει κάπου όπου θα είναι αδιαπραγμάτευτα βασικός. Τελευταία ο Ζινεντίν Ζιντάν τον εμπιστεύεται όλο και περισσότερο και αυτό δίνει κανονάκι συμφωνίας.

Ο Καρβαχάλ πάλι έχει ήδη υπογράψει έως τον Ιούνιο του 2020, αλλά του προσφέρεται βελτιωμένο οικονομικά project και δύο ακόμα χρόνια και εδώ λογικά δεν θα υπάρξει θέμα. Η ομάδα συνυπολογίζει και το ότι πρόκειται για κομμάτι από τα σπλάχνα της και δεν θα τον αφήσει ανικανοποίητο, ενώ και ο ίδιος λατρεύει το ότι ζει το παιδικό όνειρό του.

Η ιστορία του Πέπε (σε ισχύ έως τον Ιούνιο του 2017) όμως είναι πιο μπερδεμένη και έχει να κάνει με την διάρκεια του συμβολαίου. Η Ρεάλ προσφέρει στον σέντερ μπακ της ένα + ένα χρόνο, καθώς τον Φεβρουάριο θα είναι 33 ετών, ενώ εκείνος ζητάει διετές κλειστό. Τον Πορτογάλο πρωταθλητή Ευρώπης περιτριγυρίζουν οι μεγάλες αγγλικές ομάδες και εκείνος δεν είναι αρνητικός. Ο Ζιντάν ωστόσο, τον θεωρεί άκρως σημαντικό και λογικό. Ειδικά μετά την εκπληκτική περσινή σεζόν του σε Champions League, αλλά τις φοβερές εμφανίσεις στο θαύμα του EURO.

Αυτά είναι τα ανοικτά μέτωπα της Ρεάλ αναφορικά με τις άμεσες κινήσεις στα συμβόλαια, αλλά άπαντες είναι λογικό να έχουν πέσει πάνω στην περίπτωση του CR7. Πόσο μάλλον μετά το deal με τον Μπέιλ. Αλλωστε, όπως είναι γνωστό ότι συμβαίνει σε αυτά τα κορυφαία club, όταν παίρνει πολλά φράγκα ο ένας, τότε επαναστατούν και θέλουν περισσότερα και όλοι οι άλλοι. Και στην προκειμένη περίπτωση πλέον για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ η υπόθεση δεν είναι μόνο θέμα εσόδων, αλλά μία μάχη για να δείξει και πάλι ποιος είναι το αφεντικό στα αποδυτήρια...

ΥΓ.: Ασχετο και σχετικό, αλλά η UEFA ανακοίνωσε την 1η Νοεμβρίου τα χρήματα που πήραν οι περσινές ομάδες του Champions League και η Ρεάλ εισέπραξε 80 εκατ.!

Follow me: @jorgkeraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος