Εθνική Ελλάδας: Ήρθε η ώρα που το μεγάλο «πρέπει» καλείται να «δέσει» με την καλύτερη εικόνα 

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Εθνική Ελλάδας: Ήρθε η ώρα που το μεγάλο «πρέπει» καλείται να «δέσει» με την καλύτερη εικόνα 

bet365

Ο Γκουστάβο Πογέτ ξεκαθάρισε ότι έχει φτάσει η στιγμή όπου δεν υπάρχουν δικαιολογίες, τονίζοντας πως η Εθνική μας ομάδα είναι έτοιμη για τον «ημιτελικό» με το Καζακστάν και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι αυτή η στιγμή, αυτή η συγκεκριμένη χρονική περίοδος όπου όπως είπε πολύ ωραία στο Gazzetta ο Γιώργος Μασούρας δεν υπάρχει... επιστροφή για την Εθνική μας ομάδα. Είναι το χρονικό σημείο όπου η Ελλάδα παίζει τον απόλυτο... τελικό. Το ματς - κλειδί με το Καζακστάν που κρύβει... παγίδες αλλά και αγωνιστικούς κινδύνους.

Το Ελλάδα - Καζακστάν σε ένα κατάμεστο γήπεδο, στην OPAP Arena, όπου ο Πογέτ ήταν κατηγορηματικός ως προς τις δηλώσεις του και μάλιστα το έκανε από την πρώτη στιγμή. Τονίζοντας πώς δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και επίσης πώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είναι έτοιμο. Ότι θα θα μπορέσει να διαχειριστεί αυτήν την αγωνιστική συνθήκη και τις δυσκολίες με έναν τέτοιο αντίπαλο.

Στην παρούσα φάση είναι σημαντικό η Ελλάδα να επικεντρωθεί μόνο στο Καζακστάν και μην σκέφτεται τον επόμενο αντίπαλό της, τη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο (που θα ξέρει ποιος είναι - εκτός απροόπτου πριν τη σέντρα του αγώνα με το Καζακστάν). Να κοιτάξει μόνο αυτό το παιχνίδι και τίποτε άλλο.

Το υψηλότερο δυνατό κίνητρο και η ανάγκη για την καλύτερη εμφάνιση

Τα περισσότερα από τα παιδιά που θα παίξουν το βράδυ της Πέμπτης στην OPAP Arena δεν έχουν γευτεί τη χαρά της συμμετοχής σε μία μεγάλη διοργάνωση. Είναι το πιο μεγάλο ποσοστό του υπάρχοντος ρόστερ της Εθνικής μας ομάδας. Αυτό σημαίνει και ένα σούπερ ανεβασμένο κίνητρο και μεγάλη διάθεση και... δίψα από κάθε άποψη.

Άλλο πράγμα όμως είναι το συναίσθημα και το όνειρο και άλλο η ουσία και η απόδοση. Η Εθνική μας ομάδα καλείται να κάνει την τοπ εμφάνισή της ανεξαρτήτως προσώπων.

Το σχέδιο του Πογέτ δείχνει να είναι συγκεκριμένο. Θέλει η ομάδα του να κοιτάξει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα αλλά και το κέντρο, να έχει κατοχή και πρωτοβουλία και να βρει πρώτη το γκολ. Μετά όλα τα άλλα θα έρθουν. Ή μπορούν να έρθουν για την Εθνική μας.

Το σπουδαιότερο σε αυτήν την περίπτωση είναι πώς παίκτες και τεχνικό επιτελείο δείχνουν πώς δεν υποτιμούν το Καζακστάν. Ότι τον υπολογίζουν και μάλιστα για τα καλά. Πώς δεν υπάρχει από κανέναν η λογική του «έλα μωρέ τώρα ποιο Καζακστάν»;

Και εάν για την Ελλάδα αυτό το ματς είναι το σημαντικότερο ever ως προς τα τελευταία χρόνια για το Καζακστάν ίσως και να είναι το το πιο σπουδαίο στην ιστορία του. Εξάλλου καμία ομάδα ασχέτως του εάν είναι φαβορί ή όχι σε ένα ζευγάρι δεν παίρνει ένα ματς (δεν το νικά) πριν καν αρχίσει. Όλα φαίνονται και κρίνονται στο γήπεδο. Εκεί αποτυπώνονται τα... πάντα.

Είναι λοιπόν η ώρα που στην Εθνική το μεγάλο «πρέπει» καλείται να «δέσει» με την καλύτερη δυνατή εικόνα. Με την εικόνα που αρμόζει στην Εθνική μας ομάδα και ένα αγωνιστικό πρόσωπο που θα την στείλει στον απόλυτο... τελικό με τη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο στις 26 Μαρτίου εκτός έδρας με τον μεγάλο στόχο της διασφάλισης του πολυπόθητο εισιτηρίου για την τελική φάση του EURO. Μία επιτυχία που εάν έρθει μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και το status της Εθνικής μας ομάδας και να τη βάλει σε μία άλλη... διαδρομή.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.