Ζλάταν: Ο Μπέκαμ, η μαγεία της Μπόκα και η αγαπημένη του Ιταλία (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ζλάταν: Ο Μπέκαμ, η μαγεία της Μπόκα και η αγαπημένη του Ιταλία (vids)

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στα 38 του φαίνεται πως τα έχει σχεδιάσει τόσο καλά ώστε να βάλει τέλος όπως το θέλει εκείνος και τρεις συγκεκριμένες επιλογές φαίνεται ότι έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για τη... συνέχιση του ταξιδιού.

Πήγε, είδε, κατέκτησε. Το Λος Άντζελες έγινε...σημείο τεράστιου ενδιαφέροντος μ' εκείνον παρόντα. Και τώρα, τι; Ποια θα είναι η συνέχεια για τον πολύπειρο, εριστικό, απόλυτα ενδιαφέρον τύπο, με τρομερά... κιλά μπάλας στο μυαλό και τα πόδια του; Και σε αυτή την ηλικία, τί θα μπορούσε να κάνει;

Ο Ζλάταν, δεν εναρμονίστηκε ποτέ με την προσπάθεια του MLS να «μεγαλώσει» ως οργανισμός. Ναι μεν το βοήθησε εκείνος με την αγωνιστική του παρουσία και τα τρομερά γκολ του, όμως, εξωαγωνιστικά, σε κάθε ευκαιρία, θα πετούσε το «φαρμάκι» του. Δεν του άρεσαν τα πράγματα, δεν το έβρισκε καθόλου οργανωμένο, δεν μπορούσε ούτε να διανοηθεί ότι τον έβαζαν σε σύγκριση με τον Κάρλος Βέλα – που κατέκτησε το MLS Cup – και εξ αρχής θεωρούσε πως το αμερικανικό ποδόσφαιρο μαζί του θα είναι λαμπερό και χωρίς εκείνον θα επιστρέψει στο... σκοτάδι.

«Γυρίστε το τώρα στο μπέιζμπολ...» ανέφερε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, όπως ακριβώς είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πριν από λίγο καιρό, εκφράζοντας την πεποίθηση πως «αν φύγω εγώ, ο κόσμος θα σταματήσει να ενδιαφέρεται για το MLS...».

Και τώρα, τι;

Οι επιλογές του θα είναι πολλές. Όλοι τον θέλουν γιατί ξέρουν πόσα μπορεί να προσφέρει και πόσο μπορούν να στρέψουν πάνω τους και τις κάμερες, πολύ περισσότερο απ' όσο γίνεται τώρα με το κύρος που απολαμβάνει το κάθε κλαμπ.

Τρία συγκεκριμένα σενάρια, ωστόσο, δείχνουν να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να πείσουν τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να κάνει το τελικό βήμα της καριέρας του προτού αφήσει το ποδόσφαιρο πολύ φτωχότερο με την απόσυρσή του.

Η αγαπημένη του Ιταλία: Είναι ο πιθανότερος προορισμός του. Εκεί αγωνίστηκε με τις Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους, έχοντας ίσως περισσότερα θετικά συναισθήματα για τους συλλόγους του Μιλάνου παρά για εκείνον του Τορίνο. Οι φήμες έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν το χώρο τους στις σελίδες των ιταλικών εφημερίδων και τα Media της χώρας για ένα come-back που θα προκαλέσει... σεισμό, ωστόσο, η επαναφορά στην Ιταλία, δεν σημαίνει απαραίτητα και... γυρισμό σε γνώριμα λημέρια. Η Νάπολι είναι εκείνη που εμφανίζεται πως η πιο... θερμή ακόλουθός του αυτή τη στιγμή, με τον πρόεδρο των «παρτενοπέι», Αουρέλιο ντε Λαουρέντις να επιθυμεί τη μεταγραφική «βόμβα». Βέβαια, αυτές τις μέρες μονάχα τον Ζλάταν δεν σκέφτεται με την «επανάσταση» των παικτών και του Αντσελότι απέναντί του, την άρνησή τους ν' ακολουθήσουν τις εντολές του, τον ξεσηκωμό του κόσμου και την ταραχώδη κατάσταση που επικρατεί...

Η φιλία με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ: Αν μπει το θέμα της προσωπικής σχέσης πάνω από την λογική για το καλό της καριέρας του, ο Ζλάταν θα μπορούσε να προσφέρει μια τεράστια χείρα βοηθείας στον Άγγλο σούπερ σταρ που παρουσιάζεται έτοιμος για την παρθενική εμφάνιση της νεοσύστατης, δικής του ομάδας, Inter Miami, στο MLS. Μάλιστα, ο σύλλογος θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι την πρώην ομάδα του Ιμπραΐμοβιτς, τους Γκάλαξι, σε ματς που ανακοινώθηκε ήδη για τον Μάρτιο του 2020. Ο «Μπεκς» θέλει να προσελκύσει μεγάλα ονόματα, έστω και στο φινάλε της καριέρας τους, προκειμένου να μαγνητίσει ενδιαφέρον και να κάνει άλλους ποδοσφαιριστές να βάλουν το Μαϊάμι και το κλαμπ που θα κάνει τα πρώτα του βήματα στο MLS, στην ατζέντα τους και στα σχέδια με τους πιθανούς προορισμούς. Άλλωστε, ποιος είπε ότι ο Ζλάταν αποχαιρέτησε το ποδόσφαιρο των ΗΠΑ κι όχι απλά το Λ.Α.; Για ξαναδείτε το μήνυμά του...

Η μαγεία της Μπόκα: Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες για να ζήσει κάτι που μικρό παιδί ονειρευόταν και ήθελε προτού πάρει την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και πάψει να υφίσταται ως επαγγελματίας στους αγωνιστικούς χώρους. Οι περιγραφές του Ιταλού χαφ για όσα βιώνει εκεί φτάνουν σε όλες τις υπόλοιπες ηπείρους και μάλιστα, όλα έγιναν ακόμα πιο έντονα έπειτα από τους τρομερούς τελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2018 ανάμεσα στη Μπόκα και τη Ρίβερ Πλέιτ. Η τρέλα του κόσμου στο «Μπομπονέρα», η ένταση στις αναμετρήσεις, το πάθος και φυσικά οι οικονομικές δυνατότητες των «Xeneizes», μπορούν να πείσουν τον Ζλάταν. Αυτό, σε περίπτωση που επιλέξει κάτι εκτός Ευρώπης και φυσικά, δεν θ' ασχοληθεί με επιλογές όπως οι Ασία και Αυστραλία για να ... εξαφανιστεί τελείως από το προσκήνιο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα