Το Gazzetta ψηφίζει την καλύτερη 8άδα εθνικών ομάδων όλων των εποχών (pics)

Gazzetta team
Το Gazzetta ψηφίζει την καλύτερη 8άδα εθνικών ομάδων όλων των εποχών (pics)

bet365

Ακριβώς 45 ημέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, η συζήτηση γύρω από τις κορυφαίες εθνικές ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου παίρνει φωτιά και τα πράγματα φτάνουν πια σιγά σιγά στην τελική ευθεία!

Τις τελευταίες ημέρες στο Gazzetta.gr μάς έχει πιάσει μια μανία να βγάλουμε την καλύτερη εθνική ομάδα όλων των εποχών!

Η αφορμή ήταν ο διαγωνισμός που τρέχει στο virtualsports.gr!

Έτσι, λοιπόν, ξεκινήσαμε κι εμείς την προηγούμενη εβδομάδα και ψηφίσαμε τις 5 καλύτερες εθνικές ομάδες.

Ο Βασίλης Σαμπράκος πήγε με τη μαχητική Δυτική Γερμανία του 1986, ο Μιχάλης Τσόχος με τη φαντεζί Ολλανδία του 1988, ο Δήμος Μπουλούκος με τη Βραζιλία του 2002, ο Μιχάλης Τσαμπάς επέλεξε την εκπληκτική Δυτική Γερμανία του 1990 και ο Θάνος Σαρρής το «Total Football» της Ολλανδίας του 1974!

Υπέροχες επιλογές όλες τους.

Όπως γράψαμε στην αρχή, η αφορμή για όλο αυτό το... κόλλημα που έχουμε φάει είναι ο διαγωνισμός που τρέχει στο virtualsports.gr του ΟΠΑΠ. Εκεί καλείσαι να λάβεις μέρος σε ένα ταξίδι στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου για την ανάδειξη της κορυφαίας εθνικής ομάδας.

Μια ενέργεια που (πέρα από όλα τα άλλα) μπορεί να κάνει την παρακολούθηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας ακόμη πιο ευχάριστη καθώς σου χαρίζει μια τηλεόραση 4K 65’’, ένα Sound bar, ένα Sony PlayStation 4, ένα μίνι ψυγείο, μια ψησταριά BBQ υγραερίου και μια μηχανή ποπ-κορν.

Όπως κατάλαβες το έπαθλο είναι το απόλυτο σετ του κάθε ποδοσφαιρόφιλου!

Οπότε μην χάνεις χρόνο, μπες και εσύ τώρα στο virtualsports.gr και πάρε μέρος στη δεύτερη φάση του μεγάλου διαγωνισμού, στο Virtual Sports Cup και ψήφισε τον νικητή του κάθε ζευγαριού, μέχρι την ανάδειξη της κορυφαίας ομάδας όλων των εποχών.

Και επειδή εμείς στο Gazzetta θέλουμε να σε δούμε νικητή, να σου πούμε ότι σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού μπορείς να κερδίσεις επιπλέον συμμετοχές, απαντώντας σωστά σε quiz με 10 ερωτήσεις από την ιστορία των μεγάλων διοργανώσεων.

Πλέον έχουμε τη 16άδα στα χέρια μας και όπως καταλαβαίνετε το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο για τους ανθρώπους του Gazzetta.gr καθώς ήρθε η ώρα να επιλέξουν την καλύτερη 8άδα εθνικών ομάδων όλων των εποχών!

Ξεκινάμε:

Ελλάδα 2004

Η αναμέτρηση με την Πορτογαλία του Σάντος θα ήταν πραγματικά σκληρή, αφού οι δύο ομάδες είχαν αρκετά κοινά. Η Ελλάδα του Ρεχάγκελ θα έβγαινε νικήτρια όμως, γιατί απέδειξε οτι μπορεί να περιορίσει και να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα. Χώρια που πήρε τον αέρα της Πορτογαλίας.

Ολλανδία 1974

Ψήφισα την Ολλανδία του Μίχελς ως την πιο επιδραστική Εθνική στην ιστορία, οπότε δεν θα μπορούσα να επιλέξω τη Γαλλία. Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και ο αρτίστας Κρόιφ θα επικρατούσαν.

Αργεντινή 1986

Mόνο δύο λέξεις. Ντιέγο Μαραντόνα. Το «χρυσό παιδί» της Αργεντινής οδήγησε την αλμπισελέστε στον θρίαμβο και η κλάση του θα ήταν ικανή να διαλύσει ακόμα και την άψογα τακτικά οργανωμένη Ιταλία του 2006.

Βραζιλία 1982

Η Εθνική που επανέφερε λίγη από τη χαμένη χρυσόσκονη του jogo bonito θα έβρισκε τον τρόπο να κάμψει την γερμανική μηχανή που το 2014 έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Μπορεί να της έλειπε κάτι αμυντικά, όμως μεσοεπιθετικά δεν είχε αντίπαλο.

Βραζιλία 1970

Κατά πολλούς η πιο δυνατή εθνική ομάδα που έχει εμφανιστεί σε Μουντιάλ. Η γεμάτη αστέρια Σελεσάο, που είχε αιχμή του δόρατος τον Πελέ και μαζί του τον εξαιρετικό Ζαϊρζίνιο, δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα απέναντι στον Σμάιχελ.

Γερμανία 1974

Η παρέα του Ζιντάν οδήγησε για πρώτη φορά τη Γαλλία στην κορυφή του κόσμου, όμως η «νασιονάλμανσαφτ» που κατάφερε να νικήσει την Ολλανδία του Κρόιφ θα έβρισκε σίγουρα τις απαντήσεις απέναντί της.

Ισπανία 2010

Η πανίσχυρη Ισπανία των δύο Euro και του Μουντιάλ είχε στη βάση της τους μοχλούς της Μπαρτσελόνα και λύσεις σε όλες τις γραμμές. Ακόμα κι ο Μπόμπι Μουρ θα σάστιζε.

Ολλανδία 1988

Οι «Ιπτάμενοι Ολλανδοί» Γκούλιτ, Ράικαρντ και Φαν Μπάστεν κατάφεραν αυτό που δεν είχε καταφέρει ούτε η ομάδα του Κρόιφ. Να πάρουν μια μεγάλη διοργάνωση. Και παρότι οι Ιταλοί του Μπεαρζότ απέδειξαν ότι οι «Ατζούρι» είναι πάντα υπολογίσιμοι, οι «οράνιε» θα ήταν πιο ισχυροί.

Ελλάδα 2004

Για προφανέστατους λόγους ,σε σχέση με την Πορτογαλία.

Ολλανδία 1974

Το γεγονός ότι η Ολλανδία του 1974 του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ δεν κατέκτησε το τρόπαιο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Αργεντινή 1986

Για το «γκολ του αιώνα»!

Βραζιλία 1982

Για το θεαματικό ποδόσφαιρο και την γκολάρα του Έντερ επί της Ρωσίας.

Βραζιλία 1970

Θέμα σύγκρισης της Βραζιλίας του 1970 με τη Δανία του 1982 δεν υπάρχει…

Γαλλία 1998

Λόγω Ζινεντίν Ζιντάν.

Ισπανία 2010

Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ιταλία 1982

Το ταλέντο του Σιρέα, του Ταρντέλι, του Κόντι και του Ρόσι, δεν το έχουν πολλές ομάδες.

Ελλάδα 2004

Πρόκειται για το απόλυτο ποδοσφαιρικό θαύμα, μια ομάδα με μικρές δυνατότητες που ξεπέρασε τον εαυτό της κι έφτασε στην κορυφή. Η Πορτογαλία είχε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που ακόμη κι αν δεν έπαιξε αρκετά στον τελικό, έκρινε την πορεία της ομάδας του!

Ολλανδία 1974

Το δίλημμα που περιλαμβάνει τον μέγα Γιόχαν Κρόιφ, ουσιαστικά… αίρεται το δίλημμα! Η ομάδα του Ρίνους Μίχελς έπαιξε το «ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο», όπως το μάθαμε αργότερα, για πρώτη φορά, κι έφτασε τόσο κοντά στην κατάκτηση του Μουντιάλ, ακόμη κι αν τελικά η Δυτική Γερμανία επικράτησε στον τελικό.

Αργεντινή 1986

Αντίστοιχα με την προηγούμενη ερώτηση, αυτή τη φορά στην εξίσωση μπαίνει ο ανυπέρβλητος Ντιέγκο Μαραντόνα και παύει τη σύγχυση! Η Αργεντινή του 1986 ήταν τόσο καλή, όσο ο ηγέτης της, που προσέφερε στην… ανθρωπότητα το αξέχαστο γκολ με τους Άγγλους, όσο και το «χέρι του Θεού»!

Γερμανία 2014

Η μεθοδικότητα, η αποτελεσματικότητα και η κλάση παρουσιάστηκαν στο μεγαλείο τους από το σύνολο του Λεβ στα γήπεδα της Βραζιλίας! Το 1-7 επί της «σελεσάο» ήταν το κερασάκι σε μια τούρτα πεντανόστιμη για τα «πάντσερ», που κατέκτησαν τον κόσμο!

Βραζιλία 1970

Ο Πελέ, αλλά και ο Τοστάο, ο Ριβελίνο, ο Ζαϊρζίνιο, ο Κλοντοάλντο, ο Φέλιξ και τόσοι άλλοι αξέχαστοι Βραζιλιάνοι συνέθεσαν μια άκρως επιθετική ομάδα, που έδωσε ρεσιτάλ σκοραρίσματος και κατέκτησε το 3ο Μουντιάλ στην ιστορία!

Γαλλία 1998

Με τον Ζιντάν να «μαγεύει» και τους υπόλοιπους «τρικολόρ» να συνθέτουν μια ποιοτική ομάδα που στόχευε στην κορυφή, η Γαλλία κατέκτησε τον κόσμο, νικώντας κατά κράτος της Βραζιλίας στον αξέχαστο τελικό!

Ισπανία 2010

Η πιο ταλαντούχα «φουρνιά» των Ισπανών κατάφερε σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά, δυο χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro 2008 και αντίστοιχα δυο χρόνια πριν αυτή του Euro 2012, σε μια μυθική 4ετία για τη «φούρια ρόχα»!

Ιταλία 1982

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάολο Ρόσι, που άφησε πίσω του τη «σκόνη» της εμπλοκής του στο σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών, η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε το Μουντιάλ κι αναγέννησε ολόκληρο το «πληγωμένο» ιταλικό ποδόσφαιρο!

Πορτογαλία 2016

Όταν στην ομάδα σου έχεις προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, και μεγάλο σου αστέρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τότε έχεις τα δύο βασικά συστατικά για να πάρεις όχι μόνο πρόκριση, αλλά και κούπα.

Ολλανδία 1974

Μιλάμε για την επιτομή του total football. Η Ολλανδία του Κρόιφ, του Νέεσκενς και του Χάαν ήταν η πρώτη ομάδα που υπηρέτησε την έννοια του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου, θαμπώνοντας όλους με τον τρόπο που αγωνιζόταν.

Αργεντινή 1986

Γιατί απλά είχε τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Με τον «Ντιεγκίτο» στα καλύτερά του, η Αργεντινή ήταν άπαικτη δείχνοντας χαρακτήρα ακόμα και όταν τα βρήκε σκούρα όπως στον τελικό με την Δυτική Γερμανία.

Βραζιλία 1982

Όταν μια εθνική που απέτυχε παταγωδώς στο Μουντιάλ, λατρεύεται ακόμη και σήμερα, 36 χρόνια μετά, καταλαβαίνει κανείς πως μιλάμε για από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτείς κανείς πως μέλη της ήταν οι Ζίκο, Φαλκάο, Έντερ, και ο τεράστιος Σόκρατες.

Βραζιλία 1970

Μια «Σελεσάο» βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα ενός ποδοσφαιρόφιλου και με τον Πελέ σε τρομερή κατάσταση, η Βραζιλία του 1970 θεωρείται η κορυφαία εθνική ομάδα όλων των εποχών όπου η άνετη επικράτηση στον τελικό επί της Ιταλίας ήταν η αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου.

Γαλλία 1998

Με τον Ζιντάν στα καλύτερά του, και με ένα τρομερό υλικό, εκείνη η Γαλλία ήταν με διαφορά στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες όλων των εποχών, δείχνοντας μάλιστα την ανωτερότητά της στον τελικό κόντρα στην Βραζιλία του Ρονάλντο.

Ισπανία 2010

Μιλάμε για ένα φαινόμενο του 21ου αιώνα, με μια εθνική που είχε μόνο αστέρια, με μια απίστευτη ομοιογένεια, απόρροια ότι προέρχονταν από κοινές ακαδημίες, ενώ αγωνίζονταν και στους ίδιους συλλόγους. Έτσι, οι «Φούριας Ρόχας» είχαν δημιουργήσει ένα ανίκητο σύνολο.

Ιταλία 1982

Με τον Τζεντίλε να εξαφανίζει τον Μαραντόνα, και τον Πάολο Ρόσι να σκοτώνει την Βραζιλία του Σόκρατες, η «Σκουάντρα Ατζούρα», έδειξε γιατί εκείνη η φουρνιά παικτών που είχε ο Έντζο Μπεαρζότ, ήταν με διαφορά από τις καλύτερες που έχει βγάλει το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Πορτογαλία 2016

Με τον αρχιτέκτονα Σάντος στον πάγκο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα καλύτερά του, η Πορτογαλία θα είχε το πάνω χέρι απέναντι στην Ελλάδα του 2004.

Ολλανδία 1974

Η ομαδάρα των Οράνιε του Ρίνους Μίχελς με τον τεράστιο Γιόχαν Κρόιφ δεν θα παιζόταν ακόμα και από τη Γαλλία του Πλατινί.

Αργεντινή 1986

Η μεγάλη Αργεντινή του Μαραντόνα θα έκανε... φύλλο και φτερό ακόμα και τη σκληροτράχηλη αμυντική γραμμή των Ιταλών.

Γερμανία 2014

Ομάδαρα με Φαλκάο, Ζίκο και Σόκρατες η Βραζιλία του 1982, αλλά η καλοκουρδισμένη μηχανή των Γερμανών του 2014 είναι φτιαγμένη για... κούπα.

Βραζιλία 1970

Ευχάριστη έκπληξη η Δανία του 1992, αλλά η Βραζιλία των Πελέ, Ζαϊρζίνιο, Τοστάο και Ριβελίνο ήταν το κάτι άλλο...

Γαλλία 1998

Η εκπληκτική φουρνιά των Γάλλων με ηγέτη τον θρύλο Ζινεντίν Ζιντάν είχε φοβερή κλάση και οι Δυτικογερμανοί δεν έχουν τύχη.

Ισπανία 2010

Μία από τις καλύτερες Εθνικές όλων των εποχών η Ισπανία του 2010 που ώρες – ώρες δεν παιζόταν. Ακόμα και η Αγγλία του 1966 δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει.

Ολλανδία 1988

Άλλη μια τρομερή ομάδα των Ολλανδών με Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ και Κούμαν που νικούν ακόμα και τη φοβερή Σκουάντρα Ατζούρα του 1982.


Αυτά από εμάς προς το παρόν. Ήρθε η ώρα να δώσεις κι εσύ τη δική σου ψήφο στο Virtual Sports Cup και τα λέμε στην επόμενη φάση!

 

Τελευταία Νέα